Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

,,Dumneavoastră sunteți dintr-o dată aleșii”, Viorela Filip

Peste 150 de concurenți la cea de-a III-a ediție Kharisma 2018

,,Dumneavoastră sunteți dintr-o dată aleșii”, Viorela Filip

,,Toată lumea e ok", vorba cântecului interpretat de trupa copiilor de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, talentații copii ai Danei Oprescu, sufletul Kharismei.

,,Un copil care este încurajat de mic în cunoașterea tainelor muzicii, care este susținut și îndrumat corect pe acest drum, va deveni un adult creativ, sensibil, încrezător, competitiv. Va fi un câștig pentru noi, toți, susține prof. Dana Oprescu.
Am avut două zile frumoase (vineri și sâmbătă, 29 și 30 iunie 2018 - n.n.) la Oradea. Știu că în spatele fiecărui moment există foarte multe ore de muncă, foarte multe emoții, foarte mult stres, dar sunt convinsă că făcând o activitate așa de frumoasă, cum este cântatul, voi veți fi mai bogați spiritual, mai buni, mai frumoși", a spus Dana Oprescu, în deschiderea Galei celei de-a III-a ediții a Concursului național de interpretare vocală ,,Kharisma", competiție desfășurată în perioada 29 iunie - 1 iulie 2018, la Filarmonica de Stat din Oradea.
Concursul a fost organizat de Asociația Culturală Kharisma, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor și Holcim România.
Multe premii, multe emoții, daruri de suflet pentru toți participanții, dar mai presus de toate, bucuria întâlnirii cu copii veniți din multe zone ale țării, au făcut ca această ediție să dovedească faptul că Oradea are nevoie de astfel de manifestări. Copiii, tinerii, părinții, publicul spectator, cu toții au apreciat efortul depus de organizatori pentru a asigura condiții deosebite de desfășurare a acestui eveniment, pentru a face în așa fel încât pe chipul fiecăruia dintre cei 168 de concurenți, să apară zâmbetul și bucuria, mulțumirea recunoșterii strădaniei și perseverenței în studiul artei vocale.
Un juriu de prestigiu a evaluat momentele muzicale ale acestui eveniment: Viorela Filip, compozitor, interpret, textier, profesor de canto la Școala Populară de Arte București, conf. univ. dr. Florina Hinsu Maris, profesor de canto la Universitatea Oradea, Lăcrimioara Deac, profesor de canto la Școala Populară de Arte Oradea, Claudiu Bulete, compozitor și textier, Daniel Heredea, reprezentant al Studio Alfa Media Production, prof. Alina Zaha, profesor metodist de educație muzicală al I.S.J. Bihor.
La acestă ediție s-au acordat 17 trofee de categorie și Trofelul Kharisma 2018, câștigat de Alexia Florescu, o minunată fetiță de 10 ani, de la Insieme Music School Baia Mare, pregătită de profesor Mădălina Horincar.
Toți copiii au fost recompensați cu diplome, cupe și cadouri personalizate, iar câștigătorii trofeelor au primit și premii în bani (câte 200 de lei, iar Trofeul Kharisma - 500 de lei).
,,Sufletele mari gândesc la fel"
A spus doamna Viorela Filip în deschiderea Galei. ,,Trebuie să fiți fericiți pentru că aveți copii extraordinar de talentați. Dintre ei, cu siguranță mulți vor fi cântăreții de mâine, copii educați muzical, cu profesori în spate, cu oameni care sunt dăruiți, care au charismă pentru a educa muzical copiii și artistic, care au părinți extraordinari, devotați, care cheltuiesc bani pentru pregătire, pe ținute, iar uneori își fac griji pentru fiecare respirație și fiecare frază; i-am văzut cum participă efectiv la actul artistic al copilului lor. Deci, dumneavoastră sunteți dintr-o dată aleșii, pentru că faceți un lucru extraordinar, iar muzica este într-adevăr o minune. Este a opta minune a lumii - muzica, așa cum spune piesa lui Marius Țeicu".
,,Jumătate din sufletul meu rămâne aici!"
Ca orădeni, am mai aflat ceva de la distinsul membru al juriului, Viorela Filip, și ne-am bucurat. ,,Am semnat și anul acesta în Cartea de onoare a festivalului și am spus ceea ce simt cu adevărat: Vin de fiecare dată cu cea mai mare dragoste  aicea, la Oradea, la Brăila și Constanța (...). Sunt orașele mele de suflet. Și am mai scris că de fiecare dată când plec de-aici, jumătate din sufletul meu rămâne aici, pe undeva, prin sală, pe străzile și prin casele acestea extraordinare, pe care văd că dumneavoastră le îngrijiți. În București sunt multe clădiri superbe care cad. Văd că dumneavoastră aveți grijă de trecutul orașului, care trebuie să facă legătura către încoace, către prezent", a ținut să sublinieze îndrăgitul compozitor Viorela Filip.
Dana Oprescu & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (84 de poze), accesați Galeria foto: ,,Dumneavoastră sunteți dintr-o dată aleșii”, Viorela Filip.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021