Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Absolvenții de 10 ai Agorei

Cine vrea să ajungă cineva nu se mulțumește cu platforma, cumpără, împrumută cărți și studiază serios!

Absolvenții de 10 ai Agorei

Cine vrea să învețe serios pentru sine, spre a deveni ceva sau cineva, nu se mulțumește cu platforma, cursurile și seminariile, ci cumpără și împrumută cărți, participă la proiecte și studiază serios!

Asta se întâmplă peste tot, în orice instituție de învățământ, fie ea de stat sau particulară. Am urmărit îndelung traseul unor studenți ai Universității Agora, i-am ,,monitorizat" (și sprijinit), iar la final, ne-am bucurat de bucuria lor, și de rezultatele obținute.
Felicităm studenții care au știut ce vor, care au luptat până la capăt pentru împlinirea visului, pentru a ajunge în profesia îmbrățișată.
Ca peste tot și la Universitatea Agora, unii au fost șefi de promoție, au absolvit cu medii mari examenul de licență sau de master și-au susținut cu brio lucrarea de diplomă sau de disertație, obținând nota maximă (10), precum: Cornea Antonia-Ioana, Fășie Geordano-Șerban, Cacaraza Corina Aurelia, Cerb Camelia-Adela, Cherteș Vasile-Dan, Cosău Mădălina-Ioana, Cotuțiu Andrei, Mândruți Loredana-Ramona și Pîrvu Cristian Ionuț; Duma Răzvan Mihai, Nistor Georgiana Adriana, Poleac Patricia Carmen, Graur Larisa Maria și Sferle Gabriela Florina; Ardelean Cosmin Ioan, Barșa Cătălina-Corina, Condrat Anca Simona, Goje Ioan Cristian, Mihuț Mariana-Adriana, Moldovan Ioana-Alexandra, Musca Paul-Florin, Poleac Daiana-Maria, Pop Marius-Felician, Rațiu Flavia-Simona, Sturz Gabriela și Văsuț Felix-Nicolae; Bolojan Adrian; Matei Călina-Elena și Mușet Mirabela; Lazăr Anamaria-Nicoleta și Sava Denisa-Florina; Bredeu Mădălina-Naomi, Broinaș Alexandra Teodora, Buda Denisa-Ramona, Bungău Sergiu-Ioan, Cohut Mircea-Adrian, Cotuna Cornel, Csorjan Monika Ileana, Miheș Ioana-Ancuța, Oros Felicia-Ana, Roiti Raul-Vasile și Takacs Timea.
Felicitări tuturor absolvenților și mult noroc în viață! Să vă împliniți visul în carieră, să iubiți ceea ce faceți, să faceți bine, să fiți modele, să fiți vrednici de laudă și de cinste, să vă cinstiți părinții și profesorii!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții de 10 ai Agorei.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:46:17 Ora de vară a Europei de Est