Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Aquaparkul Nymphaea, în revista Business Magazin

În topul locurilor de distracție

Aquaparkul Nymphaea, în revista Business Magazin

Succesul de care se bucură Aquaparkul Nymphaea din Oradea nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. O nouă dovadă în acest sens stă un articol dedicat complexului de agrement în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, intitulat ,,Distracția acvatică de 3 milioane de euro din Oradea".

Sub genericul ,,Câți bani se fac din adrenalina noastră", editorii revistei Business Magazin au selectat cele mai cunoscute parcuri de aventură și aquaparkuri din România. În topul locurilor de distracție, se numără și Aquaparkul Nymphaea din Oradea, considerat unul dintre cele mai importante proiecte care au contribuit la dezvoltarea orașului din nord-vestul țării. ,,Este, totodată, și cea mai mare investiție publică de acest gen din România", scrie Business Magazin.
În 2017, cifra de afaceri realizată de Aquaparkul Nymphaea a fost de 14 milioane de lei (3,2 milioane de euro), iar profitul s-a ridicat la 4,8 milioane de lei (1,04 mil. Euro). ,,Previziunile sunt optimiste și pentru anul acesta: în primul semestru al lui 2018, cifra de afaceri a crescut cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul realizat în prima parte a anului înregistrează o creștere de aproape 90% față de perioada similară din  2017", scriu editorii revistei, citându-l pe Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea, societate care administrează Aquaparkul Nymphaea.
Încă de la deschidere, complexul de agrement a fost asaltat de vizitatori, numărul acestora crescând într-un timp neașteptat de scurt. "În timpul săptămânii, aquaparkul înregistrează zilnic în jur de 600 de clienți, iar în timpul weekendului, în sărbătorile legale și în minivacanțe, numărul acestora urcă până la 1.500", scrie Business Magazin, adăugând că activitatea desfășurată aici este generatoare de profit chiar și în lunile de iarnă, când veniturile medii lunare sunt de 250.000 de euro.
Chiar dacă rețeta succesului a fost găsită de către cei care administrează aquaparkul, există mereu preocuparea de mai bine. ,,Anual reprezentanții parcului continuă să investească între 70.000 și 100.000 de euro, bani direcționați mai ales spre dotarea cu aparatură specifică activității de întreținere și curățenie, dar și pentru promovare. Anul acesta, valoarea investițiilor bugetate este de 100.000 de euro, dintre care o parte vor fi dedicați construirii de noi spații de alimentație publică și echipamente de divertisment", punctează Business Magazin. Mai multe amănunte puteți citi în numărul 669, din 23 iulie - 5 august 2018, al revistei Business Magazin sau accesând linkul http://www.businessmagazin.ro/actualitate/un-business-in-boom-cum-au-ajuns-parcurile-de-aventura-si-parcurile-acvatice-cea-mai-hot-atractie-din-romania-invadate-de-turisti-17365875 .
Loredana Buz,
consilier Relații Publice ADP Oradea

 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:05:32 Ora de vară a Europei de Est