Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008

La Palatul Copiilor - “Shogunul” Oradea,

Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008

După un an teribil de rodnic, în care “shogunii” orădeni ai distinsului profesor antrenor Ioan Vaida (6 Dan karate) au uimit lumea, cucerind zeci de medalii la toate confruntările naționale și internaționale, iată, vine ora adevărului, a bilanțului și a premierelor, când, în prezența celor dragi, părinți, frați și prieteni, antrenorul a stabilit o ierarhie internă, pe baza medaliilor individuale cucerite de fiecare în anul 2008.

 „În karate, scopul final nu este …victoria…”
Ce este karate-ul?
În traducere liberă înseamnă „calea mâinii goale”; karate do se dorește a fi calea prin care elevul își poate depăși limitele fizice prin forța mentalului, atingând prin antrenament și perfecționism vârful emanicipării psihosomatice. „În karate, scopul final nu este nici victoria, nici înfrângerea, ci să fortifice și să înnobileze caracterul celui ce-l practică”. Acesta este unul dintre mesajele lăsate urmașilor de către maestrul Gichin Funakoshi, fondatorul karte-ului modern.
În cadrul clubului nostru, urmărim, în primul rând, să promovăm, să dezvoltăm latura educațională (formativă) a karate do-ului, valențele educaționale (formative) de întărire morală și psihică, de pregătire a elevilor pentru viață prin disciplina de karate modern…
Dacă viața este o luptă, atunci și noi avem acest atu de a pregăti elevii pentru lupta cu viața, altfel spus, viața este karate, calea spre echilibru și succes. Satisfacția noastră este foarte mare atunci când avem rezultate notabile cu elevii al căror potențial genetic este scăzut, când ei reușesc să se autodepășească și să obțină performanță”, a spus dl profesor Ioan Vaida în deschiderea manifestării, el însuși un general între karatiști (cu cei 6 Dan karate).
Cupa campionatului internațional de karate “Openul Bihorului - Ziua campionilor”
Echipa de karate modern de la Palatul Copiilor – „Shogunul” Oradea a încheiat anul 2008 cu rezultate foarte bune, reușind să cucerească Cupa campionatului internațional de karate “Openul Bihorului - Ziua campionilor”, dotată cu trofeul ”Toamna  orădeană”, care s-a desfășurat în luna octombrie 2008, la Oradea.
 “Shogunii” orădeni au participat la multiple acțiuni și manifestări sportive: la campionate, cupe, cantonament de vară, stagii de pregătire, naționale și internaționale, 24 la număr, în centrele de karate din orașele: Arad, Reșița, Timișoara, Brașov, Covasna, București, Chișineu Criș, Sântana, Anina și Constanța, precum și peste hotare, în: Slovacia, Serbia, Ungaria, Italia și Portugalia.
 Pe această cale, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, alături de Clubul sportiv “Shogunul” Oradea, aduce mulțumiri pentru sprijinul acordat pe tot parcursul anului 2008, oamenilor de sport din județul nostru, Primăriei municipiului Oradea, reprezentaților Mass – Media, Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, Direcției pentru Sport a județului Bihor, Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, Asociației județene “Sportul pentru toți”, Casei de Cultură a municipiului, Comisiei naționale de karate și discipline asociate ale sportului preuniversitar, colaboratorilor, sponsorilor și părinților care s-au implicat si au sprijinit sportul - disciplina de karate modern.
Bilanțul echipei
* La Cupa mondială de karate (a XII-a ediție, de la Timișoara, din  22 noiembrie 2008), s-au obținut 41 de medalii, din care: 15 de aur, 14 de argint și 12 de bronz. 
* La Campionatele naționale de karate din anul 2008, “shogunii” domnului Vaida au adăugat în palmaresul echipei, și așa impresionant, nu mai puțin de 129 de medalii, din care: 45 de titluri de campioni naționali, 38 de vicecampioni naționali, iar 46 au fost medaliați cu bronz (12 s-au situat pe locul IV iar opt, pe locul V).
Premierea s-a făcut pe trei secțiuni
a) Seniori 21 - 35  de ani, cadeți 16 – 17 ani, juniori 18 - 20 de ani
1. Andra Hirișcău - 229 puncte, sportiva anului 2008
2. Sabin Platona - 215 p
3. Lucan Attila - 207 p
4. Piski Arnold - 191 p
5. Rebeca Indrie - 180 p
6. Loredana Bilan - 173 p
7. Ioana Paul - 49 p
8. Marian Neagu - 36 p
9. Jakab Roland - 18 p
10. Ofelia Praja - 16p.
b)
Minicadeți 14 - 15 ani, copii III, copii II (10 - 11 ani)
1. Georgieș Annamaria - 179,5 p
2. Cristian Badea - 172 p
3. Sebastian Cherecheș - 168,5 p
4. Cristian Derban - 168 p
5. Alin Lăzuran - 167 p
6. Olimpiu Iancu - 164,5 p
7. Guiu Răzvan, Sebastian Morar - 79,5 p
8. Gergely Tamas - 24 p
9. Eduard Bucur - 22,5 p
10. Robert Bulat - 11,5 p.
c) Copii I (până în 10 ani)
1. Nazir Jenifer - 45 p
2. Andrei Deaconu - 41,5 p
3. Raul Nastea - 30,5 p
4. Dominic Băzgan 25 p
5. Raul Cherecheș - 23,5 p
6. Boroș Patrick - 23 p
7. George Roșca - 22 p
8. Vlad Bugnariu - 21,5 p
9. Dan Bugnariu - 17 p
10. Vasile Eric - 15,5 p.
Premii speciale
Cel mai tehnic sportiv la feminin - Andra Hirișcău
Cel mai tehnic sportiv la masculin - Cristian Badea
Cel mai combativ sportiv la feminin - Georgieș Annamaria
Cel mai combativ sportiv la masculin - Sabin Platona
Cel mai bun sportiv la probele de kata și kumite - Lucan Attila
Premiul Fair - play și toleranță în sport - Piski Arnold
(I. V. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021