Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008

La Palatul Copiilor - “Shogunul” Oradea,

Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008

După un an teribil de rodnic, în care “shogunii” orădeni ai distinsului profesor antrenor Ioan Vaida (6 Dan karate) au uimit lumea, cucerind zeci de medalii la toate confruntările naționale și internaționale, iată, vine ora adevărului, a bilanțului și a premierelor, când, în prezența celor dragi, părinți, frați și prieteni, antrenorul a stabilit o ierarhie internă, pe baza medaliilor individuale cucerite de fiecare în anul 2008.

 „În karate, scopul final nu este …victoria…”
Ce este karate-ul?
În traducere liberă înseamnă „calea mâinii goale”; karate do se dorește a fi calea prin care elevul își poate depăși limitele fizice prin forța mentalului, atingând prin antrenament și perfecționism vârful emanicipării psihosomatice. „În karate, scopul final nu este nici victoria, nici înfrângerea, ci să fortifice și să înnobileze caracterul celui ce-l practică”. Acesta este unul dintre mesajele lăsate urmașilor de către maestrul Gichin Funakoshi, fondatorul karte-ului modern.
În cadrul clubului nostru, urmărim, în primul rând, să promovăm, să dezvoltăm latura educațională (formativă) a karate do-ului, valențele educaționale (formative) de întărire morală și psihică, de pregătire a elevilor pentru viață prin disciplina de karate modern…
Dacă viața este o luptă, atunci și noi avem acest atu de a pregăti elevii pentru lupta cu viața, altfel spus, viața este karate, calea spre echilibru și succes. Satisfacția noastră este foarte mare atunci când avem rezultate notabile cu elevii al căror potențial genetic este scăzut, când ei reușesc să se autodepășească și să obțină performanță”, a spus dl profesor Ioan Vaida în deschiderea manifestării, el însuși un general între karatiști (cu cei 6 Dan karate).
Cupa campionatului internațional de karate “Openul Bihorului - Ziua campionilor”
Echipa de karate modern de la Palatul Copiilor – „Shogunul” Oradea a încheiat anul 2008 cu rezultate foarte bune, reușind să cucerească Cupa campionatului internațional de karate “Openul Bihorului - Ziua campionilor”, dotată cu trofeul ”Toamna  orădeană”, care s-a desfășurat în luna octombrie 2008, la Oradea.
 “Shogunii” orădeni au participat la multiple acțiuni și manifestări sportive: la campionate, cupe, cantonament de vară, stagii de pregătire, naționale și internaționale, 24 la număr, în centrele de karate din orașele: Arad, Reșița, Timișoara, Brașov, Covasna, București, Chișineu Criș, Sântana, Anina și Constanța, precum și peste hotare, în: Slovacia, Serbia, Ungaria, Italia și Portugalia.
 Pe această cale, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, alături de Clubul sportiv “Shogunul” Oradea, aduce mulțumiri pentru sprijinul acordat pe tot parcursul anului 2008, oamenilor de sport din județul nostru, Primăriei municipiului Oradea, reprezentaților Mass – Media, Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, Direcției pentru Sport a județului Bihor, Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, Asociației județene “Sportul pentru toți”, Casei de Cultură a municipiului, Comisiei naționale de karate și discipline asociate ale sportului preuniversitar, colaboratorilor, sponsorilor și părinților care s-au implicat si au sprijinit sportul - disciplina de karate modern.
Bilanțul echipei
* La Cupa mondială de karate (a XII-a ediție, de la Timișoara, din  22 noiembrie 2008), s-au obținut 41 de medalii, din care: 15 de aur, 14 de argint și 12 de bronz. 
* La Campionatele naționale de karate din anul 2008, “shogunii” domnului Vaida au adăugat în palmaresul echipei, și așa impresionant, nu mai puțin de 129 de medalii, din care: 45 de titluri de campioni naționali, 38 de vicecampioni naționali, iar 46 au fost medaliați cu bronz (12 s-au situat pe locul IV iar opt, pe locul V).
Premierea s-a făcut pe trei secțiuni
a) Seniori 21 - 35  de ani, cadeți 16 – 17 ani, juniori 18 - 20 de ani
1. Andra Hirișcău - 229 puncte, sportiva anului 2008
2. Sabin Platona - 215 p
3. Lucan Attila - 207 p
4. Piski Arnold - 191 p
5. Rebeca Indrie - 180 p
6. Loredana Bilan - 173 p
7. Ioana Paul - 49 p
8. Marian Neagu - 36 p
9. Jakab Roland - 18 p
10. Ofelia Praja - 16p.
b)
Minicadeți 14 - 15 ani, copii III, copii II (10 - 11 ani)
1. Georgieș Annamaria - 179,5 p
2. Cristian Badea - 172 p
3. Sebastian Cherecheș - 168,5 p
4. Cristian Derban - 168 p
5. Alin Lăzuran - 167 p
6. Olimpiu Iancu - 164,5 p
7. Guiu Răzvan, Sebastian Morar - 79,5 p
8. Gergely Tamas - 24 p
9. Eduard Bucur - 22,5 p
10. Robert Bulat - 11,5 p.
c) Copii I (până în 10 ani)
1. Nazir Jenifer - 45 p
2. Andrei Deaconu - 41,5 p
3. Raul Nastea - 30,5 p
4. Dominic Băzgan 25 p
5. Raul Cherecheș - 23,5 p
6. Boroș Patrick - 23 p
7. George Roșca - 22 p
8. Vlad Bugnariu - 21,5 p
9. Dan Bugnariu - 17 p
10. Vasile Eric - 15,5 p.
Premii speciale
Cel mai tehnic sportiv la feminin - Andra Hirișcău
Cel mai tehnic sportiv la masculin - Cristian Badea
Cel mai combativ sportiv la feminin - Georgieș Annamaria
Cel mai combativ sportiv la masculin - Sabin Platona
Cel mai bun sportiv la probele de kata și kumite - Lucan Attila
Premiul Fair - play și toleranță în sport - Piski Arnold
(I. V. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Au fost desemnați sportivii de top ai anului 2008.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!