Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizitarea Expoziției ,,Impresii” și a Muzeului Déri din Debrecen

Rod al colaborării culturale și turistice dintre Oradea și Debrecen

Vizitarea Expoziției ,,Impresii” și a Muzeului Déri din Debrecen

La conferința de presă din 24 august 2018, ținută în sala mare a Primăriei Oradea, dl viceprimarul Florin Birta și viceprimarul orașului Debrecen, dl Komolay Szabolcs, au vorbit despre proiecte de colaborare culturală între Oradea și Debrecen.

Dl viceprimar Komolay Szabolcs ne-a lansat atunci invitația de a vizita Expoziția ,,Impresii", de la Centrul Cultural Modem din Debrecen, care ,,reunește 56 de exponate ale unor pictori celebri, precum: Monet, Degas, Cézanne, Courbet, Van Gogh, Modigliani, Picasso, Sisley, Turner, Warhol, Lichtenstein, Francis Bacon, exponatele fiind aduse de la Galeria de Artă Johannesburg din Africa de Sud, care deține peste 9.000 de exponate..."
Pentru a veni în întâmpinarea celor interesați să viziteze expoziția, au fost planificate autobuze spre Debrecen, sâmbăta și duminica;
plecarea la ora 9.00, din Autogara de lângă gara centrală din Oradea, cu întoacere seara, la ora 18.00 din Debrecen;
între orele 10-12, vizitarea expoziției (prezentarea în limba română și în limba maghiară este făcută de artistul-profesor Toró József, profesor orădean, stabilit de 15 ani în Debrecen), între orele 12-14, masa de prânz la Restaurantul Casa Blanca, iar de la 14 la 18, program liber la alegere (vizitarea Muzeului Déri, cu trilogia monumentală Săptămâna Patimilor, pictată de Munkácsy Mihály...). Taxa vizitei este de 99 de lei (contravaloarea călătoriei - transportul Oradea - Debrecen și retur, a biletului de intrare la expoziție și la Muzeul Deri, precum și  prânzul).
Înscrierile se fac la adresa de e-mail  impresii@oradeb.ro, iar e-mailul trebuie să cuprindă: data vizitei (15, 16, 22 sau 23 septembrie, dar dl Stanik Istvan, inițiatorul acțiunii și patronul Portalului de știri Oradeb.ro, ne spunea sâmbătă că perioada de vizitare se prelungește, deci mai adăugați și zilele de 29 și 30 septembrie, precum și zilele de 6 și 7 octombrie, ,,pentru a da și elevilor și studenților posibilitatea să viziteze expoziția", spunea dl Istvan), numele, număr telefon, adresă e-mail.
Cei care se înscriu vor fi contactaţi personal pentru detalii...
Am fost și noi sâmbătă, 8 septembrie; am vizitat expoziția ,,Impresii", dar și Muzeul Déri și nu regretăm deloc alegerea făcută. Ai ce vedea și ce admira!
Felicitări și mulțumiri pentru provocare!
Lăsăm pozele să vorbească.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (81 de poze), accesați Galeria foto: Vizitarea Expoziției ,,Impresii” și a Muzeului Déri din Debrecen.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019