Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Rotary Club Oradea și Asociația ,,Înv. Bortoș Costea Maria” sunt alături de copiii din Băița

Surprize plăcute, din prima zi de școală

Rotary Club Oradea și Asociația ,,Înv. Bortoș Costea Maria” sunt alături de copiii din Băița

Noul an școlar a început cu surprize deosebite pentru elevii Şcolii Primare ,,Înv. Bortoș Costea Maria" din Băița.

În cadrul proiectului „1000 de copii fericiţi", Clubul Rotary din Oradea le-a oferit ghiozdane noi, iar Asociația ,,Înv. Bortoș Costea Maria" le-a dăruit preșcolarilor ghiozdănele. În plus, firma Partizan Security a donat scăunele pentru toți şcolarii.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar au participat: doamna inspector şcolar prof. Fărăianu Nicoleta, domnul primar Tuduce Mircea, alături de domnul director prof. Coraş Traian, doamna manager ec. Chira Livia, domnul Bîrsan Ioan, reprezentant al Rotary Club, domnul Pop Mihai, părintele Bura Nicolae, doamna Mocan Mihaela şi doamna Petruse Carla, membri ai Asociaţiei ,,Înv. Bortoș Costea Maria",  precum şi părinţi.
După slujba oficiată de părintele Bura Nicolae, dna inspector şcolar prof. Fărăianu Nicoleta a dat citire mesajului inspectorului școlar general al Inspectoratului Şcolar Județean Bihor, urând totodată succes copiilor în noul an şcolar şi asigurând că şcoala va avea sprijinul inspectoratului în proiectele viitoare.
,,Promitem să revenim cu alte proiecte"
„Mă bucur că sunt alături de copiii din Băiţa cu ocazia începutului de an şcolar, am ţinut ca între beneficiarii proiectului „1000 de copii fericiţi" (care în final au fost 1.320) să fie şi copii din Băiţa. Rotary Club Oradea este alături de comunitatea dumneavoastră, fiind iniţiatorii mai multor proiecte în judeţ, pentru a sprijini şi ajuta pe cei defavorizaţi sau în dificultate, având acţiuni în spitale, şcoli, centre de zi. Promitem să revenim cu alte proiecte", a precizat dl Bîrsan Ioan, reprezentantul Rotary Club. Au mai rostit alocuţiuni primarul Tuduce Mircea, părintele Bura Nicolae, doamna manager Chira Livia, membru în Consiliul de administraţie al școlii, directorul școlii, prof. Coraş Traian, toţi urându-le succes copiilor în noul an şcolar.
,,La începutul anului școlar trecut aveam prima noastră acțiune"
 „Iată că începe un nou an şcolar, prilej de aducere aminte. La începutul anului școlar trecut aveam prima noastră acțiune, a asociației: ghiozdane pentru copiii Şcolii Băiţa. Şcoala din Băiţa încă nu purta numele ,,Înv. Bortoş Costea Maria". Apoi a venit momentul festivității de acordare a numelui. În prezența comunității și oficialităților, Moșul nu a uitat copiii de la Şcoala ,,Înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa, venind cu tolba plină și cu un spectacol de teatru pentru copii. De Paște, Iepuraşul nu a mai ocolit copiii Băiţei, „orăşel montan", cum este consemnat în publicaţia Biserica şi Şcoala la 1903.
Și pentru efortul depus la sfârşitul anului şcolar, copiii au aplaudat din nou Teatrul Trendart din Oradea, fiind recompensaţi cu diplome si premii.
„Băiţa e orăşel iar locuitorii lui mai dornici de şcoală, decât cei de pe la sate, iar şcoală nu e ca în palmă", consemna preotul Moise Popoviciu în publicaţia Biserica şi Şcoala la 1903.
Asociația ,,Înv. Bortos Costea Maria, împreună cu partenerii noştri, şi-a propus să vină în întâmpinarea dorinţei de învăţătură şi să sprijine activitatea Şcolii ,,Înv. Bortoş Costea Maria" din Băiţa", a precizat Bortoş Nicolae, preşedinte al Asociaţiei ,,Înv. Bortoş Costea Maria".
Clubul Rotary Oradea a distribuit ghiozdane noi pentru toţi copiii Băiţei, chiar dacă învaţă la alte școli, dorind să sprijine prin aceasta comunitatea din Băiţa.
Acordarea unor diplome de onoare
Luni, 10 septembrie 2018, în prima zi de școală, Consiliul director al Asociației ,,Înv. Bortoș Costea Maria" a acordat diploma de membru de onoare doamnei inspector școlar Fărăianu Nicoleta, părintelui Bura Nicolae, Clubului Rotary Oradea, reprezentat de domnul Bîrsan Ioan şi domnului Pop Mihai, care au sprijinit atât moral cât şi material activitatea Asociaţiei ,,Înv. Bortoș Costea Maria".
Spor la învăţătură tuturor copiilor în noul an şcolar!
Bortoş Nicolae
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Rotary Club Oradea  și Asociația ,,Înv. Bortos Costea Maria” sunt alături de copiii din Băița.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021