Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Începutul de an şcolar, prilej de emoţii şi bucurii pentru elevii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu” Ştei

Luni,

Începutul de an şcolar, prilej de emoţii şi bucurii pentru elevii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu” Ştei

Într-o atmosferă solemnă, Festivitatea deschiderii noului an şcolar 2018 -2019 a început prin intonarea Imnului de stat al României.

Au spus un da hotărât invitaţiei noastre, ca în fiecare an, reprezentanţii Primăriei, domnul primar ing. Iulian Balaj și domnul viceprimar Marius Cioară, precum şi doamna Diana Ştiole, preşedintele Consiliului reprezentativ al părinţilor.
Prezentatoarea festivităţii, doamna bibliotecar prof. Tomescu Ileana, a dat citire mesajului transmis de domnul inspector școlar general Alin Novac-Iuhas,  cu ocazia debutului de an şcolar 2018 -2019.
În cuvântul său, domnul primar ing. Iulian Balaj a amintit principalele modernizări ce s-au efectuat pe parcursul anului şcolar 2017-2018, în cadrul şcolii, cu sprijinul Primăriei, și a urat succes elevilor şi cadrelor didactice din prima zi de şcoală. Și doamna director prof. Pantea Simona a urat elevilor multe împliniri în noul an şcolar, iar doamna director adjunct, prof. Moruţ Liana, a evidențiat elevii care au obţinut premii anul școlar trecut la olimpiade şi concursuri judeţene şi naţionale, un frumos palmares, cuprinzând 60 de premii și mențiuni.
Un moment deosebit, devenit tradiţie a şcolii noastre, este creat de elevii clasei I care formeze un pod din flori, pe sub care trec şcolarii din clasele pregătitoare, simbolizând drumul spre descoperirea tainelor cunoașterii. Pe acest drum ei vor fi călăuziți de profesorii din învățământul primar care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci ani, Lupău Florina, clasa pregătitoare A, clasa Albinuţelor şi Moza-Becheanu Liana, pregătitoare B, clasa Buburuzelor.
D-na director adjunct, prof. Moruţ Liana, a prezentat dascălii nou-veniţi în cadrul şcolii noastre, precum şi profesorii-diriginţi.
Apoi elevii, împreună cu diriginţii și învăţătorii, părinţii şi bunicii, s-au îndreptat spre sălile de clasă frumos pavoazate, unde pe bănci îi așteptau  manualele și surprizele gata să-i cucerească pe cei mai mici învățăcei ai școlii noastre.
Cristina Andru & Ileana Tomescu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Începutul de an şcolar, prilej de emoţii şi bucurii pentru elevii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu” Ştei.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:01:19 Ora de vară a Europei de Est