Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Iridex Group Plastic, partener al Congresului Național de Drumuri și Poduri

,,Un pas pentru drumuri sustenabile”

Iridex Group Plastic, partener al Congresului Național de Drumuri și Poduri

Cu peste 300 de proiecte realizate până în prezent, care cuprind lucrări ample de infrastructură rutieră și de cale ferată, Iridex Group Plastic a fost partener al celei de-a XV-a ediții a Congresului Național de Drumuri și Poduri din România ce a avut loc în perioada 19-22 septembrie 2018 la Iași.

Eveniment organizat de Asociația Profesioniștilor de Drumuri și Poduri din România, Congresul Național de Drumuri și Poduri din România are ca deviză: ,,Un pas pentru drumuri sustenabile", tema care a reprezentat subiectul principal pentru reuniunea specialiștilor din domeniul proiectelor de infrastructură, domeniu de care depinde dezvoltarea la nivel general a economiei românești. În cadrul evenimentului au participat peste 500 de specialiști din domeniul proiectării și realizării de infrastructură, iar pe lista invitaților s-au numărat, de asemenea, reprezentanți ai companiilor din domeniu, al patronatelor, asociațiilor profesionale, precum și cadre universitare de la cele mai importante universități de construcții și infrastructură din România și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai autorităților publice.
Compania Iridex Group Plastic a participat la eveniment alături de partenerii externi furnizori de materiale, sisteme și soluții pentru infrastructura rutieră, companii reprezentative din domeniu, respectiv: Tensar, Geobrugg și Afitex. Pe lângă cele mai noi tehnologii și soluții de la companiile recunoscute internaționale, Iridex Group Plastic vine cu cei 25 de ani de experiență în domeniul realizării de lucrări de infrastructură cu un grad ridicat de dificultate.
În portofoliul de lucrări de infrastructură pentru care Iridex Group Plastic a furnizat materiale, sisteme și soluții, se află proiecte de drumuri, platforme și piste aeroportuare, construcții civile și industriale. Câteva exemple din portofoliul de proiecte în care a fost implicată compania sunt lucrările de infrastructură de pe  DN 7 - Dealul Negru - lucrare realizată în anul 1994, precum și tronsoane din autostrada Sebeș-Turda - Lacul Stejăriș sau tronsoane de cale ferată pe ruta Sighișoara-Atel, Atel-Micasasa, Vintu de Jos-Simeria, Simeria - km 614 Arad, precum și  Pasajul Năvodari - Mamaia Sat și multe altele. În execuția acestor lucrări de construcții au fost utilizate tehnologii moderne care reduc consumul de materiale convenționale, în același timp asigurând un nivel de rezistență crescut.
Spre exemplu, sistemul Tensar TW1 înfruntă orice provocare in-situ prin combinarea integrității structurale cu funcționalitatea și estetica. Alcătuit din blocuri speciale modulare TW1 combinat cu geogrile uniaxiale din polietilenă de înaltă densitate (HDPE) și conectori speciali atașați în blocuri modulare, permite extinderea pe orizontală a geogrilei uniaxiale pentru armarea și consolidarea pământului, transformând astfel întreaga structură într-o masă solidă de tip monolit. La nivel local sistemele tradiționale pentru proiectele civile majore sunt extrem de costisitoare prin necesitatea instalării macaralelor în cazul panourilor sau folosirea unui material de umplutură de înaltă calitate mult mai scump. Folosind sistemul Tensar TW1 modul de ridicare este manual, fiind mult mai rentabil decât sistemele tradiționale, conferind și stabilitatea necesară specificului de infrastructură.
Un alt exemplu sunt barierele Geobrugg de protecție împotriva căderilor de pietre care rezistă la energii de impact de până la 10.000 kJ. Sistemele sunt testate cu blocuri cu greutate de până la 25 tone care cad cu o viteză de peste 100 km/h. Reţelele și plasele sunt fixate cu ancore de rocă și plăci de ancoraj pentru a asigura în mod activ suprafaţa. Plasa este aproape invizibilă și facilitează regenerarea durabilă a vegetației.
Expert atât în executarea lucrărilor de construcții civile, cât și industriale, Iridex Group Plastic este, de 25 de ani, unul din cei mai mari distribuitori de materiale geosintetice, materiale speciale de construcții sau tehnologii ecologice. Certificat de Asociația Română a Antreprenorilor de Construcții, IRIDEX, grup de firme românești cu experiență în executarea proiectelor mari de infrastructură, a depozitelor de deșeuri municipale și periculoase, precum și a lucrărilor speciale de construcții, propune o ofertă amplă de soluții tehnice în construcții, atât din portofoliul propriu, cât și prin principalii săi parteneri.
Despre Congresul Național de Drumuri și Poduri
Prin tradiție, Congresul Național de Drumuri și Poduri reprezintă un reper important în activitatea specialiștilor care lucrează în domeniul rutier. În spiritul deschiderii și al dorinței de colaborare profesională, în cursul lunii septembrie 2018 Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România (APDPR) organizează în municipiul Iași cel de-al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri din România. Agenda evenimentului are în vedere prezentarea de lucrări tehnice, precum și sesiuni de dezbatere referitoare la: Infrastructura rutieră sustenabilă, Mobilitate, trafic şi siguranţă rutieră, Mediu și schimbări climatice, precum și o vizită tehnică în zonă. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina evenimentului: www.congresapdpromania.ro
Despre Iridex Group Plastic
Compania Iridex Group Plastic, înființată în 1993 ca firmă privată, reunește domenii de activitate diverse: construcții, mase plastice, salubritate, agricultură, toate având ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producătoare de plasă tip rețea din polietilenă (obținută prin extrudare) din România.
Iridex Group Plastic este compania numărul 1 pe piața materialelor geosintetice având în portofoliu colaborări în realizarea proiectelor de infrastructura mediului în toată țara. Cele mai importante orașe din România precum București, Timișoara, Iași, Craiova, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, beneficiază de depozite de deșeuri municipale realizate cu materiale furnizate și instalate de echipa Iridex. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex își tratează partenerii de afaceri. 
Din respect pentru comunitate, Iridex îşi reafirmă angajamentul pe termen lung în politicile de responsabilitate pentru mediu şi are în vedere implementarea principiilor economiei circulare, folosind instalaţii nepoluante fabricate în Uniunea Europeană, a căror activitate este monitorizată permanent şi certificată. (Monica M.)

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 23:09:20 Ora de vară a Europei de Est