Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Recital de caritate ,,Artiști pentru Artiști”, propus de pianistul Nicolae Mihăilă

Vineri, ora 18.00, la Filarmonica de Stat din Oradea

Recital de caritate ,,Artiști pentru Artiști”, propus de pianistul Nicolae Mihăilă

Kiwanis Art Oradea (KAO) s-a constituit în 2010 și are caracter de unicitate în Kiwanis Internațional. Membrele KAO și-au propus să susțină copiii și tinerii înzestrați cu un talent artistic.

Modalitățile de susținere sunt diverse: burse pentru a-i ajuta să participe la concursuri naționale și internaționale, crearea de evenimente în care aceștia să se poată prezenta comunității orădene, precum și concerte, expoziții, recitaluri de poezie.
În fiecare an, KAO acordă cinci premii de excelență copiilor și tinerilor care au câștigat premii naționale și internaționale. De-a lungul anilor au primit acest premiu tineri artiști care au confirmat încrederea noastră: VLAD CROSMAN, BOGDAN BOHUȘ, VICTORIA CORMOȘ, LARISA ȘTEFAN, BEDE ROBERT, IULIA RAȚIU, DOMINIC ILISZ, MARIA MĂRIUCA POPA, doar pentru a-i pomeni pe cei care sunt deja artiști cu cariera națională și internațională. 
Nicolae Mihăilăpianist, absolvent al unei prestigioase academii engleze de muzică - Guidhall School of Music and Drama-London - premiant KAO în 2011, a avut o inițiativă extraordinară: ne-a propus un recital de caritate ,,Artiști pentru Artiști", care va avea loc vineri, 19 octombrie 2018, ora 18.00, la Filarmonica de Stat Oradea. Sumele încasate vor fi destinate altor copii talentați. Îi mulțumim lui Nicu și invitatei lui, violonista britanică Louisa Staples, pentru generozitatea kiwaniană manifestată, deși nu sunt încă membri Kiwanis, dar vor deveni membri de onoare ai KAO.
Sâmbătă, la Oradea vor veni kiwanieni din întreaga țară pentru ceremonia transferului însemnelor către noul guvernator Kiwanis România - prof. dr. Iuliana Păcurar, președinte fondator Kiwanis Art Oradea.
De asemenea, vom avea oaspeți importanți din Federația Kiwanis Europa: vicepreședintele Christian Decorte, responsabilul pentru Europa al Children Found - Filip Delanote, vor reprezenta clubul parrain France-Monaco dl. Pier Dragousseau, descendent al folcloristului Ion Codru Drăgușanu, dna. Genevieve Donet - Monteagud, responsabila districtului parrain pentru România și dl. Roger Villaume, vicepreședinte al districtului France-Monaco.
Pe această cale, dorim să aducem deosebite mulțumiri mass-mediei locale pentru susținerea și promovarea evenimentelor caritabile organizate de KAO de-a lungul acestor ani, în scopul susținerii tinerilor talentați din Oradea.
Roxana Marcu
președinte Kiwanis Art Oradea 2018-2019

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 22:19:45 Ora de vară a Europei de Est