Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A doua zi a vizitei de documentare a corpului diplomatic acreditat la București

Vineri, 19 oct., în Oradea - Bihor

A doua zi a vizitei de documentare a corpului diplomatic acreditat la București

A doua zi a vizitei de promovare și documentare a corpului diplomatic acreditat la Bucureşti a continuat în județul Bihor. Reprezentanții misiunilor diplomatice au avut o întâlnire cu autoritățile locale la Instituția Prefectului județului Bihor, ocazie cu care a fost prezentată activitatea economică, turistică și culturală a regiunii, fiind evidențiat potențialul de dezvoltare al județului în domeniile agriculturii și turismului.

La întâlnire au participat prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan și președintele Senatului Universității Oradea, Sorin Curilă.
Din partea Ministerului Afacerilor Externe a luat cuvântul ambasadorul Victor Micula, director general adjunct. În alocuțiunea sa, reprezentantul MAE a amintit modelul de multiculturalism, de înțelegere etnică și armonie confesională reprezentat de municipiul Oradea, devenit un punct de reper cultural și educațional al românilor.
Reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București au avut ocazia de a vizita obiective importante ale patrimoniului arhitectural și cultural din Oradea.
Pe parcursul următoarelor zile, participanții vor vizita județele Arad și Timiș, fiind astfel continuate demersurile de promovare a oportunităților de investiții în regiune, în încheierea seriei de vizite de informare și promovare dedicate Centenarului Marii Uniri.
Sursa: Site-ul Ministerului Afacerilor Externe

,,O frumoasă și luminoasă coincidență"
Am citat-o pe doamna decan Elena-Ana Iancu.
Vineri, 19 octombrie 2018, la ora la care trebuia să înceapă la sala General Traian Moșoiu a Primăriei Oradea conferința ,,Rolul profesiilor juridice în realizarea și desăvârșirea Marii Uniri", dedicată Centenarului Marii Uniri, doamna profesor univ. dr. Elena-Ana Iancu, decan al Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora, directorul de proiect, ne anunță că va trebui să amânăm deschiderea conferinței pentru că un grup de ambasadori tocmai se află în vizită în județul nostru, iar la această oră (ora 11.00) au ajuns la Primăria Municipiului Oradea.
,,Nu știm cum e mai bine: să ne bucurăm sau să ne întristăm pentru decalarea cu o jumătate de oră a deschiderii conferinței noastre?
Mai degrabă ne bucurăm, a exclamat doamna decan. E o onoare și o rarisimă oportunitate pentru noi să avem prezenți în sala de conferință asemenea distinși oaspeți - 27 de ambasadori din cadrul corpului diplomatic acreditat în România".
Și tot în această idee, a unei frumoase și luminoase coincidențe, vorba doamnei decan, să mai notăm că și la Arad a avut loc un eveniment fericit, după cum află din Ziua de Vest: Vasile Goldiș, omagiat de Ministerul Afacerilor Externe și 27 de ambasadori din cadrul corpului diplomatic acreditat în România
Cei 27 de ambasadori acreditați la București reprezintă:  Algeria, Lituania, Iordania, Cehia, Israel, Malaysia, RPD Congo, Tunisia, Algeria, Africa de Sud, Muntenegru, Irak, Chile, Slovacia, Indonezia, Rusia, India, Bulgaria, Armenia, Mexic, Peru, Egipt, Portugalia, Nigeria, Georgia, Pakistan și Sudan", am citat din Ziua de Vest.
Mulțumim Ministerului Afacerilor Externe pentru aceste frumoase și luminoase coincidențe, evenimente de promovare a imaginii României în lume!
Moise-Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:47:25 Ora de vară a Europei de Est