Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Children Outreach Programmes”, la Onisifor Ghibu

,,Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!”

,,Children Outreach Programmes”, la Onisifor Ghibu

Vineri, 2 nov. 2018, la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu" Oradea, în cadrul proiectului educativ judeţean ,,Dăruind, dobândeşti!", s-a derulat cu succes activitatea cu tema ,,Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!"

Această activitate s-a desfăşurat în colaborare cu Asociaţia Smiles Cihei în baza Acordului de parteneriat din cadrul proiectului sus-amintit.
Din partea Asociaţiei Smiles Cihei, o echipă de şapte voluntari din Anglia care activează în cadrul proiectului ,,Children Outreach Programmes" au prezentat prin arta dramatică în faţa unui număr de 65 de copii din clasele gimnaziale, un mesaj despre iubirea de semeni, altruism, empatie, spirit de sacrificiu şi iertare. Dl. Adi Matiş, manager de proiect, dl. Sana Vasile, preşedinte A.P.A.Oradea şi doamna prof. Dascălu Lenuţa-Amalia au creat climatul favorabil desfăşurării activităţii. 
Activitatea a debutat printr-o pantomimă realizată de echipa de voluntari din Anglia al cărei mesaj era o declaraţie de dragoste pentru Dumnezeu; fondul muzical fiind asigurat de dl. Adi Matiş care a interpretat la chitară o  melodie arhicunoscută de copii ,,Isus iubeşte pe fiecare". Copiii, într-o dezinvoltură specifică vârstei, au participat alături de echipa de voluntari la acest joc de pantomimă, după care au învăţat cum să transmită prin pantomimă, un mesaj de iubire lui Dumnezeu. Această metodă a avut un succes deosebit în rândurile copiilor, aceştia nu doar că au descoperit cu rapiditate mesajul, dar au şi dorit să se implice în joc; de fapt, acest joc versatil dezvoltă copiilor capacitatea de exprimare prin gesturi şi mimică, le dezvoltă creativitatea, abilităţile artistice şi sociale, stimulând în acelaşi timp spiritul de echipă.
Jocul de pantomimă a fost urmat de prezentarea scenetei ,,Isus şi Zacheu" într-o interactivitate interesantă cu copiii, aceştia reprezentând personajul colectiv, respectiv mulţimea de oameni care-L însoţea pe Isus. Copiii au fost provocaţi la replici şi atitudini potrivite cu contextul şi situaţia creată atunci şi acolo...
Echipa de voluntari, în urma identificării mesajului de către copii, a purtat discuţii cu aceştia îndemnând elevii la o autoanaliză comportamentală. Au avut loc dezbateri şi schimb de opinii. Doamna prof. Dascălu Lenuţa a ajutat elevii în formularea învăţăturilor moral-religioase; echipa de voluntari a lucrat împreună cu elevii la realizarea unor ,,crafturi" tematice, iar dl. Adi Matiş a condus dialogurile între elevi gestionând într-un mod elegant situaţiile create de divergenţele de opinii. Doamna Cosma Doina şi doamna Bochiş Daniela au reliefat importanţa bunelor maniere în şcoală, familie şi societate gestionând totodată concursul cu tema ,,Ce fac pentru semenul meu?" Toţi participanţii au fost premiaţi prin extragerea de către fiecare a unui premiu surpriză din ,,marea cutie a surprizelor".
După o pauză de masă oferită de echipa de voluntari a urmat o serie de jocuri ludice în care copiii s-au implicat cu un entuziasm de nedescris, echipa de voluntari propunându-le jocuri noi, necunoscute de către ei.
Mulţumim celor implicaţi în angrenarea copiilor în astfel de jocuri, cunoscute fiind beneficiile acestora, mai ales din punct de vedere emoţional; aceste jocuri permit depăşirea egocentrismului, ajută la realizarea unor legături în cadrul grupului, învaţă copiii să gestioneze relaţiile de colaborare, să-şi exprime acordul sau dezacordul, să descopere singuri regula unui joc.
Elevii şi-au consolidat relaţiile colegiale şi de prietenie, precum şi spiritul de echipă; au înţeles importanţa muncii individuale, dar şi aceea a colaborării în cadrul echipelor.
Mulţumesc doamnelor profesor diriginte care mi-au oferit resursele umane necesare desfăşurării acestei activităţi şi au gestionat cu profesionalism şi tact pedagogic întreaga activitate, respectiv: doamnele prof. Herţe Carmela, Marinău Daniela, Ivan Livia, Pop Garofiţa, Găvruţa Camelia, Balaş Adina şi Pop Floare.
Membrii echipei de proiect de la L.T.,,O. Ghibu" Oradea mulţumesc Asociaţiei Smiles Cihei, parteneră în cadrul acestui proiect, respectiv domnului preşedinte Kevin Hoy din Marea Britanie şi doamnei director Hava Maria. Personal, mulţumesc pentru suportul financiar (asigurarea transportului cu autobuzul în diferitele locaţii pentru derularea activităţilor din cadrul proiectului ,,Dăruind, dobândeşti!") şi duhovnicesc în vederea realizării obiectivelor proiectului.
Prof. Dascălu Lenuţa-Amalia
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Children Outreach Programmes”, la Onisifor Ghibu

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 iulie 2020