Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

În cadrul ,,Săptămânii fructelor și legumelor donate”

Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

Copiii din 31 de clase de la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea (20 din ciclul primar și 11 din cel gimnazial) au adunat ieri (miercuri, 21 noiembrie 2018) peste o tonă de alimente, legume și fructe, în cadrul ,,Săptămânii fructelor și legumelor donate".

Acțiunea este în esență un gest de milostenie făcut de părinți, elevi și cadrele didactice, iar asemenea gesturi se fac la Școala ,,Dacia" de peste 10 ani, după cum avea să precizeze doamna profesor Teodora Sîncelean, responsabil pe școală al acțiunilor de voluntariat care se desfășoară an de an în cadrul SNAC (Strategiilor Naționale de Ajutor Comunitar). În această perioadă, a Postului Crăciunului (când ne pregătim să întâmpinăm cu bucurie și cu sufletul deschis nașterea Pruncului Sfânt, Iisus Hristos), creștinii se roagă, țin post, dar și fac milostenie, dăruiesc din puținul lor aproapelui aflat în nevoi. La fel au făcut-o ieri și copiii de la Școala Gimnazială ,,Dacia" (circa trei sferturi din efectiv), adunând și dăruind din tot sufletul, cu tot dragul, din puținul lor, altor copii mai puțin norocoși decât ei.
,,Ne bucurăm foarte mult că părinții, împreună cu elevii și cadrele didactice au reacționat pozitiv la această inițiativă a școlii. Prin tot ceea ce întreprindem noi, prin faptul că oferim celor cu nevoi speciale un moment de bucurie, facem și educație elevilor. Este foarte important să-i învățăm pe elevi să dăruiască. Pentru că dacă ei primesc, trebuie să știe că trebuie și să dea, să dăruiască, să doneze. Și acesta este un lucru cu tentă educativă, sută la sută...", a spus domnul director, profesor dr. Florian Hava.
Pe ,,masa săracilor"
Ieri, în parcarea din fața școlii, pe o ploaie mocănească, elevii, încolonați pe clase, însoțiți de dascăli și de unii părinți, își aduceau darurile lor, în pungi, sacoșe, lădițe, coșuleț, în cutii sau chiar și în saci, alimente, legume și fructe, care erau preluate, încărcate, așezate în mijlocul de transport. Ele vor ajunge, prin intermediul Asociației Filantropia, pe mesele unor familii sărace, nevoiașe din Oradea și din afara municipiului, vârstnici instituționalizați sau în familii, prin intermediul Fundației de Scleroză Multiplă Bihor și al Asociației Deficienților Locomotori, după cum am aflat de la președintele Asociației Filantropia Oradea, părintele Laurențiu Lazăr.
Tot domnia sa ne-a mai spus că sâmbătă de sâmbătă (sau vinerea, în zilele de sărbătoare), de vreo patru ani, Filantropia Oradea oferă câte 70 de porții de mâncare unor oameni sărmani, la Centrul de zi al Fundației de Scleroză Multiplă din Oradea, cu ajutorul voluntarilor, în cadrul acțiunii intitulate ,,Masa săracilor".
Felicitări, dragi părinți și copii, pentru darul vostru oferit în Postul Crăciunului, în ,,Săptămâna fructelor și legumelor donate", unor familii nevoiașe, un gest bine primit de bunul Dumnezeu. Ceea ce faceți voi oamenilor, Mie îmi faceți sau Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți și voi lor, asemenea. 
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019