Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

În cadrul ,,Săptămânii fructelor și legumelor donate”

Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

Copiii din 31 de clase de la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea (20 din ciclul primar și 11 din cel gimnazial) au adunat ieri (miercuri, 21 noiembrie 2018) peste o tonă de alimente, legume și fructe, în cadrul ,,Săptămânii fructelor și legumelor donate".

Acțiunea este în esență un gest de milostenie făcut de părinți, elevi și cadrele didactice, iar asemenea gesturi se fac la Școala ,,Dacia" de peste 10 ani, după cum avea să precizeze doamna profesor Teodora Sîncelean, responsabil pe școală al acțiunilor de voluntariat care se desfășoară an de an în cadrul SNAC (Strategiilor Naționale de Ajutor Comunitar). În această perioadă, a Postului Crăciunului (când ne pregătim să întâmpinăm cu bucurie și cu sufletul deschis nașterea Pruncului Sfânt, Iisus Hristos), creștinii se roagă, țin post, dar și fac milostenie, dăruiesc din puținul lor aproapelui aflat în nevoi. La fel au făcut-o ieri și copiii de la Școala Gimnazială ,,Dacia" (circa trei sferturi din efectiv), adunând și dăruind din tot sufletul, cu tot dragul, din puținul lor, altor copii mai puțin norocoși decât ei.
,,Ne bucurăm foarte mult că părinții, împreună cu elevii și cadrele didactice au reacționat pozitiv la această inițiativă a școlii. Prin tot ceea ce întreprindem noi, prin faptul că oferim celor cu nevoi speciale un moment de bucurie, facem și educație elevilor. Este foarte important să-i învățăm pe elevi să dăruiască. Pentru că dacă ei primesc, trebuie să știe că trebuie și să dea, să dăruiască, să doneze. Și acesta este un lucru cu tentă educativă, sută la sută...", a spus domnul director, profesor dr. Florian Hava.
Pe ,,masa săracilor"
Ieri, în parcarea din fața școlii, pe o ploaie mocănească, elevii, încolonați pe clase, însoțiți de dascăli și de unii părinți, își aduceau darurile lor, în pungi, sacoșe, lădițe, coșuleț, în cutii sau chiar și în saci, alimente, legume și fructe, care erau preluate, încărcate, așezate în mijlocul de transport. Ele vor ajunge, prin intermediul Asociației Filantropia, pe mesele unor familii sărace, nevoiașe din Oradea și din afara municipiului, vârstnici instituționalizați sau în familii, prin intermediul Fundației de Scleroză Multiplă Bihor și al Asociației Deficienților Locomotori, după cum am aflat de la președintele Asociației Filantropia Oradea, părintele Laurențiu Lazăr.
Tot domnia sa ne-a mai spus că sâmbătă de sâmbătă (sau vinerea, în zilele de sărbătoare), de vreo patru ani, Filantropia Oradea oferă câte 70 de porții de mâncare unor oameni sărmani, la Centrul de zi al Fundației de Scleroză Multiplă din Oradea, cu ajutorul voluntarilor, în cadrul acțiunii intitulate ,,Masa săracilor".
Felicitări, dragi părinți și copii, pentru darul vostru oferit în Postul Crăciunului, în ,,Săptămâna fructelor și legumelor donate", unor familii nevoiașe, un gest bine primit de bunul Dumnezeu. Ceea ce faceți voi oamenilor, Mie îmi faceți sau Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți și voi lor, asemenea. 
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ieri, la Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au adunat peste o tonă de alimente, fructe și legume donate

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:52:57 Ora de vară a Europei de Est