Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Românii de pretutindeni pot să asiste la festivitățile centenarului românesc de la Alba Iulia

Prin accesarea paginii de Facebook Axis Communications...

Românii de pretutindeni pot să asiste la festivitățile centenarului românesc de la Alba Iulia

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, continuă să se implice activ și susține comunitatea tuturor românilor prin decizia de a transmite live festivitățile ce vor avea loc la Alba Iulia cu ocazia împlinirii a 100 ani de la unirea tuturor provinciilor istorice locuite de români.

18, 50, 100 - reprezintă în teorie simple numere, dar plasate în anumite contexte pot căpăta semnificații puternice, cu impact emoțional profund asupra societății în general și oamenilor în particular. Astfel, 18 ani este vârsta la care devenim majori și, cel puțin teoretic, mai responsabili, la 50 ani de căsătorie se aniversează nunta de aur, iar vârsta de 100 ani este specială, căci reprezintă o valoare rotundă pe care nu mulți reușesc să o atingă. La atingerea fiecărei astfel de borne, oamenii au tendința, chiar și involuntar, de a privi în trecut, făcând de cele mai multe ori o retrospectivă a realizărilor. Trecând în revistă lucrurile bune de care au avut parte, ei pot să meargă mai departe, realizând că provocările care se întrezăresc în viitor vor fi depășite și apoi uitate, indiferent cât de dificile ar părea. Această idee este puternic ancorată în societate peste tot în lume și, de aceea, se întâlnește și în cazul entităților, companiilor și chiar al statelor. Desigur, ,,numerele speciale" diferă de la caz la caz, iar intervalele sunt mai mari în cazul țărilor, care sunt în general mai longevive decât cetățenii lor.
La fel ca în cazul oamenilor, 100 ani reprezintă o vârstă importantă pentru o țară, căci semnifică durabilitatea acesteia în timp, reușita în depășirea dificultăților și problemelor și capabilitatea de a atinge o unitate. România împlinește pe 1 decembrie 2018 100 ani de la Marea Unire și de la data la care a fost recunoscută ca țară independentă. A fost probabil cel mai important moment din istoria poporului român, căci a marcat unificarea sa. O importanță deosebită o joacă și data de 1 decembrie 2018, căci s-au scurs astfel 100 ani de România - vârstă care simbolizează capacitatea țării de a rezista tuturor provocărilor și dificultăților prin care a trecut. Și este suficient să ne gândim numai la schimbările de sistem politic pentru a realiza că aceste greutăți nu au fost deloc puține.  În plus, dacă privim în urmă, observăm rapid că acești 100 ani au fost presărați și cu nenumărate realizări - unele recunoscute pe plan mondial și altele de importanță deosebită pe plan intern. Avem deci motive să fim mândri de România și să marcăm acest moment prin sărbătoare și voie bună - atât ca indivizi, cât și ca popor. De aceea, Alba Iulia - orașul Marii Uniri - va avea un program încărcat, la care vor participa foarte multi români din țară și diaspora.
Un subiect mai puțin fericit la care trebuie să reflectăm în ziua Centenarului este acela că mulți români locuiesc în prezent în afara granițelor, iar acesta este tot un rezultat al acestor 100 ani pe care îi sărbătorim. Ei nu încetează însă să se gândească la România și mulți dintre ei își doresc să asiste la evenimentele de 1 decembrie de la Alba Iulia. În ajutorul lor, dar și al românilor din țară care nu pot ajunge în municipiul transilvănean, vine Axis Communications, care a decis să își manifeste implicarea în societatea românească prin conectarea românilor de pretutindeni, transmițând live pe Internet festivitățile. În acest scop, va fi folosită camera IP P1365-E Mk II, proiectată pentru utilizarea cu precădere la exterior. Modelul este unul rezistent la condiții dificile de mediu, ce poate opera la temperaturi cuprinse între -400 și +500C, filmând la rezoluție 1080p cu până la 60FPS. Totodată, folosește tehnologia Zipstream pentru a reduce la minimum lățimea de bandă necesară fără a face compromisuri în materie de calitate, alături de tehnologia Lightfinder pentru a obține imagini color de cea mai bună calitate în medii cu iluminare scăzută.
Pentru intermedierea transmisiei, va fi folosită soluția software CamStreamer, care rulează la nivelul camerelor AXIS, aceasta nu necesită sisteme de calcul suplimentare și, astfel, sunt reduse cu mult costurile de operare. În plus, mulțumită interfeței intuitive, aplicația este extrem de ușor de utilizat și asigură integrare cu platforme online de succes, precum YouTube, Facebook, Twitch sau Vimeo. Iar în ceea ce privește funcționalitatea, este asigurat suport pentru transmisiuni chiar și la rezoluție 4K cu 30FPS sau Full HD cu 60/120FPS, pentru adăugarea de elemente grafice sau text pe imaginea transmisă sau introducerea unei surse suplimentare de semnal audio.
Combinând elementele hardware de top cu o soluție software puternică și flexibilă, AXIS P1365-E Mk II va conecta prin semnal video, via Internet, românii de pretutindeni în ziua centenarului. Aceștia vor putea asista astfel la evenimentele din orașul unirii prin accesarea paginii de Facebook Axis Communications.
Despre Axis Communications
Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/
Monica M.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 23:21:23 Ora de vară a Europei de Est