Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

„Criminalitatea transfrontalieră şi dimensiunea cooperării interetnice - 100 de ani de abordări interdisciplinare”

Conferinţă dedicată Centenarului Marii Uniri

„Criminalitatea transfrontalieră şi dimensiunea cooperării interetnice - 100 de ani de abordări interdisciplinare”

Centrul de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Oradea, România, https://cesmint.com/despre-noi/ a desfăşurat conferinţa cu tema „Criminalitatea transfrontalieră şi dimensiunea cooperării interetnice - 100 de ani de abordări interdisciplinare".

Conferinţa a avut loc în data de 13 decembrie 2018, în sala de conferinţe a Hotelului Perla din Băile 1 Mai, în cadrul proiectului cu acelaşi nume, cofinanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia Social-Comunitară, aflat în coordonarea directorului de proiect, doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Agora din Municipiul Oradea.
Parteneri la conferinţă
Universitatea Agora din Municipiul Oradea, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - Filiala „Menumorut" Bihor, Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Oradea.
Scopul urmărit prin acest proiect a fost acela de a celebra Centenarul Marii Uniri prin evocarea din perspectivă ştiinţifică, interdisciplinară a bunei convieţuiri a comunităţilor interetnice din provinciile istorice pe plan juridic, politic, economic, social, cultural şi prin arătarea modului în care s-au implict membrii comunităţilor în procesul de dezvoltare locală, de menţinere a ordinii şi siguranţei publice şi de încurajare a dialogului intercultural în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii transfrontaliere.
În programul conferinţei au fost înscrise 32 de lucrări subsumate temei generale propuse prin proiect, dintre care au fost prezentate 13 lucrări, cuprinzând două direcţii de cercetare: 1. Cooperare interetnică - 100 de ani de abordări interdisciplinare 2. Criminalitatea transfrontalieră  - 100 de ani de abordări interdisciplinare.
Studiile de cercetare vor fi definitivate în luna martie 2019, urmând să fie publicate în volumul conferinţei. 
Conferinţa a fost deschisă de doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, directorul de proiect.
„Anul 2018, unul cu totul special privit din perspectivă istorică, ne-a oferit prilejul ca păşind pe drumuri istorice, să descoperim urme ale înaintaşilor noştri ce au fost valorificate de generaţiile ce le-au urmat. Astăzi, zi de iarnă binecuvântată, cu rezonanţă istorică, în care acum o sută de ani a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 212  din 13 decembrie 1918 Decretul - Lege nr. 3631 din 11 decembrie 1918, investindu-se cu putere de lege, Legea asupra Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei, Sătmarului şi Maramureşului cu Vechiul Regat al României ce prevedea următoarele... „Ţinuturile cuprinse în hotărârea Adunării Naţionale de la Alba-Iulia, sunt şi rămân de-a pururea unite cu Regatul României", suntem împreună pentru a evoca din perspectivă ştiinţifică, interdisciplinară modul în care s-au implicat membrii comunităţilor în procesul de dezvoltare locală, de menţinere a ordinii şi siguranţei publice şi de încurajare a dialogului intercultural în scopul prevenirii şi combaterii criminalităţii transfrontaliere".
 Şi pentru a transmite principalul mesaj al conferinţei, doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu a propus participanţilor descifrarea imaginii grafice de pe mapa conferinţei, oferind ca indiciu termenul comunicare cu formele sale, comunicarea fiind importantă atât în procesul de identificare a vulnerabilităţilor, cât şi în încurajarea dialogului intercultural.
În cadrul conferinţei a fost prezentată cartea cu titlul „Vasile Lucaciu. Marele discurs", un studiu semnat de dr. Nicoară Mihali şi dr. Teodor Ardelean, scoasă la Editura Casa Corpului Didactic „Maria Montessori", Baia Mare, 2018.
Din prefaţa cărţii, semnată Teodor Ardelean, cităm: „S-a potrivit ca şi noi, semnatarii acestei ediţii bibliofile, să putem spune „prezent" la un apel „Daruri de Centenar!". „Trecutul întotdeauna aproape" ca idee călăuzitoare ne-a purtat prin arhive şi biblioteci, cu scopul de a descoperi ceva nou. Şi noul e aici! Iată-l! Marele Discurs!
Programul conferinţei
Deschiderea oficială, ora 11.00
În prezidiu
Prof. univ. dr. Radu  Carp, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti
Prof. univ. dr. Anca-Lelia Lorincz, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", București
Dr. Alexandru Kiss, Centrul de Excelenţă  NATO în domeniul HUMINT, Oradea
Prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Agora din Municipiul Oradea, director de proiect
Lucrările conferinței
1.Prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU (NECHITA), Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept/Universitatea Agora din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative; conf. univ. dr. Vasile CREŢ, general de brigadă cu o stea (r), preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Apărării Naţionale - Filiala Bihor „General Traian Moşoiu"/Universitatea Agora din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice; general de brigadă cu o stea (r) dr. Nicolaie IANCU, director executiv al Centrului Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Oradea, Rolul principiului naţionalităţilor în stabilirea statutului juridic al statelor nou formate în urma Conferinţei de Pace din 1919.
2.Dr. Nicoară MIHALI, Maramureşul în constelaţia Marii Uniri
3.Prof. univ. dr. Radu CARP, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, Resurgenţa abordării regionale în Europa ca efect al populismului în relaţia dintre minorităţi şi statele învecinate.
4.Lect. univ. dr. Enache TUŞA, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Universitatea „Ovidius" Constanţa; cercetător, Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Minorităţile dobrogene în cercetările sociale interbelice.
5.Drd. Alex DRĂGULIN, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti; Nicolaie TUŞA,  Între democraţie şi totalitarism. Statutul politic al minorităţii germane din România şi Polonia în perioada 1918-1947.
6.Drd. Marian OANCEA, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti; Leonord Nicolae ION, Evoluţia mişcărilor separatiste în Ucraina Subcarpatică după destrămarea Uniunii Sovietice.
7.Conf. univ. dr. Ioan STAN, Universitatea Agora din Oradea, Politica europeană de bună vecinătate şi problematica minorităţilor transfrontaliere.
8.Dr. Alexandru Kiss, Centrul de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT, Oradea Dimensiunea securitară a cooperării transfrontaliere.
9.Conf. univ. dr. Ştefan HERCHI, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Despre criminalitatea transfrontalieră.
10.Prof. univ. dr., chestor de poliţie Adrian IACOB, rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Combaterea criminalităţii la nivel internaţional prin cooperarea poliţienească.
11.Prof. univ. dr. Anca-Lelia LORINCZ, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza"/(î) director CSUD, Evoluția reglementării cooperării judiciare internaționale în materie penală pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.
12.Daciana Bianca VIDREAN, procuror şef, Serviciul Teritorial Oradea, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Criminalitatea organizată şi traficul internaţional de droguri.
13.Prof. univ. dr. Petru TĂRCHILĂ, Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Criminalitatea organizată transfrontalieră şi principalele infracţiuni care fac obiectul acesteia.
14.Conf. univ. dr.Mihaela PĂTRĂUŞ, Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept, Câteva considerații referitoare la interrelația dintre Decizia-cadru 2008/947/JAI privind recunoașterea reciprocă în cazul hotărârilor judecătorești și a deciziilor de probațiune  în vederea măsurilor de probațiune și a sancțiunilor alternative și Decizia-cadru 2009/829/JAI privind ordinul european de supraveghere judiciară.
15.Prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza"/Universitatea Agora din Oradea;  drd. Ioana RUSU, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Migraţia ilegală, cauză sau efect pentru criminalitate în contextul influenţei ordinii mondiale actuale în Europa.
16.Dr. Ioan GHERGHEL, cadru didactic asociat, dr., Centrul Universitar Nord Baia Mare, Securitatea umană ca scop al comunicării globale.
17.Ioan ZONGA, Cooperarea între agenţiile de aplicare a legii pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere.
18.Dr. în medicină, medic primar în farmacologie clinică şi toxicologie, expert naţional medical în farmacologie clinică, expert judiciar în medicină, lect. univ. dr., Marius-Adrian  CHIPURICI, Istoria medicinii în Transilvania.
19.Prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza"/Universitatea Agora din Oradea;  drd. Anca-Elena BENŢA, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice în contextul liberei circulaţii a mărfurilor.
20.Expert criminalist dr. Cristian NEGHINĂ, Universitatea de Vest din Timişoara; prof. univ. dr. Gabriela VLASE, Universitatea de Vest din Timişoara; prof. univ. dr. Titus VLASE, Universitatea de Vest din Timişoara, Utilizarea tehnicilor hiphenate în investigarea criminalistică.
21.Conf. univ. dr. Gheorghe BUNEA, Universitatea „Bogdan-Vodă" din Cluj-Napoca, Evoluţia identificării persoanei după metoda portretului robot.
22.Prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza"/Universitatea Agora din Oradea, Valorificarea urmelor prin expertiza criminalistică. 100 de ani de abordări interdisciplinare.
23.Prof. univ. dr. Cristinel MURZEA, Universitatea Transilvania din Braşov; conf. univ. dr. Roxana MATEFI, Universitatea Transilvania din Braşov, Istoria principiului legalităţii în dreptul penal.
24.Drd. Corina TUDOR (BARBU), Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Ordinul european de anchetă - o nouă formă de asistență judiciară internațională în materie penală.
25.Drd. Alexandru PEICEA, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept; drd. Liviu IORDACHE (avocat), Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Infracțiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene - ca forme ale criminalității transfrontaliere.
26.Drd. Naomi NICULAE, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept,  Competența Parchetului European în investigarea unor forme ale criminalității transfrontaliere.
27.Drd. Nicolae Alexandru MOICEANU, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Forme moderne de asistență judiciară internațională în materie penală pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.
28.Diana CÎRMACIU, lect. univ. dr., Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept/ drd. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Aspecte teoretice și practice privind evaziunea fiscală.
29.Procuror, drd. Crenguţa LIONTE (STOICA),  drd. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcoala doctorală de Drept, Sistemul de drept penal american
30.Lect. univ. dr. Alin DRĂGAN, Universitatea „Vasile Goldiş" din Arad, Criminalitatea informatică - formă de manifestare a criminalităţii organizate transnaţionale.
31.Geordano FĂŞIE, consilier juridic, masterand/ Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Științe penale și criminalistică, Universitatea Agora din Municipiul Oradea, Considerații privind criminalitatea organizată, corupția și serviciile publice
32.Iolanda FĂŞIE,  masterand/ Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Științe penale și criminalistică, Universitatea Agora din Municipiul Oradea, Strategii de combatere a crimei organizate.
Elena-Ana Iancu
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „Criminalitatea transfrontalieră şi dimensiunea cooperării interetnice - 100 de ani de abordări interdisciplinare”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 octombrie 2022