Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”

Am înscris școala noastră pe platforma www.etwinning.net

Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”

,,Utilizând platforma educațională etwinning, această rețea europeană a cadrelor didactice ce oferă inovație în munca la clasă, avem posibilitatea de a face schimb de experiență cu alți profesori din alte țări, implicându-ne în parteneriate și proiecte internaționale. Totodată avem ocazia să cunoaștem alte sisteme de învățământ.

 Și pentru că ideea de colaborare online mi-a plăcut foarte mult, am înscris școala noastră pe platforma www.etwinning.net completând formularul de înregistrare. Astfel, în spațiul meu de lucru eTwinning, am intrat în legătură cu cadre didactice din alte țări și particip în calitate de fondator la proiectul de parteneriat eTwinning " We love all animals" și în calitate de membru la proiectul ,,I love My Class", ne-a spus doamna profesor Simona Bunta.  
Proiectul eTwinning ,,We love all animals" este realizat în parteneriat cu 42 de școli din Polonia, Turcia și România. Cei mai mici participanți sunt elevii clasei pregătitoare C, coordonați de doamna prof. Simona Bunta. ,,În  calitate de fondator al proiectului, am invitat în proiect și elevii din clasa a III-a C, îndrumați de prof. Carla Istvanovicz și elevii clasei a VII-a D, diriginte, prof. Alina Deliman.
Activitățile desfășurate sunt interesante, potrivit vârstei copiilor. Ei participă cu încântare, învață lucruri noi, își formează deprinderi de lucru cu calculatorul, exersează limba engleză, se amuză, lucrează în echipă, învățând unii de la alții într-un mod atractiv, colaborează și comunică cu elevi din alte țări. În derularea activităților se utilizează mijloace moderne și sunt completate cunoștințele elevilor de la clasă. Lucrând în echipă în cadrul proiectului, elevii află lucruri interesante despre alte culturi și civilizații, au șansa de a vedea online cum arată alte școli și alte țări, fac schimb de idei, li se dezvoltă creativitatea.
Obiectivele proiectului ,,We love all animals"
Obiectivele proiectului ,,We love all animals" sunt: responsabilizarea copiilor în relaţia cu animalele; îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză;
conștientizarea responsabilității față de mediu, salvarea și îngrijirea tuturor animalelor; motivarea elevilor de a utiliza limba engleză; îmbunătățirea abilităților de citire și scriere în limba engleză ca limbă străină, de circulație internațională; creșterea gradului de conștientizare pentru prevenirea dispariției animalelor; îmbunătățirea învățării în limba engleză prin utilizarea instrumentelor Web 2.
Participând activ și conștient la activitățile proiectului, elevii au posibilitatea de a valoriza cunoștințele și de a-și consolida comportamente frumoase, vor învăța să protejeze animalele și totodată să le iubească și să le îngrijească. Impactul este benefic pentru toți, mai ales că a fost prima noastră încercare de a realiza astfel de activități care ies din tiparul lecțiilor obișnuite de la clasă.
Prof. Simona Bunta
Găsiți mai multe poze (70 de poze) în Galeria foto: Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:42:53 Ora de vară a Europei de Est