Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”

Am înscris școala noastră pe platforma www.etwinning.net

Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”

,,Utilizând platforma educațională etwinning, această rețea europeană a cadrelor didactice ce oferă inovație în munca la clasă, avem posibilitatea de a face schimb de experiență cu alți profesori din alte țări, implicându-ne în parteneriate și proiecte internaționale. Totodată avem ocazia să cunoaștem alte sisteme de învățământ.

 Și pentru că ideea de colaborare online mi-a plăcut foarte mult, am înscris școala noastră pe platforma www.etwinning.net completând formularul de înregistrare. Astfel, în spațiul meu de lucru eTwinning, am intrat în legătură cu cadre didactice din alte țări și particip în calitate de fondator la proiectul de parteneriat eTwinning " We love all animals" și în calitate de membru la proiectul ,,I love My Class", ne-a spus doamna profesor Simona Bunta.  
Proiectul eTwinning ,,We love all animals" este realizat în parteneriat cu 42 de școli din Polonia, Turcia și România. Cei mai mici participanți sunt elevii clasei pregătitoare C, coordonați de doamna prof. Simona Bunta. ,,În  calitate de fondator al proiectului, am invitat în proiect și elevii din clasa a III-a C, îndrumați de prof. Carla Istvanovicz și elevii clasei a VII-a D, diriginte, prof. Alina Deliman.
Activitățile desfășurate sunt interesante, potrivit vârstei copiilor. Ei participă cu încântare, învață lucruri noi, își formează deprinderi de lucru cu calculatorul, exersează limba engleză, se amuză, lucrează în echipă, învățând unii de la alții într-un mod atractiv, colaborează și comunică cu elevi din alte țări. În derularea activităților se utilizează mijloace moderne și sunt completate cunoștințele elevilor de la clasă. Lucrând în echipă în cadrul proiectului, elevii află lucruri interesante despre alte culturi și civilizații, au șansa de a vedea online cum arată alte școli și alte țări, fac schimb de idei, li se dezvoltă creativitatea.
Obiectivele proiectului ,,We love all animals"
Obiectivele proiectului ,,We love all animals" sunt: responsabilizarea copiilor în relaţia cu animalele; îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză;
conștientizarea responsabilității față de mediu, salvarea și îngrijirea tuturor animalelor; motivarea elevilor de a utiliza limba engleză; îmbunătățirea abilităților de citire și scriere în limba engleză ca limbă străină, de circulație internațională; creșterea gradului de conștientizare pentru prevenirea dispariției animalelor; îmbunătățirea învățării în limba engleză prin utilizarea instrumentelor Web 2.
Participând activ și conștient la activitățile proiectului, elevii au posibilitatea de a valoriza cunoștințele și de a-și consolida comportamente frumoase, vor învăța să protejeze animalele și totodată să le iubească și să le îngrijească. Impactul este benefic pentru toți, mai ales că a fost prima noastră încercare de a realiza astfel de activități care ies din tiparul lecțiilor obișnuite de la clasă.
Prof. Simona Bunta
Găsiți mai multe poze (70 de poze) în Galeria foto: Proiectul de parteneriat eTwinning ,,We love all animals”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019