Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Orădenii îşi vor putea verifica şi plăti online factura de întreţinere

Platformă informatică destinată administrării asociațiilor de proprietari

Orădenii îşi vor putea verifica şi plăti online factura de întreţinere

În cursul acestei săptămâni municipalitatea a semnat un acord-cadru în valoare totală de 352.800 lei, fără TVA, pentru achiziționarea licenței de utilizare pentru o platformă informatică destinată administrării asociațiilor de proprietari.

Implementarea noului soft va ajuta atât la gestionarea cheltuielilor asociațiilor de proprietari, cât și la consultarea tuturor datelor de către utilizatori și realizarea plății online a facturilor. Durata acordului-cadru este de 4 ani de la semnarea de către părțile contractante.
Totodată, în baza acestui contract-cadru s-a semnat și primul contract subsecvent în valoare de 4.900 lei, fără TVA, reprezentând prețul primelor 50 de licențe de utilizare a software-ului, prin care se vor digitaliza asociațiile de proprietari din Oradea. Astfel, prin acest program online de gestiune a asociațiilor de proprietari, locatarii de la blocuri vor putea să-și plătească întreținerea și online. Totodată, toate informațiile despre situația plăților către asociație vor putea fi verificate online de către proprietarii din cadrul asociației. Printre avantajele plății online de care se pot bucura proprietarii se numără economia de timp, confortul, rapiditatea, precum și independența geografică și temporală.
Implementarea acestui software se va face treptat, în această primă etapă fiind pus la dispoziția unui număr de 50 de asociații de proprietari, urmând ca și restul asociațiilor să primească licență de utilizare a acestuia.
Prețul unei licențe pentru o asociație de proprietari este de 98 lei/an, fără TVA, însă aceasta va fi pusă la dispoziția asociațiilor de proprietari, în mod gratuit, pe o perioadă de 4 ani.
„Firma a acceptat să îşi asume contractual obligaţia de a introduce în program toate datele asociaţiilor. Oameni specializaţi vor prelua toate informaţiile de la administratori şi îi vor învăţa cum să folosească programul. După introducerea datelor în calculator, toate calculele se vor face automat după lege și vor ușura munca administratorilor, iar în plus orădenii își vor putea consulta și plăti facturile online. Acest soft va avea inclusiv un modul dedicat municipalităţii, astfel încât, la reclamaţia orădenilor, angajaţii Biroului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei vor putea verifica online corectitudinea modului în care au fost împărţite cheltuielile la nivel de asociaţie şi vor putea lua măsurile care se impun", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.
Furnizorul licenței, firma Aviziero, care a câștigat licitația, oferă asistenţă tehnică şi mentenanţă gratuită pe toată durata contractului. Accesul în sistem se face pe bază de utilizator şi parolă, iar accesul la funcţiunile sistemului se face pe baza de roluri alocate utilizatorului respectiv (administrator, preşedinte, cenzor, proprietar, personal Primăria Municipiului Oradea). (B.P.)

 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:39:38 Ora de vară a Europei de Est