Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am plantat fapte bune!

Sâmbătă,

Am plantat fapte bune!

Se spune că răul există în lume pentru că oamenii buni nu fac nimic să-l oprească.

Sâmbătă, 30 martie 2019, o mie de oameni buni au hotărât să facă ceva, așa că au renunțat la tihna weekendului și s-au adunat pentru a planta 18.000 de fapte bune, 18.000 de surse de oxigen pentru generațiile viitoare. Totul a fost gândit ca la carte! Jos pălăria pentru organizatori!
 Nu puteam lipsi noi, elevii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea, și nici cei patru profesori însoțitori (Popa Lucian, Mela Delia, Szilagyi Aurelia și Alice Popa), cu toții hotărâți să schimbăm lumea, să o facem mai bună. Am decis că nu e o soluție să ne văicărim că se taie pădurile, și că e timpul să facem ceva.
 Împreună, toți cei o mie de voluntari am demonstrat că putem schimba lucrurile. Că nu ajunge să facem analize, comitete și ,,comiții", că e timpul să și facem ceva. Și am făcut! Nu pe facebook, nu pe Instagram... În viața reală!  (Facebook și Instagram ne e totuși de folos pentru mobilizare și diseminare. Poate data viitoare vom avea și mai mulți voluntari alături de noi).
Am fost susținuți și de cu mult mai tânăra generație, practic, adevărata beneficiară a întregului demers. Copilași care nu știau să numere mai mult de 10 și care încă nu au învățat să citească au muncit alături de părinții lor pentru a crea o lume mai curată. Am plantat împreună copaci cărora le-am dat numele unor personaje din desene animate, numele unor fotbaliști celebri, ba chiar numele unor ...,,președinți pe care lumea nu putea să-i mai încapă". Nu știu câtă motivație aveau ei să facă acest lucru, dar părinții lor, care i-au adus acolo și le-au dat exemplu, merită respectul nostru al tuturor. Impresionantă determinarea oamenilor buni care au venit cu mașinile proprii și cu acești copii de câțiva anișori! Cred că lucruri ca acestea ar trebui să se întâmple mai des!
Asociația Eco Top a premiat cu cinci tricouri cu logo-ul propriu elevii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" care au plantat cei mai mulți copaci. Pentru că au fost mai mult de cinci elevi extrem de harnici, noi îi vom felicita pe toți fără excepție.
Dacă e important ceea ce am făcut?! Eu cred că este extrem de important! Imaginați-vă că fiecare dintre noi, cei șaisprezece milioane de locuitori ai României (sau câți om mai fi rămas) ar planta câte un copac!! Unul singur! Unul pentru fiecare dintre noi!  Dar doi?!  Dar douăzeci? Fiecare!... Ne-ar lua două ore din viață, dar am salva atâtea altele! Ce ziceți? Putem?
Eu cred că DA, PUTEM!
Să nu o mai lungim, căci o poză face cât o mie de cuvinte, iar noi avem o galerie întreagă!
Felicitări tuturor participanților și organizatorilor!
La cât mai multe fapte bune în continuare!
Alice Popa
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Am plantat fapte bune!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:39:34 Ora de vară a Europei de Est