Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Schimb de experiență al educatoarelor salontane cu colegele din CSEPEL - Ungaria

Vineri și sâmbătă, la Salonta,

Schimb de experiență al educatoarelor salontane cu colegele din CSEPEL - Ungaria

În perioada 5 - 6 aprilie 2019, un grup de 40 de cadre didactice maghiare de la Grădinița ,,CSODAKÚT" EGYESÍTETT ÓVODA CSEPEL - Budapest, Ungaria, conduse de către d-na director Hirholczné Faragó Tünde, a efectuat o vizită în orașul nostru, care este înfrățit cu localitatea lor de origine.

Întâlnirea bilaterală a educatoarelor din cele două țări reprezintă o primă etapă a Parteneriatului educațional ,,Tradiții și valori".
Primirea a avut loc în dimineața zilei de 5 aprilie 2019, la centrul grădinițelor salontane, Grădinița cu Program Prelungit ,,Toldi" Salonta. După mesajul de bun venit transmis de către conducerea grădiniței din România, colegele maghiare au vizitat structurile G.P.P. ,,Făt Frumos" și G.P.N. ,,Curcubeu" din Salonta, unde copiii desfășurau activități specifice programului, și au fost încântați să primească în dar cărți cu povești pentru preșcolari.
Colegele educatoare au urmărit împreună materiale educaționale audio-video, dezbătând probleme cu care se confruntă la grupă, învățământul preșcolar din ambele țări.
De la ora 18, gazda musafirilor din Csepel a fost Casa de Cultură ,,Zilahy Lajos", a Municipiului Salonta, unde, sub îndrumarea d-lui profesor de muzică și instructor de dansuri populare maghiare Benedek Árpád, s-au derulat momente artistice din folclorul maghiar, interpretate de către doamnele educatoare participante.
A doua zi, copiii din cadrul Ansamblului de dansuri populare maghiare ,,Toldi" Salonta, condus de d-nele educatoare Struber Eva și Bagi Tndér, au evoluat în fața invitaților, în sala de expoziție a Muzeului ,,Arany Janos" Salonta.
Un cuvânt salutar de apreciere a acestui parteneriat româno-maghiar a fost rostit de către d-na inspector de specialitate Tankó Veronika Zita, din cadrul I.Ș.J. Bihor. Dânsa a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți că există interes și colaborare în vederea unui schimb de experiență reușit.
D-na director Hirholczné Faragó Tünde a realizat o scurtă prezentare a managementului Grădiniței ,,Csodakút" Egyesített Óvoda  Csepel, realizând o comparație între cele două sisteme de învățământ preșcolar.
Tot în această locație cadrele didactice au participat la două ateliere de creație, unde au confecționat obiecte decorative de Paște, din materiale naturale: paie și pănuși. De asemenea, au putut vizita expoziția de materiale didactice, turtă dulce și obiecte decorative cu motive pascale, realizate toate în regim hand-made.
În cadrul aceleiași vizite, oaspeții au poposit la Parcul de joacă ,,Toldi" din Salonta, donat și amenajat de către Csepel - Ungaria, copiilor salontani.
După servirea mesei de prânz, grupul s-a recules la Casa Memorială a marelui poet maghiar ,,Arany Janos", fost elev și dascăl în Salonta.
Se poate spune cu certitudine că această colaborare este benefică atât pentru relația româno-maghiară, cât și pentru schimbul de experiență profesională implicat.
Mulțumim pe această cale factorilor de decizie care au făcut posibilă această întâlnire și derularea acestui parteneriat: d-l primar al Municipiului Salonta - Tőrők László, d-l primar al comunității Csepel - Léonárd Borbély, d-l director al Casei de Cultură ,,Zilahy Lajos" Salonta - Kovács  Istvan.
Prof. Carla Lia Butcă,
director, G.P.P. ,,Toldi" Salonta
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Schimb de experiență al educatoarelor salontane cu colegele din CSEPEL - Ungaria.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020