Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Reevaluarea activităţilor din cadrul Programului Mondial Eco-Şcoala (II)

Miercuri, la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Oradea

Reevaluarea activităţilor din cadrul Programului Mondial Eco-Şcoala (II)

Miercuri, 9 mai 2019, am fost onorați cu prezența preşedintelui C.C.D.G. - Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, prof. dr. Cornelia Dincă, vicepreşedintelui, Petru Dincă, d-nului inspector școlar Negruțiu Florin, pentru reevaluarea în cadrul Programului Mondial Eco Şcoala.

Coordonatorii proiectului, prof. Alina Deliman şi Simona Bunta, precum şi reprezentanții claselor, cei 40 de eco-agenţi au avut un dialog cu membrii comisiei referitor la activităţile desfăşurate la clasă, în ultimii doi ani în cadrul Programului Mondial Eco-Şcoala. Raportul Eco al Comitetului elevilor a fost prezentat de eleva Bîrlea Ștefania, elevă în clasa a VIII-a.
Astfel, după nouă ani de la înscrierea în Programul Mondial Eco-Şcoala, putem afirma că activitățile eco desfășurate au avut un impact benefic asupra elevilor, asupra comunității, că am reușit să acumulăm experienţă şi să atingem obiectivele pe care ni le-am propus când am pornit la drum în noiembrie 2010.
Efectele pozitive ale acestui program asupra tuturor, entuziasmul nostru, dorinţa de a intra în rândul ECO - ŞCOLILOR, ne-au mobilizat ca şi în acest an să continuăm desfăşurarea lui. Considerăm că, elevi, cadre didactice, părinţi, personal auxiliar, reprezentanţi ai autorităţii locale am format o adevărată echipă. Ne-am străduit să punem în practică obiectivele educaţiei pentru sănătate şi de protecţie a mediului.
Prin cele două teme alese VIAŢA SĂNĂTOASĂ şi APA, ne-am propus ca elevii să conștientizeze că își vor păstra sănătatea consumând multe fructe, legume și apă și, nu în ultimul rând, făcând zilnic multe exerciții fizice, multă mișcare.
Activităţile propuse și au fost interesante și au promovat și stimulat mișcarea, consumul de fructe, legume și apă. Elevii au fost atrași să muncească cu entuziasm şi responsabilitate. Cu toții am conștientizat că trebuie să fim un exemplu de bună practică, că depinde doar de noi să creăm a lume mai bună, mai curată, că depinde doar de noi dacă alegem să fim sănătoși, făcând multă mișcare, consumând zilnic apă, fructe, alimente sănătoase. Ținând cont că pe glob resursele de apă vor fi tot mai puține avem datoria s-o respectăm și prețuim. Prin implementarea proiectului, am dovedit că suntem originali și buni  în tot ceea ce ne-am propus!
D-na președintă CCDG Carmen Dincă ne-a transmis aprecieri pentru implicarea în  Programul Eco-Școala și pentru tot ceea ce, elevi, profesori, părinți am realizat și facem în continuare. Totodată ne-a felicitat pentru efortul și dăruirea depuse în preocupările noastre în domeniul educației pentru mediu, în derularea programului. Ne-a propus să antrenăm și alte școli în demersul nostru pentru schimbarea atitudinii faţă de mediul înconjurător.
D-na președintă a felicitat coordonatoarele programului Eco-Școala, conducerea şcolii, pe domnul director, Gheorghe Troie pentru implicare şi dedicaţie.
Mesajul d-nului inspector școlar Negruțiu Florin a fost un mesaj de apreciere, mobilizator. A precizat faptul că școala noastră este un exemplu de bună practică, că întreg comitetul eco a făcut cinste școlii noastre, că doar elevii pot schimba lumea, ei fiind liderii de mâine, exemple de urmat, că stă în puterea lor să creeze o lume sănătoasă, frumoasă şi verde. D-nul inspector crede că pașii pe care-i facem cu toții, în ceea ce privește atitudinea față de mediu înconjurător sunt deosebit de importanți atât pentru copii, cât și pentru întreaga comunitate. A felicitat întreaga echipă formată din elevi, corp profesoral, părinți, pentru menținerea steagului verde în școala noastră.
La finalul discuţiilor, dl director Gheorghe Troie a felicitat pe toți membrii comitetului Eco Școala pentru modul în care elevii școlii au decis să țină cu mândrie și onoare steagul verde sus și în următorii ani care vor urma. Totodată dl director a invitat membrii comisiei să viziteze şcoala, expoziția cu lucrările elevilor, spaţiul verde din incintă, pentru a se convinge că faptele vorbesc.
Dl director Gheorghe Troie şi coordonatorii programului, prof. Alina Deliman şi Simona Bunta ţin să transmită, şi prin intermediul presei, felicitări colegilor profesori, elevilor şi părinţilor pentru modul exemplar în care au derulat timp de nouă ani Programul Mondial Eco-Şcoala, cu rezultate remarcabile şi palpabile.
 În octombrie 2019, cei doi profesori coordonatori urmează să participe la Seminarul Naţional C.C.D.G. unde vor intra în posesia Trofeului câştigat de Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", după cum aflăm de la doamna profesor Simona Bunta.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Reevaluarea activităţilor din cadrul Programului Mondial Eco-Şcoala (II).
 

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:47:16 Ora de vară a Europei de Est