Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Festivalul copiilor Oradea

31 mai - 2 iunie

Festivalul copiilor Oradea

Cetatea Oradea va găzdui și în acest an cel mai mare festival pentru copii din zonă, transformându-se astfel în principala atracție a orașului, pe parcursul a trei zile pline de veselie și culoare.

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, sărbătorim copilăria așa cum se cuvine, alături de întreaga familie! Ateliere creative, spectacole și magie, tobogane, activități și jocuri distractive, bunătăți și distracție cât e ziua de lungă!
Festivalul copiilor Oradea este cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor. Un eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.
Ce am pregătit pentru petrecere
Așa cum v-am obișnuit, programul celor trei zile de festival a fost conceput pentru toate vârstele și va cuprinde spectacole de magie, teatru cu și pentru copii, concerte muzicale, dar și ateliere creative, personaje fabuloase, bufoni regali, baloane uriașe și jocuri interactive.
Tonul distracției se va da de pe scena Festivalului, amplasată în curtea Palatului Princiar. Aici vom putea urmări zilnic spectacole cu povești îndrăgite precum ,,Hansel și Gretel" (Teatru de păpuși), ,,Gâlcevile din Chioggia" (Spectacol de teatru cu și pentru copii), Màtyás kiràly lopni megy (Teatru de păpuși în limba maghiară), ,,Florile și curcubeul" (Teatru de păpuși) sau Povestea prostiei (Teatru de păpuși).
Ne dorim ca ziua de 1 Iunie să fie plină de magie, așa că l-am invitat alături de noi pe magicianul Robert Tudor, renumit pentru numerele sale de magie prezentate într-o manieră unică. Robert este cunoscut de către public ca și finalist în show-ul ,,Românii au talent" și prezentatorul emisiunii ,,Vocea României Junior".
Tot de 1 Iunie, Ella Bella se întoarce la Oradea și îi invită pe toți copiii ,,La joacă"! Ella Bella și prietenii ei au creat o poveste magică, plină de suspans și bucuria de a ieși ,,La joacă" în aer liber, aducând multă veselie prin cântece interactive dar și educative. 
Dacă e petrecere, să fie plină de culoare! Echipa Brilliant Diversity vine la Festivalul Copiilor Oradea ca să ne aducă zilnic multe, multe zâmbete, baloane modelate, sesiuni de pictură pe față și o serie de jocuri interactive.
Creativitate, imaginație și desigur, multă voie bună! Asta se va întâmpla pe parcursul celor trei zile de festival, în cadrul atelierelor pe care le-am pregătit pentru sărbătoriți. Atelierul de pictură pe sticlă ,,Palatele orădene", atelierul de airsoft și tir cu arcul, cel de pictură pe ceramică sau atelierul de marionete - toate îi așteaptă pe cei mici la Festivalul copiilor Oradea, în curtea Palatului Princiar.
Spre marea bucurie a copiilor, în 1 Iunie, Mihai Grăjdeanu îi așteaptă pe cei mici la un atelier de benzi desenate Comics Didactic, plin de fantezie, culori și ... imaginație. 
Bufonii regali de la Famous Art revin și ei la Oradea, cu aceeași poftă de distracție însă cu noi provocări și surprize pentru cei prezenți. Mai mult, ei nu vor veni singuri, ci însoțiți de Norișorii Plutitori, personaje spectaculoase care ne vor aduce la Cetate o adevărată magie în mișcare și baloane uriașe de săpun.
În fiecare zi de festival, participanții la eveniment se vor putea bucura de un parc cu jucării și tradiționale, tobogane și jocuri uriașe, bazine gonflabile, un trenuleț electric dar și o pistă pumptrack de 48 m lungime, pe care copiii se pot distra în voie cu biciclete și trotinete. Toate acestea vor fi amenajate în prima curte a Cetății, curtea interioară fiind rezervată scenei, zonei food și zonelor de răcoare și relaxare.
Această ediție a Festivalului copiilor Oradea vine și cu o zonă dedicată sănătății, amenajată de Spitalul Pelican, unde adulții prezenți la eveniment vor putea să îți verifice tensiunea și glicemia, iar pentru copii se va asigura asistență medicală.
Programul festivalului
31 mai
12.00 Capra cu trei iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)
        13.00 Florile și Curcubeul (Teatru de Păpuși, Brilliant Diversity)
        15.00 Pinata uriașă
        15.00 - 17.00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
        16.00 Gâlcevile din Chioggia (Teatru cu și pentru copii, de Șerban Borda)
        17.00 Spectacol de magie interactivă Hocus Pocus
        17.00 - 20.00  Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundația Culturală ,,Festivalul Internațional de Teatru Oradea")
1 Iunie
11.00 BUM! (Spectacol cu clowni)
        12.00 Spectacol de magie cu Robert Tudor
        14.00 - 17.00 Comics Didactic (Atelier de benzi desenate pentru copii by Mihai Grăjdeanu)
        15.00 Hansel și Gretel (Trupa Arcadia)
        15.00; 17.00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)
        16.00 Pinata uriașă
        16.00 - 18.00  Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
        16.00; 18.00 Magie în mișcare și baloane uriașe de săpun cu Norișorii Plutitori (Famous Art)
        17.00 La joacă! cu Ella Bella
        19.00 Concert muzical ,,Cântecele copilăriei" (Hocus Pocus, Sibiu)
2 iunie
11.00 - 13.00 Demonstrație de călărie și dresură de cai ((Clubul Sportiv EQUS ART, Parcul Cetății, intrarea Estică)
        11.00 - 14.00  Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundația Culturală "Festivalul Internațional de Teatru Oradea")
        11.00 Florile și Curcubeul (Teatru de Păpuși, Brilliant Diversity)
        12.00  Capra cu trei iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)
        14.00 One Man Show cu Șerban Borda
        14.00 - 16.00  Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
        15.00 Miss and Mister GIFT OF BEAUTY ORADEA, ediția a XI-a
        15.00; 17.00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)
        16.00 Màtyás kiràly lopni megy (Spectacol de Teatru de păpuși în limba maghiară, Cluj Napoca)
        16.00; 18.00  Magie în mișcare și baloane uriașe de săpun cu Norișorii Plutitori (Famous Art)
        17.00  Povestea Prostiei după Ion Creangă (Animo Puppets Studio, Baia Mare)
Programul activităților zilnice
31 mai - 2 iunie;10.00 - 22.00 Atelier de pictură pe ceramică (Lutelierul)
        10.00 - 22.00 Pistă pumptrack
        10.00- 22.00 Parc de joacă cu tobogane, bazine gonflabile, trambuline și trenuleț.
        12.00 - 20.00 Parc de joacă popular, parc minigolf, joc de societate uriaș, darts uriaș, baby corner, taur mecanic, pistă cu obstacole.
        12.00 - 20.00 Air Soft (Asociația Deus Vult)
        12.00 - 20.00 Tir cu Arcul (Asociația Deus Vult)
        14.00 - 15.00 Jocuri interactive cu Brilliant Diversity
        15.00 - 17.00 Face paiting cu Brilliant Diversity
        17.00 - 18.00 Distracție și baloane modelate cu Brilliant Diversity
Festivalul veseliei și al culorilor
Cetatea Oradea va deveni în cele trei zile de festival, cel mai colorat și animat punct al orașului. O suită de personaje de poveste, bufoni regali, magicieni și alți prieteni ai copiilor, va întâmpina participanții la festival cu multă veselie, în timp ce prima curte a Cetății va deveni un univers colorat al jocurilor, toboganelor și al distracției.
Cele două curți ale Cetății vor fi amenajate în mai multe zone tematice: zona toboganelor și a parcului de joacă, zona atelierelor de creație, scena cu spectacole de teatru, muzică și dans, zona de food și zona de relaxare.
Ne găsiți online:
Facebook: https://www.facebook.com/festivalulcopiilororadea/.
Eveniment dedicat: https://www.facebook.com/events/677945195976514/.
Website: www.festivalulcopiilororadea.ro
E-mail: turism@oradea.ro
______________________________
Festivalul Copiilor Oradea, ediția 2019, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Muzeului Orașului Oradea și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019.
Parteneri: Cărturești, Spitalul Pelican, DigiMobil și DigiFm.

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 07:04:35 Ora de vară a Europei de Est