Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul ofertelor educaționale, ediția 2019

Miercuri, la ,,Traian Vuia”, s-a desfășurat

Târgul ofertelor educaționale, ediția 2019

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat miercuri (29 mai 2019), la sala de sport a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea, ediția 2019 a Târgului ofertelor educaționale, adresată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a, fiind cea de-a X-a ediție, după cum avea să sublinieze domnul prof. ing. Florian Mieluț, inspector școlar de specialitate al I.S.J. Bihor.

Domnia sa spera ca toți participanții, școli, firme și elevi vizitatori, să plece mulțumiți de la târg, unii mai bine informați, iar ceilalți bucuroși de a-și fi promovat oferta educațională, respectiv imaginea firmei, în speranța de a atrage, de a interesa și de a convinge viitorii absolvenți ai școlilor gimnaziale că fac o alegere bună acceptând oferta. Iar gazda evenimentului, doamna director Daniela Vîlceanu, adresându-se elevilor vizitatori, chiar spera în succesul acțiunii: ,,Sperăm să vă convingem să alegeți învățământul profesional și tehnic".
La Târgul învățământului profesional și tehnic au participat cu standuri proprii și o seamă de firme orădene din parcurile industriale (Eberspaecher, Plexus, Nidec, Reinert, Connect Group), dar și alte firme interesate: Plastor, Selina Grup, Hilton, precum și Asociația firmelor bihorene.
La această ediție și-au promovat oferta educațională: Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", Liceul Tehnologic Agroindustrial ,,Tamasi Aron" din Borș, Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși", Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", Liceul Teologic Romano-Catolic ,,Szent Laszlo", Liceul ,,Don Orione", Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman" din Aleșd și  Liceul Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea. Fiecare și-a gândit, și-a pregătit standul spre a ,,șoca" și a cuceri vizitatorii, cu sloganuri, reclame luminoase, cu de-ale gurii (bomboane și produse de patiserie), cu imagini, pliante și tehnică (aparate, instrumente și roboți), inclusiv prin demonstrații... ,,Tinerii sunt comoara cea mai de preț a familiei și a societății", Punem roțile în mișcare, Împreună suntem mai puternici sau ,,Școala care face om din tine", Educația prin proiecte sau ,,Școala care azi te pregătește pentru mâine"... sună bine, nu-i așa?
Față-n față cu ... Olah Marian Cristian!
La standul celor mai viteji dintre vitejii orădeni era și în acest an coadă... la prezentări, iar vedeta era Olah Marian Cristian, olimpic național, premiul I și premiu special pentru Cea mai bună lucrare practică, premii pe care le-a câștigat anul acesta la Târgu Jiu, la concursul pe meserii, etapa națională, la calificarea bucătar. Și la ,,Traian Vuia", am fi dorit să-l cunoaștem, să-l pozăm și să vi-l prezentăm (la el ,,acasă") pe Gui David Emanuel, elevul din clasa a XI-a I (elevul doamnei prof. Simona Negrean și al maistrului instructor Covaci Iosif) care anul acesta s-a întors cu o mențiune de la etapa națională a concursului pe meserii, calificarea mecanic auto, desfășurată la Râmnicu Vâlcea, dar David era plecat la practică (???!!!) la ,,Ford", după cum ne-a spus doamna director Daniela Vîlceanu și dl Covaci Iosif...
De, unii se orientează altfel în asemenea ocazii, știu să profite de toate oportunitățile, de ce nu?  
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Târgul ofertelor educaționale, ediția 2019.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:17:18 Ora de vară a Europei de Est