Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Credincioșii Eparhiei de Oradea „merg împreună cu Papa Francisc” la Blaj

Peste 4.600 de pelerini greco-catolici din Eparhia de Oradea vor ajunge pe 2 iunie la Blaj

Credincioșii Eparhiei de Oradea „merg împreună cu Papa Francisc” la Blaj

Peste 4.600 de pelerini greco-catolici din Eparhia de Oradea vor ajunge pe 2 iunie a.c. la Blaj, pentru a participa la Sfânta Liturghie solemnă, cu Papa Francisc, pe Câmpia Libertății, în cadrul căreia Suveranul Pontif îi va beatifica pe slujitorii lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu, episcopi greco-catolici morți pentru credință în timpul prigoanei comuniste.

Printre pelerini, se află 160 de preoți greco-catolici din țară și străinătate, care vor concelebra la Liturghia cu Sfântul Părinte, și peste 1000 de tineri, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu" și ai Liceului „Don Orione", care doresc să-l întâlnească pe mult iubitul Papă.
De asemenea, din Oradea, vor fi prezenți la Blaj, peste 60 de voluntari, care vor contribui la buna desfășurare a evenimentului și preoți delegați special pentru serviciul liturgic al ceremoniei. Toți acești pelerini vor fi însoțiți la Blaj de păstorul lor, PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
Totodată, la invitația Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, vor participa la Blaj mai multe oficialități locale, județene și centrale.
Episcopia Greco-Catolică a pregătit pentru fiecare pelerin o șapcă galbenă personalizată, iar pentru cler veșminte preoțești/arhierești croite special pentru acest eveniment. De asemenea, Potirul și Evanghelia PSS Valeriu Traian Frențiu  -datând din 1938, care s-au aflat în expoziția dedicată Ierarhului din Cripta Catedralei „Sf. Nicolae" din Oradea - și pe 2 iunie a.c. vor fi folosite la celebrarea euharistică oficiată de Papa Francisc.
Pelerinii orădeni se vor deplasa cu două trenuri speciale care vor călători pe ruta Oradea-Blaj (dus-întors), care pleacă duminică, 2 iunie a.c., în jurul orei 1.00 din Gara Centrală a orașului. De asemenea, preoții parohi au mobilizat grupul de credincioși înscriși în parohii, care vor călători la Blaj cu microbuze și autocare. Acestea vor porni din fiecare locație încă de la primele ore ale zilei de duminică, pentru a sosi în „Mica Romă" înainte de ora 7.00.
Accesul pe Câmpia Libertății se va face pe baza biletului nominal și a cărții de identitate!
Potrivit organizatorilor vizitei Papei Francisc la Blaj,  la intrarea în oraș pelerinii cu mașinile personale, microbuzele și autocarele vor respecta instrucțiunile de acces, care apar pe pagina web dedicată evenimentului «https://papafrancisclablaj.ro/» unde apar toate celelalte informații pe care fiecare pelerin este bine să le ia la cunoștință!
Fiind acreditat la acest eveniment, Biroul de Presă EGCO va publica pe parcursul călătoriei apostolice a Sanctității Sale în România, toate știrile oficiale ale vizitei, la secțiunea media „Papa Francisc în România", a site-ului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, «www.egco.ro». Să mergem împreună!
Biroul de presă EGCO

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:30:56 Ora de vară a Europei de Est