Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Trei echipe din România la startul Tour of Bihor 2019

Prima ediție Tour of Bihor 2.1 se va desfășura între 6-9 iunie

Trei echipe din România la startul Tour of Bihor 2019

Oradea, 30 mai 2019 - Team Novak, Team Giotti Victoria - continentale - și Naționala României sunt cele trei echipe din România care participă la Tour of Bihor 2019. Prima ediție Tour of Bihor 2.1 se va desfășura între 6-9 iunie 2019, pe parcursul a două etape, două semi-etape, 620 de km în total.

21 de echipe din World Tour, Professional Continental și Continental provenite din Australia, Austria, Belarus, Brunei, Italia, Kazakhstan, Paraguay, Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Ucraina, Ungaria se vor întrece pentru puncte UCI de care au nevoie pentru calificările de la Jocurile Olimpice 2020, cele cinci tricouri puse în joc, titlul de cea mai bună echipă și premii în valoare totală de 10.095 euro.
Prima etapă, cu start vineri, 7 iunie, va fi destinată sprinterilor, cu un tur care înconjoară județul Bihor, cu startul și finalul în Piața Unirii. Traseul este Oradea, Les, Salonta, Ciumeghiu, Petid, Ginta, Hidișelu de Sus, Oradea și va avea o distanță de 163 de kilometri.
Turul Ciclist al Bihorului va continua cu semi etapele 2A - contratimp individual, traseu Str. Matei Basarab, Str. Sucevei, Str. Avram Iancu - 2 km - și 2B - cățărare (Oradea, Osorhei, Alesd, Borod, Bratca, Damis, Beiuș, Sudrigiu, Padiș - 156 km), cele care practic vor stabili clasamentul general al competiției cel mai probabil, cu finish în cățărare la Padiș. Ambele semi etape vor avea loc sâmbătă, 8 iunie.
Ultima zi a turului, duminică, 9 iunie, va începe și se va încheia în Oradea, Piața Unirii. Traseu: Oradea, Osorhei, Alesd, Pădurea Neagră, Popești, Suplacu de Barcău, Balc, Marghita, Săcueni, Diosig, Oradea - 183 km. Tot aici va avea loc și festivitatea de premiere, sub îndrumarea celor doi comentatori cunoscuți deja publicului orădean - Alex Ciocan, fondatorul Road Grand Tour și Memo Sebastian Vrânceanu, realizator și prezentator la Radio Guerrilla.
Să nu uităm că Turul Bihorului este și etapă Road Grand Tour, astfel încât aproximativ 250 de cicliști amatori se vor alătura cursei. Ei vor avea de parcurs un total de 104 km, din care  80 km de plat sau ușor vălurit, după care urmează asaltul final al muntelui, de încă 1h-1h30. Ultimii 11 km au o pantă medie de 8%. Se ajunge tot la Cabana Padiș, acolo unde ajung și echipele profesioniste. Sportivii Road Grand Tour vor beneficia de același suport (arbitri, caravană auto, motoriști pentru siguranță etc.) ca și cicliștii profesioniști.
Și în 2019 se va organiza cursul de educație rutieră ,,Micul Velo Rutier" (vineri - 7 iunie și sîmbătă - 8 iunie începând cu ora 17.00 și duminică, 9 iunie, începând cu ora 10.00), curs desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și concursul ,,Micul Velo Rutier - Racing Kids" (duminică, 9 iunie, ora 12.00; înscrierile se fac la fața locului începând cu ora 10.00 și sunt gratuite). Acesta din urmă este destinat copiilor din următoarele categorii de vârstă: 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani. Copiii vor fi punctați pentru fairplay și respectarea regulilor de circulație pe bicicletă. Toți participanții vor fi premiați și vor fi chemați pe scenă unul câte unul.
Restricții de circulație / Deviație auto în perioada 5.06.2019 - 9.06.2019
5.06.2019
  • între orele 20 - 21, Piata Unirii , deviatie Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
7.06.2019
  • ora 15.50 si 16.10 Piata Unirii, deviatie Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 19.50 si 20.30 Piata Unirii, deviatie Str. Primăriei - Bd Decebal - Bd Matei Basarab - Str Sucevei - Str Mihai Viteazul
8.06.2019
  • ora 9.00 si 12.00 Piata Unirii - Str. Avram Iancu - Str. Sucevei - Zoo Oradea - Bd Matei Basarab (se înconjoară Parcul Nicolae Bălcescu) - Str. Avram Iancu - Piata Unirii, deviatie Str. Primăriei - Bd Decebal - Str. Vlădeasa - Str. Traian Blajovici - Str. Făgărașului - Calea Armatei Române - Str. Sucevei - Str. Mihai Viteazul
  • ora 13.50 si 14.10 Piata Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 15.50 si 16.10 Piata Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
9.06.2019
  • ora 10.50 si 11.10 Piața Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 15.25 si 15.45 Piata Unirii, deviație Str. Primăriei - Bd Decebal - Bd Matei Basarab - Str. Sucevei - Str. Mihai Viteazul
Puteti gasi toate informatiile pe site - www.tourofbihor.ro, pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/tourbihor/ si pe contul de Instagram - https://www.instagram.com/tour_of_bihor/ (Ruxandra H.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:09:55 Ora de vară a Europei de Est