Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Preafericitul părinte patriarh Daniel a premiat elevii C.N. „Teodor Neș” din Salonta

Concursul Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu”

Preafericitul părinte patriarh Daniel a premiat elevii C.N. „Teodor Neș” din Salonta

Patriarhia Ortodoxă Română din București a fost gazda unui eveniment deosebit din viața Școlii românești bihorene reprezentată de Colegiul Național „Teodor Neș" din Salonta manageriat de prof. Vasile Trăncău care, în colaborare cu Parohia Ortodoxă II din Salonta, păstorită de preotul Mircea Vinter, prin talentul și dăruirea elevilor profesoarei de religie Gabriela Buda, au obținut aprecierile și felicitările preafericitul părinte patriarh Daniel - diplomele omagiale și medalia Patriarhiei Române.

Într-o atmosferă duhovnicească, solemnă, emoționantă, prilejuită de Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Creștine a Sfinților Împărați Constantin și Elena, marți, 21 mai 2019, în Sfântul Altar de vară al Patriarhiei Române, preafericitul părinte patriarh Daniel, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a felicitat și a premiat delegația care a reprezentat județul Bihor cu prilejul acordării premiilor naționale în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu".
Județul nostru a fost reprezentat la București de o delegație a grupului de 15 elevi din clasele a VI-a B și a VII-a B, de la Colegiul Național „Teodor Neș" din Salonta, care au obținut primul loc în Bihor la Concursul Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu", primind astfel premiul I, în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei păstorită de preasfinţitul părinte Sofronie, episcopul Oradiei.
Elevul Lucas Bora, din clasa a VII-a B, reprezentantul celor 15 elevi merituoși ai școlii salontane și ai Parohiei Ortodoxe II din Salonta, alături de profesoara de religie Gabriela Buda au primit înaltele distincții ale concursului național de cateheză din mâna preafericitul părinte patriarh Daniel - diplomele omagiale ale Concursului Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu" și medalia Patriarhiei Române. Elevii salontani premiați de preafericitul părinte patriarh Daniel sunt: Lucas Bora (delegat la București, la Patriarhia Română), Cristina-Maria Vlad, Miriam-Elisa Tramonte, Miriam Andor, Marco Cotrău, Luca Matei, Oana Pavel, Istvan Szucs, Andra Ardelean, Andrei Mașcaș, Răzvan Brânduș, Andreea Mich, Sabina Dezsi, Andrea Vass, Darius Cuibuș.
 „În parteneriat cu Parohia Ortodoxă Salonta II păstorită de părintele paroh Mircea Vinter, școala noastră a fost prezentă în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu" printr-un grup de 15 elevi deosebiți, talentați și credincioși. Cu sprijinul domnului Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neș" din Salonta, al domnului Cristian Butcă, reprezentantul personalului didactic auxiliar, am obținut la acest concurs național locul I în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei. Mulțumim tuturor membrilor Parohiei Ortodoxe Salonta II și preotului Mircea Vinter pentru susținerea duhovnicească și materială prin care a făcut posibilă deplasarea noastră la București, la Patriarhia Română. Mulțumim domnului director prof. Vasile Trăncău pentru sprijinul acordat", ne-a declarat prof. Gabriela Buda, coordonatoarea proiectelor educaționale înscrise în concursul național catehetic.
„Îi felicit pe cei 15 elevi talentați ai grupei de cateheză din Parohia Ortodoxă II din Salonta. Sunt o binecuvântare pentru școala noastră, pentru părinți, pentru profesoara lor Gabriela Buda și pentru păstorul lor, preotul paroh Mircea Vinter. Premiul, diplomele și madalia primite la București din partea preafericitului părinte patriarh Daniel sunt o recunoaștere națională a valorii Colegiului Național „Teodor Neș" din Salonta, a tradiției școlii bihorene", ne-a declarat prof. Vasile Trăncău, directorul colegiului salontan.
Sorin Petrache
Despre Concursul Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu"
Concursul Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu" este organizat cu binecuvântarea preafericitului părinte patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 6.420/2018), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Concursul s-a desfășurat în perioada 15 decembrie 2018 - 21 mai 2019. Concursul Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu" se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor", preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Preafericitul părinte patriarh Daniel a premiat elevii C.N. „Teodor Neș” din Salonta.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:02:45 Ora de vară a Europei de Est