Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concert și lansare de carte: Ovidiu Scridon

Joi, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai”

Concert și lansare de carte: Ovidiu Scridon

Joi, 20 iunie 2019, ora 16.00, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai" Bihor. Intrarea este liberă.

Ovidiu Scridon
Este născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Este fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul ,,Într-o zi...", album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost coordonatorul traffic-ului de publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative ,,David Ogilvy" din Bucureşti şi al unui program de management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.
După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Palmares în muzica folk 
Premiul 1, Toamna sibiană - Sibiu, 1997
Premiul 1, Portative folk - Iaşi, 1998 
Premiul 1, Nunta de flori - Galaţi, 1998 
Premiul special al juriului, Dunărea de Jos - Corabia, 1998
Premiul special al juriului, Gaudeamus - Braşov, 1999
Premiul special al juriului, Baladele Dunării - Galaţi, 2000 
Premiul 2, Toamna castanelor - Ploieşti, 2005
Premiul 2, Festivalul de folk Tîrgovişte, 2008 
Premiul 2, Festivalul ,,La Suceava în cetate", Suceava 2008
Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna castanelor - Ploieşti, 2008
Premiul special ,,Gabi Dobre", Toamna castanelor - Ploieşti, 2008
Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării - Galaţi, 2009
iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a ,,Festivalului de muzică
tânără Prometheus" din Sfântu Gheorghe - Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis. 
iunie 2009 Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului ,,La Suceava în cetate", moment în care oficial se retrage din concursurile de muzică folk.
A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, ,,Portretul unui gând", apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?" (nov. 2017 - Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie ,,Cum am descoperit America", și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână" și „Doi ani și șase luni".
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău. (B.R.P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:22:50 Ora de vară a Europei de Est