Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Pentru prima dată în România va fi marcată Ziua Internațională a Femeii Văduve

La inițiativa Asociației Există viață după doliu și a Fundației Sensiblu,

Pentru prima dată în România va fi marcată Ziua Internațională a Femeii Văduve

Persoanele văduve reprezintă aproximativ 10% din populația României
În anul 2015, erau aproximativ 1,5 milioane femei văduve în România
14% dintre femeile văduve au în îngrijire o altă persoană - adult sau copil

București, 23 iunie 2019 - La inițiativa Asociației Există viață după doliu și a Fundației Sensiblu, pe data de 23 iunie, recunoscută la nivel internațional ca Ziua Internațională a Femeii Văduve, va fi organizată prima conferință dedicată familiilor monoparentale alcătuite din părinți care își cresc singuri copiii după pierderea partenerului de viață.
Conferința  ,,Planuri de viitor - inspirate de un dor" va aduce laolaltă atât familii monoparentale din București și orașele apropiate, precum și persoane publice, reprezentanți ai companiilor, dar și persoane generoase care doresc să schimbe în bine viețile acestor familii.
În România, în anul 2015, erau estimate aproximativ 1,5 milioane femei văduve, reprezentând peste 15% din totalul populației de sex feminin. Dincolo de pierderea partenerului, considerată cel mai stresant eveniment din viața unui om,  dificultățile materiale și sociale cu care se confruntă femeile văduve sunt factori care le vulnerabilizează și mai mult. Puternic corelate cu inegalitatea de gen, multe dintre femei au venituri inconstante sau insuficiente pentru întreținerea lor și a copiilor, nu au o locuință pe numele lor și o parte se simt izolate, mai ales dacă în urma căsătoriei s-au mutat într-un oraș unde nu au o rețea de sprijin formată din rude sau prieteni de încredere.
,,Pentru prevenirea doliului complicat și a depresiei, dar și pentru o mai bună calitate a vieții, persoanele care și-au pierdut partenerul de viață au nevoie de servicii de sprijin psihologic, material, social. În România, sunt aproximativ 135.000 de familii monoparentale în care un părinte își crește singur copiii minori. În acest context, considerăm necesar ca și în țara noastră să se atragă atenția asupra calității vieții familiilor monoparentale, în special a femeilor și copiilor. Ne dorim ca 23 iunie să fie o zi în care discutăm la nivel național despre stigmatizarea socială și vulnerabilitatea economică a acestor familii", a declarat Mihaela Ioanițoaia, coordonator de proiect ,,Planuri de viitor" al Asociației Există viață după doliu.
Conferința va crea un cadru potrivit socializării, cunoașterii reciproce și identificării de soluții la problemele cu care se confruntă un părinte văduv în România, precum și la prejudecățile existente la nivelul societății românești și drepturile nerespectate.
În cadrul evenimentului, participanții vor învăța de la speakerii invitați - persoane cunoscute din sfera artistică, socială și influenceri care au experimentat o pierdere a unei persoane semnificative - cum să gestioneze perioada ce urmează pierderii, cum recunoască depresia, când e momentul potrivit pentru a apela la un specialist, care sunt nevoile copiilor în funcție de vârstă și drepturile familiilor afectate de o pierdere majoră.
,,Pierderea unui părinte este considerat unul dintre cele mai dificile momente din viața unui copil și ei nu ar trebui să treacă singuri prin perioada de adaptare. După pierderea tatălui, copiii se pot simți descurajați să își mai urmeze dorințele, visurile și pasiunile, în special ca urmare a înjumătățirii veniturilor din casă. Ne bucură să avem alături de noi oameni și companii dornice să transforme în realitate visele copiilor cu talente și pasiuni puse acum pe „hold", și să dea astfel un sens nou dorului de părinți", a spus Cristina Horia, director executiv al Fundației Sensiblu.
Cele două organizații nu se află la prima colaborare. Asociația Există viață după doliu și Fundația Sensiblu au dezvoltat un parteneriat de la începutul acestui an, prin care persoanele asociației care au pierdut pe cineva drag pot beneficia de psihoterapie gratuită cu un specialist al fundației.
Evenimentul este realizat cu sprijinul: World Trade Center București, Atelierele ILBAH, Nina Gal Studio, Energizer, Douglas România, High-Tech Systems and Software, Pensiunea ,,Casa Cartianu", English Kids Academy, Improteca, Flori de Lux, Daune Direct, Photo to Remember, Florărie de Hârtie, La Fântâna, La Petite, Dulciuri Minunate, TEDI, Mama Pan, Veganzza, Elena Lasconi, Ioana Dumitrache - beauty blogger, Art & Hobby Studio, Fotografii cu Dichis, Brățara Succesului, Alina Harabagiu, Fit Eating, Pigna România, Yummy Mummy, Avene, Oxyance, L'Occitane en Provence, Apivita, Klorane, L'Erbolario, Editura Vellant, Editura Niculescu, Editura Dharana, Teatrul de Artă București, revista ,,Femeia"
* * *
Asociația ,,Există viață după doliu" a fost înființată în anul 2011, având misiunea de a asigura un cadru în care familiile monoparentale din România și în special copiii care și-au pierdut un părinte și se află în perioada de doliu să găsească suportul necesar pentru acomodare la o viață nouă. Până acum peste 400 de familii au beneficiat gratuit de spriinul socio-emoțional acordat de specialiștii și partenerii asociației.
Fundaţia Sensiblu este o fundaţie corporativă înfiinţată în anul 2002 de Sensiblu. De la începutul activităţii, Fundaţia s-a implicat în susţinerea femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice prin serviciile gratuite de consiliere socială, psihologică şi juridică şi cazarea în adăpostul temporar. Din anul 2002, aprox. 6.000 de femei şi copii victime ale violenţei domestice au beneficiat de serviciile de consiliere, şi mai mult de 200 de persoane au fost găzduite în adăpost. Fundaţia Sensiblu este acreditată conform legii ca furnizor de servicii sociale.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 13:01:02 Ora de vară a Europei de Est