Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Două noi întâlniri organizate de Centrul de consiliere și orientare în carieră al studenților

În parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor

Două noi întâlniri organizate de Centrul de consiliere și orientare în carieră al studenților

În data de 29 mai 2019 și în data de 5 iunie 2019, au avut loc la sediul Universității Agora două întâlniri organizate de Centrul de consiliere și orientare în carieră al studenților și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

În perioada mai - iunie 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a desfăşurat o campanie de informare a viitorilor absolvenţi de liceu în instituţiile de învăţământ din judeţ.
În cadrul întâlnirilor au fost prezentate avantajele înregistrării absolvenţilor în evidenţele AJOFM. Printre acestea se numără următoarele servicii gratuite: 1. Informarea, orientarea şi consilierea profesională a persoanelor neîncadrate în muncă, precum şi a altor persoane, în vederea găsirii unui loc de muncă 2. Medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii 3. Calificarea şi recalificarea persoanelor neîncadrate în muncă 4. Stabilirea şi plata drepturilor de protecţie socială a persoanelor neîncadrate în muncă şi a altor categorii socio-profesionale.
De asemenea, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la AJOFM Bihor şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării, respectiv 1.500 de lei.
Tot acum a fost prezentat absolvenţilor proiectul INTESPO - Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, implementat la nivel naţional de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale şi Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.
Proiectul vizează minimum 200.000 tineri NEETs[1] inactivi, cu vârsta între 16-24 ani, neînregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO). Sunt avuţi în vedere în special tinerii NEETs aflaţi mai departe de piaţa muncii, cu nivel scăzut de competențe și/sau  cu dificultăți în ceea ce priveşte integrarea socială.
Oportunitatea proiectului: Identificarea și înregistrarea tinerilor NEETs la SPO reprezintă o precondiție pentru orice intervenție ulterioară, inclusiv pentru demararea altor proiecte cu finanțare europeană. 
Obiectivul general al proiectului este creșterea numărului de tineri inactivi NEETs înregistrați la SPO în vederea furnizării de măsuri personalizate de sprijin.
Obiective specifice: 1.Creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul tinerilor din categoria NEETs cu privire la avantajele înregistrării la SPO și la opțiunile pe care le au în vederea integrării pe piața muncii, în educație, formare sau antreprenoriat prin realizarea unei campanii de informare și conștientizare la nivel național. 2.Constituirea unei rețele de sprijin la nivel local și a unui mecanism de lucru cu tinerii, în scopul identificării a 200.000 de persoane aparținând categoriei  NEETs ca bază pentru identificarea și monitorizarea acestora. 3.Identificarea a cel puțin 200.000 de tineri NEETs în vederea înregistrării și profilării a 160.000 dintre aceștia. (L.B.)

[1] Tânăr NEET - persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021