Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Havasi Symphonic Concert Show

Astăzi, 21 august, în Piața Unirii din Oradea

Havasi Symphonic Concert Show

După numeroase concerte de succes în București și Budapesta, Havasi își face debutul în aer liber cu cel mai nou concert simfonic al său, la Oradea, în 21 august de la ora 20.30.

Este o ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima orașului Oradea, într-un decor Art Nouveau unic în România.
Spectacolul eveniment este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, recomandat de EuropaFm.
Informații utile pentru participanții la eveniment
Ne bucurăm că publicul a răspuns în număr mare acestui eveniment și ne dorim ca toți participanții la concert să se bucure în condiții optime de spectacol, motiv pentru care dorim să transmitem următoarele informațiile utile:
Accesul în zona de eveniment se va face începând cu ora 18.30, doar în baza biletului (format fizic sau electronic).
Accesul în perimetrul evenimentului nu este permis cu obiecte de mari dimensiuni (mai mari decât o coală A4), mâncare, sticle de apă (indiferent de material sau capacitate) sau alte băuturi. În perimetrul rezervat evenimentului vor fi amenajate două baruri, de unde spectatorii vor putea achiziționa diverse băuturi.
Fiecare persoană care va intra în perimetrul de eveniment va trece printr-un control corporal, fiind interzise genți de mari dimensiuni. Persoanele care nu se supun controlului de securitate sau nu renunță la obiectele interzise, nu vor putea să-și ocupe locul în zona de eveniment. Fiecare scaun va fi numerotat conform planului de locuri.
Accesul în perimetrul rezervat publicului se va face prin șase porți de acces, conform planului anexat prezentului comunicat.
Datorită agendei extrem de încărcate a artistului, concertul nu poate fi reprogramat în cazul unei situații de forță majoră sau avertizări meteo de vreme severă. În situația unei ploi, neînsoțite de avertizare meteo de vreme severă (cod roșu) concertul se va organiza.
În situația anulării concertului, costul biletelor va fi restituit în totalitate publicului.
Pentru siguranța publicului, ne rezervăm dreptul de a restricționa accesul următoarelor obiecte și dispozitive în incinta zonei de eveniment: droguri;
sticle (incl. deodorant sau parfum); cosmetice (care conțin lichide inflamabile); ghiozdane sau genți mai mari de 29cm x 21cm x 12cm (A4, ca și la aeroport); mâncare; băuturi (răcoritoare, alcoolice). Acestea se pot achiziționa din perimetrul evenimentului; artificii; lasere; spray-uri; bannere, afișe etc; scaune; cuțite, arme, obiecte ascuțite; obiecte pirotehnice; animale; umbrele (recomandăm pelerinele pentru ploaie); materiale inflamabile sau explozibile; aparate foto-video profesionale, inclusiv dispozitive DSLR; orice fel de obiect care i-ar putea răni pe ceilalți participanți la eveniment.
În conformitate cu aceste reguli, persoanele responsabile de siguranța și securitatea în perimetrul evenimentului, vor percheziționa cu grijă participanții la eveniment, la intrarea în incintă. Orice obiect din lista de articole interzise va rămâne la intrare, în posesia personalului de Securitate. Organizatorul nu este responsabil pentru aceste obiecte.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la eveniment!
Despre Havasi
Absolvent al renumitei Academii de Muzică Franz Liszt, cu o profundă cunoaștere a tradiției clasice, care caută, de asemenea, să facă instrumentele clasice să fie relevante pentru era modernă într-un mod profund emoționant, dar distractiv. El și-a interpretat compozițiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.
Havasi este unul dintre rarii compozitori cu carisma de vedetă rock care poate susține concerte cu casa închisă pe stadioane imense. A interpretat în fața a 46.000 de persoane, umplând Arena din Budapesta de 4 ori într-un singur weekend. În ultimii ani a susținut concerte cu casa închisă și pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Arena Tauron din Cracovia și Wiener Stadthalle din Viena. Havasi Symphonic a fost concertul internațional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes și nr. 1 absolut pe Deezer: artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1.
Virtuozitatea clasică în combinație cu extravaganța de Las Vegas
Spectacolul în stil Las Vegas, bazat pe conceptul original al directorului de creație american Brian Burke (spectacolul din Las Vegas „The New Day" al Célinei Dion, Il Divo, America's Got Talent) și al designerului vizual francez Gilles Papain, este celebrarea culturii internaționale.
100% divertisment pentru familie
Spectacolul concert Havasi este un divertisment uluitor pentru întreaga familie, unde copiii pot întâlni instrumente clasice într-un spectacol modern care le va face cu adevărat plăcere. Spre deosebire de concertele de muzică clasică tradiționale, la acest spectacol unic și plin de imaginație nu este o problemă dacă un copil nu poate sta în tăcere pe durata întregului concert, fără a-și exprima bucuria și entuziasmul. Părinții sunt absolut încurajați să îi aducă pe copiii lor cu vârste începând de la 3 ani.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 11:38:34 Ora de vară a Europei de Est