Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spitalul Pelican din Oradea susține un olimpic național la fizică să studieze la Oxford

Medicover România dispune de două spitale generaliste: unul în Capitală și celălalt în Oradea

Spitalul Pelican din Oradea susține un olimpic național la fizică să studieze la Oxford

Spitalul Pelican din Oradea, deținut de Medicover România, a decis să-l sprijine pe elevul Andrei-Alexandru Cristea să poată studia la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Fost olimpic național la fizică, Andrei-Alexandru a fost admis la Facultatea de Fizică de la Merton College - Universitatea Oxford.
Andrei-Alexandru Cristea a fost elev al Colegiului Național „Emil Racoviță" din Cluj-Napoca și olimpic național la fizică. El este unul din cei 14 elevi din județul Cluj care a obținut anul acesta media 10 la examenul de Bacalaureat.
În urma unor examene susținute pe parcursul anului 2018, dintre care unul scris, eliminatoriu și alte trei examene orale, Andrei-Alexandru a fost acceptat ca student al Facultății de Fizică din cadrul Merton College, Universitatea Oxford. Pentru cele trei examene orale au fost selectați 84 de elevi dintre care doar 13 au fost declarați admiși.
Merton College este unul dintre colegiile de bază de la Universitatea din Oxford, cu o istorie de aproape opt secole. Scriitorul  J. R. R. Tolkien, autorul seriei Hobbitul și Stăpânul Inelelor, a fost unul dintre foștii profesori renumiți ai acestui colegiu în perioada 1945-1959.
„Îi mulțumesc domnului profesor Constantin Corega pentru orele petrecute împreună în timpul liceului și pentru că a sacrificat din timpul său liber pentru a ne ajuta să înțelegem secretele fizicii. O mare parte din ce am realizat i se datorează. El este cel care mi-a întreținut pasiunea pentru fizică. Cred că examenul de admitere la Oxford a fost mai ușor comparativ cu olimpiadele la care am participat", a declarat Andrei Cristea. Profesorul Constantin Corega este actualul director al Colegiului Național ,,Emil Racoviță", din Cluj-Napoca.
Andrei a fost surprins plăcut în perioada examinărilor de la Oxford de atitudinea prietenoasă a profesorilor, de atmosfera relaxată și de faptul că a contat, mai mult decât verificarea unor noțiuni teoretice, capacitatea candidaților de a pune concepte învățate în școală în practică.
„România are foarte mulți tineri talentați. Este responsabilitatea noastră să avem grijă ca acest talent să fie pus în valoare și să aibă un impact asupra lumii. Andrei este un exemplu și sunt încântat că Medicover, prin Spitalul Pelican, parte a companiei noastre, îl va ajuta pe Andrei să își îndeplinească visul la Oxford'', a declarat Adrian Peake, director general al Medicover România.
Andrei este atras de cercetare și visează la o carieră în fizică în Anglia, dar nu exclude nici varianta de a reveni în țară, după finalizarea studiilor.
„Andrei este un exemplu de muncă și perseverență, iar performanțele sale școlare, inclusiv admiterea la Oxford, sunt dovada unor ani de dedicare și pasiune. Ne bucurăm că echipa Spitalului Pelican este alături de el și îi dorim mult succes în noua etapă a vieții pe care o va începe în luna octombrie", a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, medic primar, conf. univ. dr., șef secție Ortopedie-Traumatologie și director general al Spitalului Pelican din Oradea.
Grupul Pelican este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania, cu peste 10.000 de pacienți lunar.
Despre Medicover
Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Cele mai mari piețe pentru Medicover sunt Polonia și Germania. În 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro și un număr de 20.970 de angajați.
Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com
Despre Medicover România
Medicover România este prezentă de 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale - moderne, sigure, aproape de pacienți - și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.
www.medicover.ro

 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:48:27 Ora de vară a Europei de Est