Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Importanța educației este demonstrată în orice moment și în orice domeniu al vieții”

Pledoarie pentru învățământ și educație

,,Importanța educației este demonstrată în orice moment și în orice domeniu al vieții”

Ca un făcut, ne-am obișnuit să deschidem și să închidem anul școlar la o școală etalon a învățământului bihorean, la Școala Gimnazială ,,Dacia".

După slujba Te-Deum, care a ,,răscolit" prin sufletele celor mici, domnul director, prof. dr. Florian Hava, a salutat distinșii invitați și pe participanții la festivitate, de la cei mai mici școlari ai claselor pregătitoare, la viitorii absolvenți. Pornind apoi de la frontispiciul unei prestigioase universități (din Africa de Sud), a făcut o pledoarie pentru învățământ și educație.
,,Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. Trebuie doar scăderea calității învățământului" (stă scris pe frontispiciul respectivei universități).
,,Așa după cum știm învățământul are un rol esențial în dezvoltarea economico-socială sustenabilă pe termen lung. Importanța educației este demonstrată în orice moment și în orice domeniu al vieții sociale și personale. Astfel, destinul fiecărui individ, grup și fiecărei societăți în ansamblul său depinde de calitatea educației. O societate educată poate face diferența între bine și rău, între influențele negative și cele pozitive. Educația trebuie să reprezinte o prioritate în viață, deoarece beneficiile aduse de aceasta sunt nemăsurabile.
Trebuie avut în vedere următorul aspect: crahul învățământului este crahul națiunii...", a mai spus domnul director.
Din palmaresul impresionant al instituției, prezentat cu titlu de informare de domnul director pentru noii veniți, am spicuit câteva date: Procentul de promovabilitate a elevilor, pe școală, a fost de 99,74%; procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 98,93%; rezultate la olimpiadele școlare - 51 premii și mențiuni: 6 elevi au participat la etapa națională, iar echipa de baschet a școlii s-a clasat între primele 8 la nivel național; rezultate la concursurile școlare - 1.542 premii și mențiuni dintre care 82 la nivel internațional, 314 la nivel național și 1.146 la nivel județean; s-au derulat 14 proiecte și s-au semnat 43 de parteneriate. Pe parcursul anului școlar trecut ni s-au aprobat funcționarea în acest an școlar cu două clase de engleză intensiv. Toate cele 60 de locuri au fost ocupate în urma examenului.
Avem o foarte bună colaborare cu Primăria și Consiliul Local Oradea. Dacă până acuma v-am informat că urmează să se deruleze un proiect european (scris de Primărie) de reabilitare termică a școlii, în acest moment vă confirm că proiectul a început", a conchis domnul director Florian Hava.
Cei mai mici școlari, din clasele pregătitoare (luați în primire de doamnele înv./prof. Cobe Simona, Negruț Gabriela, Floruț Maria și Leț Lucia)  au fost în centrul atenției, fiind cei mai ,,vânați" de telefoanele și aparatele foto. Pe cealaltă ,,baricadă" (de vizavi), cei mai ,,curtați" au fost ,,bobocii" dintr-a V-a (însoțiți de primii lor diriginți: Matei Valentina, Velimirovici Gabriela, Bindea Adriana, Marian Anda și Zamfir Alexandra). Vremea a ținut cu școlarii, iar bucuria revederii a fost împărtășită, în egală măsură, și de ceilalți elevi, de profesori, dar și de mulți dintre părinți.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Importanța educației este demonstrată în orice moment și în orice domeniu al vieții”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 februarie 2020

Poza zilei

Îndrăgostite... de Agora!

De Dragobete...
Fără cuvinte. (Ovi)