Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Descoperă o lume sănătoasă”

Concursul național de cunoștințe

„Descoperă o lume sănătoasă”

Miercuri, 18 aprilie, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național de cunoștințe „Descoperă o lume sănătoasă”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Sănătății Publice, în cadrul programului finanțat de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei pentru popularizarea programului național „Educația pentru sănătate în școala românească”.

Acest nou concurs urmărește formarea unui stil de viață sănătos și responsabil în rândul elevilor, cu adresare expresă celor din clasele VII-X, drept de participare având însă doar cei înscriși la activitățile extracuriculare sau extrașcolare de educație pentru sănătate.
La etapa județenă au participat câștigătorii etapei pe școală de la liceele "Avram Iancu" din Ștei, "Ioan Ciordaș", "Samuil Vulcan"  și "Nicolae Bolcaș" Beiuș, Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău, "Alexandru Roman" din Aleșd, "Petofi Șandor" din Săcuieni, "Octavian Goga" din Marghita, "Emanuil Gojdu", "Aurel Lazăr", "Ady Endre", "Iosif Vulcan", "Mihai Eminescu", "Lucian Blaga" și "Andrei Șaguna" din Oradea, de la școlile gimnaziale orădene "Dacia", "Decebal", "Nicolae Bălcescu" și Șc. nr.11, precum și de la școlile gimnaziale din Aușeu, Diosig, Vașcău, Ciumeghiu, Budureasa și "Nicolae Popoviciu" din Beiuș.
Dat fiind numărul mare de participanți, concursul s-a ținut în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar (plină până la refuz) și în două săli de clasă de la Școala cu clasele I-VIII "George Coșbuc". Și de această dată, concurenții au răspuns în scris la un test tip grilă, cuprinzând trei sarcini de lucru: încercuirea literelor de la variantele corecte de răspuns (la 25 de chestiuni date), alegerea variantei "Adevărat" sau "Fals" la 15 afirmații, și asocierea noțiunilor corespunzătoare înscrise în două coloane (cinci grupe a câte patru variante fiecare, pentru clasele VII-VIII).
Câștigătorii primei ediții 
Comisia județeană de organizare a concursului (alcătuită din prof. Georgeta Sadoveanu, inspector educativ, Elisaveta Roșu, inspector de specialitate, și profesorii: Puskas Agnes, Luminița Citrea și Puskas Karol) a acordat un număr de 17 premii și mențiuni. Cele mai multe, nu mai puțin de opt (4 +4), au fost obținute de elevi de la „Nicolae Bălcescu” și „Ady Endre”.
Dar, iată cum se prezintă clasamentul la cele două categorii. La clasele VII-VIII: Monica Barna și Bogdan Bontu (de la „N.Bălcescu”) - premiul I, Meszaros Tomas („Ady Endre”) – premiul II, Gabriela Ciordaș și Mădălina Pantea (de la „N. Bălcescu”) – premiul III și, respectiv, mențiune; celelalte patru mențiuni: Laura Peter („N.Bolcaș” Beiuș), Maria Cipciri (Șc. „Decebal”), Ana-Maria Igaș („N. Popoviciu” Beiuș), și Florina Lăcătuș (Șc. nr.11 Oradea).
La clasele IX-X, configurația clasamentului arată astfel: Alexandra Lazăr („M.Eminescu”) – premiul I, Rareș Ghinga (de la „Avram Iancu” Ștei) și Diana Sabău („Iosif Vulcan” Oradea) – premiul II, Mihaly Ildiko, Zsigmond Brigitta și Toth Orsolya (de la „Ady Endre”)– premiul III, și două mențiuni; celelalte două mențiuni: Alexandra Silaghi (de la „A. Lazăr”) și Andreea Moza (de la „Iosif Vulcan”).
Premiile au constat în materiale promoționale (rucsac și tricou) inscripționate cu numele concursului – „Descoperă o lume sănătoasă", precum și un ceas de perete (indicând „Ora de educație pentru sănătate”). Ovi Dan 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto ("Descoperiți o lume sănătoasă", în total 20 de poze).   

 

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019