Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Toamna orădeană devine Oradea FestiFall

Nu va fi doar o schimbare de nume

Toamna orădeană devine Oradea FestiFall

Toamna orădeană, unul dintre cele mai longevive evenimente orădene, cu un istoric de peste 28 de ani, se reinventează și devine din acest an Oradea FestiFall.

Încă din anul 2016, Toamna orădeană a cunoscut o transformare de conținut, evenimentul evoluând pe parcursul ultimelor trei ediții într-un festival care pune în valoare spațiile urbane orădene prin muzică bună, teatru, artă stradală, gastronomie și distracție specifică unui oraș cu un bogat bagaj cultural.
Noul nume al Toamnei orădene, Oradea FestiFall, este o confirmare a evoluției în timp atât a acestui eveniment, cât și a orașului nostru. Oradea FestiFall îmbracă natural conceptul evenimentului cunoscut ca Toamna orădeană, păstrând totodată ,,pedigree-ul" acestuia: un festival de toamnă care sărbătorește bucuria de a fi orădean, în același timp invitând turiștii și locuitorii din regiune la un festival veritabil, cu participare gratuită.
Oradea FestiFall 2019 va avea loc în Piața Unirii și pe pietonala Vasile Alecsandri, în perioada 3-6 octombrie 2019.
Concerte în aer liber
Muzica bună este una din principalele componente ale festivalului, iar anul acesta, atmosfera la scena principală Oradea FestiFall va fi asigurată de Vama, The Rock (AD/DC Tribute Band), 3SudEst, Smiley, Mihail și The Motans.
The Rock sunt primii care vor urca pe scenă, vineri, 4 octombrie, de la ora 20.30, aducând publicului orădean un repertoriu alcătuit din piesele celebrei trupe AC/DC. Seara va continua cu un concert Vama, de la ora 21.30.
În seara zilei de sâmbătă, de la ora 20.30, vom cânta alături de 3SudEest - una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „regii muzicii dance". Tot sâmbătă ne vom bucura de un concert LIVE susținut de carismaticul Smiley, pe care abia așteptăm să-l ascultăm.
Ultima seară din festival ne aduce tot două concerte LIVE. Mihail este cel care va deschide seara la ora 20.30, urmând ca de la ora 21.30 pe scenă să urce îndrăgita trupă The Motans. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii și muzică.
Muzică live și artă stradală
Atât Piața Unirii, cât și pietonala Vasile Alecsandri, vor prinde viață pe parcursul celor patru zile de festival, ambele spații urbane fiind animate de o serie de acte stradale și concerte live.
Personaje fabuloase, instrumente muzicale și artiști talentați din țară și din Europa, vor umple de culoare și voie bună programul celor patru zile.
Pe scena Live Nouveau, amenajată pe pietonala Vasile Alecsandri, vor avea loc zilnic concerte live, începând cu ora 18.00, iar mozaicul de acte stradale va începe în fiecare zi la ora 15.00.
O seară pentru trupe locale
Ne dorim să susținem și să promovăm talentele locale, motiv pentru care am dedicat seara zilei de joi artiștilor orădeni. Mai exact, invităm trupele orădene cu un repertoriu propriu de minimum 30 de minute, să se înscrie în programul muzical de la cele două scene ale festivalului.
Înscrierile se vor desfășura după cum urmează:
Etapa 1, 20-25 septembrie: Înscriere prin email, pe adresa turism@oradea.ro. Înscrierile trebuie să includă trimiteri la repertoriul trupei (YouTube sau album).
Etapa 2, 26-30 septembrie: Selecția trupelor care vor participa la festival, prin vot public (eveniment dedicat pe Facebook). Vor fi selectate pentru a urca pe scena principală trupele clasate pe locurile 1, 2, 3 în urma votului. Totodată, locurile 4-7 din clasament vor fi incluse în programul muzical de la scena Live Nouveau de pe Strada Vasile Alecsandri. Pentru a fi inclusă în programul festivalului, o trupă trebuie să fi adunat minimum 500 de voturi, indiferent de poziția din clasament pe care se află.
Trupele locale care vor performa la Oradea FestiFall vor fi remunerate după cum urmează: cele aflate pe locurile 1-3, care vor concerta pe scena principală, vor primi 500 euro/trupă, respectiv cele aflate pe locurile 4-7, care vor concerta la scena Live Nouveau, vor primi 300 euro/trupă.
Distracție pentru copii și părinți
Cea mai veselă și colorată zonă a festivalului va fi cu siguranță cea amenajată special pentru copii.
Creativitatea și imaginația celor mici va fi pusă la încercare în cadrul atelierelor și jocurilor interactive, iar toboganele, bazinul cu bile, baloanele colorate și sesiunile de pictură pe față vor aduce multe zâmbete în festival.
Părinții se vor putea bucura și ei în voie de toate atracțiile evenimentului, având posibilitatea de a-i lăsa pe cei mici în siguranță la joacă, într-un spațiu delimitat și supravegheat de personal calificat.
Mâncare grozavă
Mâncarea grozavă la distracție se cunoaște, iar noi vrem să ne asigurăm că toți cei care ne vizitează vor găsi în cadrul festivalului preparate gustoase, pe placul lor.
De la mâncare tradițională, burgeri suculenți, hot-dogs sau preparate din pește, până la clătite și waffe, selecția gastronomică va cuprinde bunătăți de gustat și de savurat pentru toți gurmanzii.
Programul detaliat al actelor stradale și lista completă de activități va fi comunicată săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă.
Oradea Festivall este un eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.
Parteneri: Raiffeisen Bank, Digi Fm, Dogi Mobil, Digi 24 și Staropramen.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 19:35:02 Ora de vară a Europei de Est