Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

S-a sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede”

Ieri, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea

S-a sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede”

Joi, 29 ianuarie 2009, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a fost sărbătoare: membrii Cercului de protecția mediului (condus de prof. Felicia Goina) au sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede” (zi care se sărbătorește pe 2 februarie, când elevii sunt în vacanță)

„Din aval până în amonte, zonele umede ne leagă unii de alții”
Anul acesta, tema Zilei mondiale este: „Din aval până în amonte, zonele umede ne leagă unii de alții” și vizează bazinele hidrografice și gestionarea acestora, așa după cum aveam să aflăm din cuvântul de deschidere, rostit de directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, dl Călin Mocan.
Protagoniștii manifestării au fost membrii cercului, cei care trec pragul palatului în două zile pe săptămână, pentru a mai afla noutăți, pentru a mai ieși în sector, pentru a mai întreprinde o acțiune ecologică. Ei sunt elevi ai școlilor gimnaziale „Dacia” (elevi din clasele a III-a D și F și a II-a C, îndrumați de inst. Maria Floruț, Gabriela Negruț și Toth Mirela) și „Avram Iancu” (prof. Szocs Lucia și inst. Steliana Cârciumaru), precum și copii de la Centrul de îngrijire de zi (îndrumați de ed. Doina Russu, psiholog Alina Meheș și asistent social Ioana Zgârd). Prin intermediul unor versuri, proverbe și ghicitori, micii actori ai marelui rol ne-au delectat cu informații interesante despre zonele umede din județul Bihor, dar și din țară, iar printr-o prezentare în power point ne-au făcut cunoscute zonele pe unde au „hoinărit” în anul 2008.
La sfârșit, conducătorul cercului, dna prof. Felicia Goina, i-a răsplătit cu diplome, iar colegii lor, dascălii, părinții și invitații manifestării (între care ing. Loredana Þîrț, consilier A.P.M. Bihor, prof. Dan Nicolae Peter - directorul palatului și prof. Dănuț Cornel Peter) i-au felicitat și aplaudat. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: S-a sărbătorit "Ziua mondială a zonelor umede".

Trimite email
vineri, 17 ianuarie 2025, 22:49:55 Ora standard a Europei de Est