Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


S-a sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede”

Ieri, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea

S-a sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede”

Joi, 29 ianuarie 2009, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a fost sărbătoare: membrii Cercului de protecția mediului (condus de prof. Felicia Goina) au sărbătorit „Ziua mondială a zonelor umede” (zi care se sărbătorește pe 2 februarie, când elevii sunt în vacanță)

„Din aval până în amonte, zonele umede ne leagă unii de alții”
Anul acesta, tema Zilei mondiale este: „Din aval până în amonte, zonele umede ne leagă unii de alții” și vizează bazinele hidrografice și gestionarea acestora, așa după cum aveam să aflăm din cuvântul de deschidere, rostit de directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, dl Călin Mocan.
Protagoniștii manifestării au fost membrii cercului, cei care trec pragul palatului în două zile pe săptămână, pentru a mai afla noutăți, pentru a mai ieși în sector, pentru a mai întreprinde o acțiune ecologică. Ei sunt elevi ai școlilor gimnaziale „Dacia” (elevi din clasele a III-a D și F și a II-a C, îndrumați de inst. Maria Floruț, Gabriela Negruț și Toth Mirela) și „Avram Iancu” (prof. Szocs Lucia și inst. Steliana Cârciumaru), precum și copii de la Centrul de îngrijire de zi (îndrumați de ed. Doina Russu, psiholog Alina Meheș și asistent social Ioana Zgârd). Prin intermediul unor versuri, proverbe și ghicitori, micii actori ai marelui rol ne-au delectat cu informații interesante despre zonele umede din județul Bihor, dar și din țară, iar printr-o prezentare în power point ne-au făcut cunoscute zonele pe unde au „hoinărit” în anul 2008.
La sfârșit, conducătorul cercului, dna prof. Felicia Goina, i-a răsplătit cu diplome, iar colegii lor, dascălii, părinții și invitații manifestării (între care ing. Loredana Þîrț, consilier A.P.M. Bihor, prof. Dan Nicolae Peter - directorul palatului și prof. Dănuț Cornel Peter) i-au felicitat și aplaudat. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: S-a sărbătorit "Ziua mondială a zonelor umede".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 3 decembrie 2021