Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Let's Do It, Romania! - Betel

Noi am început cu o faptă bună

Let's Do It, Romania! - Betel

Singuri putem face atât de puţin; împreună putem face atât de multe. (Helen Keller)

Încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 21 septembrie 2019, 43 de elevi din clasele a IX-a și a XI-a de la LTP Betel Oradea împreună cu doamnele profesoare Tirla Cornelia, Ghiuro Bianca si Medrea Camelia au luat parte la ,,marea curățenie'' a orașului, în cadrul campaniei de ecologizare ,,Let's Do It, Romania!", cel mai mare proiect de implicare socială din România.
Ziua de sâmbătă este o mărturie că elevii liceului nostru sunt entuziaşti şi dornici de a contribui, voluntar, la rezolvarea problemelor din orașul în care trăiesc. Prin această iniţiativă de ecologizare, elevii au dovedit că se pot uni pentru o cauză comună.
A fost un sentiment ce nu poate fi descris în cuvinte. Sunt convinsă că se pot face multe lucruri frumoase prin acţiuni de voluntariat. Cred că voluntariatul ne va face mai responsabili şi ne va dezvolta simţul adevăratelor valori umane.
Ne-am dorit din suflet să ne implicăm în curățenia străzilor din orașul nostru și să cunoaștem oamenii din el. Uneori, ieșind din zona noastră de confort, întâlnim evenimente sau oameni care sunt capabili să ne miște atât de mult, încât percepția noastră despre lume începe să se schimbe, modificând întreaga perspectivă. O astfel de persoană este domnul Claudiu C., proprietarul restaurantului Euphoria de pe strada M. Eminescu. Când eram la jumătatea traseului de ecologizare a străzii Republicii și a străzilor aferente acesteia, am observat că suntem ,,urmăriți". Apoi ne-a abordat cu zâmbetul pe buze și cu cuvinte de laudă. Am fost mirați când ne-a poftit să luăm o pauză de la munca noastră și ne-a invitat în restaurantul dumnealui la un suc sau la un ceai din partea casei. Am petrecut 15 minute de pauză în local și am înțeles că acest Om pune suflet în ceea ce face și inima lui bate pentru oameni.
Știm că bunătatea nu cere recunoaștere. Știm că oamenii buni acționează principial pentru a se simți mai bine cu ei înșiși și cu cei din jur, nu pentru a fi complimentați. Însă am rămas cu toții profund impresionați de gestul dumnealui și putem spune că prin acest gest a dat viață proverbului spus de înțeleptul Solomon în Biblie: ,,Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui".
Noi am început cu o faptă bună. Ea a fost continuată prin dărnicia celor de la Euphoria. Vrem să extindem lanțul faptelor bune și în acțiunile viitoare, ne-a spus doamna profesor Cornelia Tirla, director adjunct al Liceului.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Let's Do It, Romania! - Betel.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:12:07 Ora de vară a Europei de Est