Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campania Let s Do It, Romania! Ediția 2019

Felicitări tuturor, de la mic la mare!

Campania Let s Do It, Romania! Ediția 2019

Au trecut câțiva ani buni de când elevii și cadrele didactice au luat-o în serios, implicându-se cu tot sufletul în campania Let's Do It, Romania! - Ziua națională de curățenie...

Din câte am constatat (din semnalele și articolele primite pe Facebook și e-mail), sâmbătă, 21 septembrie 2019, elevii și cadrele didactice din Bihor au fost, din nou, la înălțime, doamna inspector școlar Daniela Sopota monitorizând totul ca la carte! Se pare că nu i-a scăpat nimic! Și noi am distribuit pe Facebook Ovidiu Moise Dan toate semnalele și articolele primite de la prietenii noștri de milioane (Am trecut de 73 de milioane de vizualizări). Am distribuit articole de la doamna inspector Daniela Sopota, de la școlile gimnaziale: ,,Avram Iancu" (director, prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu, prof. Monica Toader și Angela Bungău), ,,Nicolae Bălcescu (prof. Stela Tăut), ,,Dacia" (prof. Anca Fetea și Monica Mirela Matiuț), ,,Oltea Doamna" (prof. Cristiana Vidican, Mirela Tanc și Otilia Anca Chirilă), ,,Miron Pompiliu" din Ștei (prof. Alexandra Ioana Sere, cu cls. a V-a A), Școala din Buntești (prof. Titiana Vesa), Școala din Vașcău (prof. Ioana Cristina Ștef), Școala din Beiuș (prof. Daniela Rada), de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" , Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu", Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta (prof. Vasile Pantea), prof. Marcela Urs (Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" )...
Articolele și pozele sosite pe e-mail au ajuns pe ovidan.ro, dar și pe pagina de EDUCAȚIE Facebook ovidan. E vorba despre articolele sosite de la Gurbediu (Școala Gimnazială Nr. 1 - prof. Meda Lugoșan), Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" (director adjunct, prof. Cornelia Tirla), de la Săliște de Vașcău (prof. Stretea Lavinia Maria), de la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei (prof. Cristina Andru și Ileana Tomescu), de la Salonta (Colegiul Național ,,Teodor Neș" - prof. Cristian Butcă) și de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" (profesor Ana Mihaela Danciu - consilier educativ).
Cei mai mici ecologiști: David și Amanda, de 5 și de 6 anișori!
Citindu-ne și văzând atâta mulțime de ecologiști la datorie, un prieten (C.I.) ne-a sunat să-și exprime bucuria pentru cele văzute și să ne furnizeze un caz special: doi frățiori (de 5 și 6 ani), care tot sâmbătă, 21 septembrie, au făcut același lucru în Pădurea de la Băile Felix (fiind prezenți la eveniment, dar nu cu școala sau cu grădinița, ci cu tati și cu mami). E vorba de David Maximilian, de 5 anișori și de surioara sa, Maria Amanda Borsi, de 6 ani și 9 luni, școlăriță, în clasa pregătitoare C la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" (prof. Toth Claudia și Blândul Florentina). Pe cât sunt de mici pe atât de mare le-a fost isprava la final, când au contabilizat ,,recolta". Priviți pozele!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Campania Let s Do It, Romania! Ediția 2019.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:06:19 Ora de vară a Europei de Est