Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar

Marți, în Aula Albastră și Aula Galbenă,

La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar

După ce am asistat, la orele amiezii, la deschiderea festivă, oficială a anului universitar la Universitatea (de stat) din Oradea, desfășurată la Sala Polivalentă, la ora 16.00, am intrat într-o altă lume, în lumea academică Agora, reală și concretă, palpabilă, în care studenții s-au întâlnit, s-au aflat, din start, față în față, cu decanii facultăților, cu doamna prorector Gabriela Bologa și cu parte dintre viitorii lor profesori...

,,Prietenia definește performanța și performanța o găsiți aici..."
În Aula Albastră, cei de la Științele Economice i-au avut în față pe doamna prorector Gabriela Bologa, pe domnul decan Casian Butaci, pe doamna conf. univ. dr. Viorina Maria Judeu, directorul Departamentului de Științe Economice, iar mai târziu au făcut cunoștință și cu îndrumătorul de an, doamna conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu. Domnul decan le-a prezentat facultatea, cu cele două specializări, Management și Contabilitate (și informatică de gestiune), cu programul de masterat, în Managementul Resurselor Umane, iar doamna prorector, mai romantică, mai poetică, le-a picurat puțină toamnă în suflete și în gând, povestindu-le despre lucrurile frumoase care urmează să li se întâmple, pe care le vor descoperi treptat la Agora, despre ,,prietenia (care) definește performanța și performanța o găsiți aici, cu tot respectul pe care îl port Universității Agora și de ce nu Dumneavoastră și colegilor mei", a spus doamna prorector Gabriela Bologa, după care le-a adresat salutul din partea conducerii instituției: din partea fondatorilor Universității, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, rector fondator, președintele Consiliului de Administrație, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, decan fondator, președinte al Senatului universitar, respectiv din partea domnului rector Ioan Dzițac.
,,Pot orice, dacă vreau!"
Le-a mai vorbit doamna prorector despre oportunitățile pe care le au studenții în cadrul stagiilor de practică de a se întâlni și a învăța de la diverși parteneri, pe linie economică și pe linie contabilă. Este important ca ei (studenții) să-și dorească să facă performanță pentru formarea lor ca specialiști în științele economice. Potrivit programului și orarului, la Agora li se oferă posibilitatea să și lucreze, să se angajeze pentru a se întreține din punct de vedere financiar, având un loc de muncă... La rându-le, doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu, director de departament și doamna conf. univ. dr. Ramona Urziceanu, îndrumătorul lor de an, le-au divulgat câte ceva din ,,secretele" disciplinelor pe care le predau.
,,Vă invit, încă de la această întâlnire, să fiţi disponibili, deschişi şi rapizi..."
În Aula Galbenă, am intrat în lumea celor drepți (care vor face și vor împărți dreptatea), unde se stătea și în picioare, drepți  (,,veteranii").
În prezidiu, alături de doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative (cadru didactic universitar de 22 de ani, din care 16 ani la Universitatea Agora), s-au aflat doamna Laura Roxana Popoviciu și doamna Ramona Mihaela Urziceanu.
,,Determinată să-mi dezvolt traseul profesional şi în acest an universitar, motivată de Dumneavoastră, şi cu intenţia de a vă capacita să vă alăturaţi nouă, cadrelor didactice din Universitate, în proiectele pe care le vom iniţia pentru Dvs., vă invit încă de la această întâlnire, să fiţi disponibili, deschişi şi rapizi în procesul de cunoaştere a  comunităţii Universităţii (...). Dacă o să doriţi să identificaţi oportunităţile ce vor veni spre Dvs. din partea noastră pe parcursul anilor de studii, o să aveţi senzaţia că faceţi mai mult, nu numai pentru a obţine competenţe profesionale şi transversale specifice disciplinelor pe care le veţi studia conform planului de învăţământ aferent programului de studii universitare pe care l-aţi ales, ci şi pentru a vă dezvolta personal, lucru esenţial pentru dezvoltarea durabilă a facultăţii noastre, a domeniilor în care învăţaţi şi a ţării noastre.
,,Vă adresez încă un îndemn de a fi uniţi..."
 În acest sens, vă adresez încă un îndemn de a fi uniţi, de a vă preţui facultatea unde învăţaţi, de a vă implica în dinamica comunităţii Universităţii noastre, astfel încât să contribuim împreună la formarea capitalului social ridicat, să menţinem armonia în AGORA noastră, şi nu în ultimul rând să ne crească stima de sine", a mai spus doamna decan Elena-Ana Iancu.
Trecând apoi aplicat la problemele organizatorice şi de cunoaştere a  calendarului activităţilor didactice sau ştiinţifice ce urmează în perioada următoare, doamna decan a prezentat cadrele didactice, evidenţiind experienţa acestora în activităţile de predare la licenţă sau/şi masterat, precum şi realizările profesionale pe care le au în practică, domeniul de doctorat şi preocupările ştiinţifice interdisciplinare. Totodată, le-a mulţumit colegilor şi părinţilor care au ales să fie alături „în prima zi a lunii octombrie, zi de sărbătoare creştină şi de armonie în lumina toamnei arămii".
La final, doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu s-a întâlnit, în Aula Verde, în ,,particular", cu studenții ,,boboci" de la Poliție locală, în calitate de îndrumător (fiind ,,dira" lor).
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 2 iunie 2020