Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar

Marți, în Aula Albastră și Aula Galbenă,

La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar

După ce am asistat, la orele amiezii, la deschiderea festivă, oficială a anului universitar la Universitatea (de stat) din Oradea, desfășurată la Sala Polivalentă, la ora 16.00, am intrat într-o altă lume, în lumea academică Agora, reală și concretă, palpabilă, în care studenții s-au întâlnit, s-au aflat, din start, față în față, cu decanii facultăților, cu doamna prorector Gabriela Bologa și cu parte dintre viitorii lor profesori...

,,Prietenia definește performanța și performanța o găsiți aici..."
În Aula Albastră, cei de la Științele Economice i-au avut în față pe doamna prorector Gabriela Bologa, pe domnul decan Casian Butaci, pe doamna conf. univ. dr. Viorina Maria Judeu, directorul Departamentului de Științe Economice, iar mai târziu au făcut cunoștință și cu îndrumătorul de an, doamna conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu. Domnul decan le-a prezentat facultatea, cu cele două specializări, Management și Contabilitate (și informatică de gestiune), cu programul de masterat, în Managementul Resurselor Umane, iar doamna prorector, mai romantică, mai poetică, le-a picurat puțină toamnă în suflete și în gând, povestindu-le despre lucrurile frumoase care urmează să li se întâmple, pe care le vor descoperi treptat la Agora, despre ,,prietenia (care) definește performanța și performanța o găsiți aici, cu tot respectul pe care îl port Universității Agora și de ce nu Dumneavoastră și colegilor mei", a spus doamna prorector Gabriela Bologa, după care le-a adresat salutul din partea conducerii instituției: din partea fondatorilor Universității, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, rector fondator, președintele Consiliului de Administrație, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, decan fondator, președinte al Senatului universitar, respectiv din partea domnului rector Ioan Dzițac.
,,Pot orice, dacă vreau!"
Le-a mai vorbit doamna prorector despre oportunitățile pe care le au studenții în cadrul stagiilor de practică de a se întâlni și a învăța de la diverși parteneri, pe linie economică și pe linie contabilă. Este important ca ei (studenții) să-și dorească să facă performanță pentru formarea lor ca specialiști în științele economice. Potrivit programului și orarului, la Agora li se oferă posibilitatea să și lucreze, să se angajeze pentru a se întreține din punct de vedere financiar, având un loc de muncă... La rându-le, doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu, director de departament și doamna conf. univ. dr. Ramona Urziceanu, îndrumătorul lor de an, le-au divulgat câte ceva din ,,secretele" disciplinelor pe care le predau.
,,Vă invit, încă de la această întâlnire, să fiţi disponibili, deschişi şi rapizi..."
În Aula Galbenă, am intrat în lumea celor drepți (care vor face și vor împărți dreptatea), unde se stătea și în picioare, drepți  (,,veteranii").
În prezidiu, alături de doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative (cadru didactic universitar de 22 de ani, din care 16 ani la Universitatea Agora), s-au aflat doamna Laura Roxana Popoviciu și doamna Ramona Mihaela Urziceanu.
,,Determinată să-mi dezvolt traseul profesional şi în acest an universitar, motivată de Dumneavoastră, şi cu intenţia de a vă capacita să vă alăturaţi nouă, cadrelor didactice din Universitate, în proiectele pe care le vom iniţia pentru Dvs., vă invit încă de la această întâlnire, să fiţi disponibili, deschişi şi rapizi în procesul de cunoaştere a  comunităţii Universităţii (...). Dacă o să doriţi să identificaţi oportunităţile ce vor veni spre Dvs. din partea noastră pe parcursul anilor de studii, o să aveţi senzaţia că faceţi mai mult, nu numai pentru a obţine competenţe profesionale şi transversale specifice disciplinelor pe care le veţi studia conform planului de învăţământ aferent programului de studii universitare pe care l-aţi ales, ci şi pentru a vă dezvolta personal, lucru esenţial pentru dezvoltarea durabilă a facultăţii noastre, a domeniilor în care învăţaţi şi a ţării noastre.
,,Vă adresez încă un îndemn de a fi uniţi..."
 În acest sens, vă adresez încă un îndemn de a fi uniţi, de a vă preţui facultatea unde învăţaţi, de a vă implica în dinamica comunităţii Universităţii noastre, astfel încât să contribuim împreună la formarea capitalului social ridicat, să menţinem armonia în AGORA noastră, şi nu în ultimul rând să ne crească stima de sine", a mai spus doamna decan Elena-Ana Iancu.
Trecând apoi aplicat la problemele organizatorice şi de cunoaştere a  calendarului activităţilor didactice sau ştiinţifice ce urmează în perioada următoare, doamna decan a prezentat cadrele didactice, evidenţiind experienţa acestora în activităţile de predare la licenţă sau/şi masterat, precum şi realizările profesionale pe care le au în practică, domeniul de doctorat şi preocupările ştiinţifice interdisciplinare. Totodată, le-a mulţumit colegilor şi părinţilor care au ales să fie alături „în prima zi a lunii octombrie, zi de sărbătoare creştină şi de armonie în lumina toamnei arămii".
La final, doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu s-a întâlnit, în Aula Verde, în ,,particular", cu studenții ,,boboci" de la Poliție locală, în calitate de îndrumător (fiind ,,dira" lor).
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: La 1 octombrie, în lumea academică Agora, la început de nou an universitar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021