Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile

La 1 octombrie

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile în data de 1 octombrie 2019, ora 18.00, la sala de evenimente din Era Park, având în vedere că toată luna septembrie au avut loc înscrieri.

Domnul director, Peter Dan, i-a felicitat pe copii pentru premiile deosebite câștigate în anul școlar trecut și i-a încurajat să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai creativ și util. Ne-a onorat cu prezența și doamna inspector școlar Daniela Sopota, care le-a transmis elevilor că este foarte mândră de întreaga lor activitate.
În cadrul festivității de deschidere au avut loc opt momente artistice: dans irlandez din cadrul cercului de dans modern, prof. Pop Amalia; trupa Kalliope din cadrul cercului de dans modern, prof. Kovacs Anca; cercul de canto - muzică ușoară, prof. Oprescu Dana; cercul de gimnastică ritmică - balet, prof. Morar Luminița; cercul de estradă, prof. Marius Marcu; dans popular stilizat din cadrul cercului de dansuri populare, prof. Iano Paula; suita instrumentală din cadrul cercului de instrumente muzicale, prof. Vălean Vlad, Dobrea Marius, Marcu Marius și cercul de canto muzică populară, prof. Turc Gal Ana-Maria.
La Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea ființează, anul acesta, 23 de cercuri:
1.Teatru - prof. Loredana Barmoș
2.Karting - prof.  Dănuț Ciuhandru
3.Estrada - prof. Marius Marcu
4.Foto-cineclub - director prof. Peter Dan
5.Karate - prof. Vaida Ioan
6.Design vestimentar - prof. Adela Pat
7.Sculptură-modelaj - prof. Radu Șușman
8.Pictură - prof. Alina Pinta
9Etnografie-folclor - prof. Liviu Bochiș
10.Canto muzică ușoară - prof. Dana Oprescu
11.Canto muzică populară- prof. Ana Maria Turc Gal
12.Gimnastică ritmică - balet  - prof. Luminița Morar
13.Dans modern - showdance - prof. Anca Kovacs
14.Dans modern - gimnastică aerobică  - prof. Amalia Pop
15.Programare pe calculator -  prof. Gabriela Ferencz
16.Operare pe calculator - prof. Nadia Lukacs
17.Minunile naturii/ecoturism - prof. Cristina Scorțe
18.Ansamblul de dansuri populare - prof. Paula Iano
19.Cultură și civilizație britanică - prof. Adriana Vesea
20.Protecția mediului/ floricultură - prof. Carmen Filip
21.Instrumente muzicale tradiționale - prof. Paul Sala
22.Pian - prof. Marius Dobrea
23.Instrumente muzicale tradiționale - prof. Vlad Vălean
Vă așteptăm să participați la activitățile/cercurile din cadrul Palatului și vă dorim un an școlar cât mai prosper.
Prof. Loredana Barmoș
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 27 noiembrie 2020