Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile

La 1 octombrie

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile în data de 1 octombrie 2019, ora 18.00, la sala de evenimente din Era Park, având în vedere că toată luna septembrie au avut loc înscrieri.

Domnul director, Peter Dan, i-a felicitat pe copii pentru premiile deosebite câștigate în anul școlar trecut și i-a încurajat să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai creativ și util. Ne-a onorat cu prezența și doamna inspector școlar Daniela Sopota, care le-a transmis elevilor că este foarte mândră de întreaga lor activitate.
În cadrul festivității de deschidere au avut loc opt momente artistice: dans irlandez din cadrul cercului de dans modern, prof. Pop Amalia; trupa Kalliope din cadrul cercului de dans modern, prof. Kovacs Anca; cercul de canto - muzică ușoară, prof. Oprescu Dana; cercul de gimnastică ritmică - balet, prof. Morar Luminița; cercul de estradă, prof. Marius Marcu; dans popular stilizat din cadrul cercului de dansuri populare, prof. Iano Paula; suita instrumentală din cadrul cercului de instrumente muzicale, prof. Vălean Vlad, Dobrea Marius, Marcu Marius și cercul de canto muzică populară, prof. Turc Gal Ana-Maria.
La Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea ființează, anul acesta, 23 de cercuri:
1.Teatru - prof. Loredana Barmoș
2.Karting - prof.  Dănuț Ciuhandru
3.Estrada - prof. Marius Marcu
4.Foto-cineclub - director prof. Peter Dan
5.Karate - prof. Vaida Ioan
6.Design vestimentar - prof. Adela Pat
7.Sculptură-modelaj - prof. Radu Șușman
8.Pictură - prof. Alina Pinta
9Etnografie-folclor - prof. Liviu Bochiș
10.Canto muzică ușoară - prof. Dana Oprescu
11.Canto muzică populară- prof. Ana Maria Turc Gal
12.Gimnastică ritmică - balet  - prof. Luminița Morar
13.Dans modern - showdance - prof. Anca Kovacs
14.Dans modern - gimnastică aerobică  - prof. Amalia Pop
15.Programare pe calculator -  prof. Gabriela Ferencz
16.Operare pe calculator - prof. Nadia Lukacs
17.Minunile naturii/ecoturism - prof. Cristina Scorțe
18.Ansamblul de dansuri populare - prof. Paula Iano
19.Cultură și civilizație britanică - prof. Adriana Vesea
20.Protecția mediului/ floricultură - prof. Carmen Filip
21.Instrumente muzicale tradiționale - prof. Paul Sala
22.Pian - prof. Marius Dobrea
23.Instrumente muzicale tradiționale - prof. Vlad Vălean
Vă așteptăm să participați la activitățile/cercurile din cadrul Palatului și vă dorim un an școlar cât mai prosper.
Prof. Loredana Barmoș
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și-a deschis porțile.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Tuesday, 6 June 2023