Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Întâlnire între generații, la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei

În cadrul unei mese rotunde,

Întâlnire între generații, la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei

,,Nu există o altă misiune mai nobilă sub soare decât cea de dascăl" - Jan Amos Comenius.

O tradiție a școlii noastre este marcată de evenimentul cultural-artistic, intitulat: Întâlnire între generații.
Dascălii Școlii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ștei s-au întâlnit vineri, 11 octombrie 2019, în cadrul unei mese rotunde, cu foștii profesori ai școlii. Evenimentul s-a desfășurat în sala profesorală, iar anul acesta a ajuns la cea de-a VIII-a ediție.
Pentru început, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria foștilor dascăli, personalități marcante, modele desăvârșite pentru tineri, o recunoaștere a valorilor care au creat valori.
Activitatea a debutat cu alocuțiuni din partea doamnele  directori, prof. Pantea Simona și Liana Moruț, care au urat dascălilor de azi și de ieri cele mai alese gânduri, sănătate, fericire, împliniri. Întâlnirea de suflet a continuat cu un program cultural-artistic, susținut și de un material în PowerPoint realizat de echipa CDI-ului, cu sprijinul conducerii instituției, al consilierului educativ și în colaborare cu un grup de dascăli.
Primii care au intrat în scenă au fost școlarii clasei a II-a A, coordonator, prof. Romulus Făşie, care au dansat pe ritmuri moderne; a urmat un recital de poezii sugestive dedicate dascălului: Să fiu dascăl...  și  Dascălul meu, prezentate de elevele: Tulbure Andreea, Balaj Giulia, Roşie Antonia, Avram Andreea, Bidiga Sara, Andru Miruna, coordonatori, prof. Panici-Mangra Adelina, Toth Ioana şi Merce Sanda; elevii clasei a III-a C au interpretat cântecul: Doamna învățătoare, coordonator, prof. Țoța Felicia; cei din a II-a C au dansat Samba florilor, coordonator, prof. Miara Angelica; corul școlii a interpretat două melodii: Flori pentru profesori și Anii mei frumoși de școală, coordonator, prof. Monenci Natalia; un moment umoristic a stârnit zâmbete și ropote de aplauze. E vorba despre sceneta La școală, interpretată de elevii clasei a IV-a A, sub coordonarea  prof. Bunta Cristian; un număr  surpriză a fost momentul de balet realizat de eleva Claudia Ancuța, din clasa a VII-a B; la final, corul școlii a revenit pe scenă pentru un cântec-urare La mulți ani! Programul a fost prezentat de elevii Ciprian Bologa (a VIII-a A) și Alexia Matei (a VIII-a D).
Desene tematice de Ziua Mondială a Educației
În perioada 4-10 oct. 2019, elevii din ciclul primar au realizat desene tematice de Ziua Mondială a Educației - Ziua Dascălului; și-au dat concursul: școlarii clasei I B, îndrumați de prof. Liana Moza, cei din a III-a B, prof.  Maria Petruse, elevii clasei a III-a D, prof. Florina Creț, cei din a IV-a A, prof. Stan Lavinia, dar și elevii de gimnaziu, coordonați de profesorul de educație plastică, Stanciu- Coroiu Carmen.
Echipa de proiect și organizare, formată din: prof. Pantea Simona - director, Moruț Liana - director adj., prof. Panici- Mangra Adelina - consilier educativ, prof. documentarist Andru Cristina, bibliotecar, prof. Ileana Tomescu, alături de colaboratori: prof. Toth Ioana, Merce Sanda, Monenci Natalia, Drăgan Gheorghe, Bunta Cristian, Romulus Făşie, Miara Angelica, Ţoţa Felicia, Moza-Becheau Liana, Petruse Maria, Creţ Florina, Stan Lavinia, adresează tuturor dascălilor cele mai alese gânduri, sănătate, împliniri, precum și îndemnul: Dăruiți copiilor arta de a trăi bine, educându-i! (A.C.& T.I.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Întâlnire între generații, la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:57:27 Ora de vară a Europei de Est