Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasele I și a II-a B au organizat Carnavalul prăjiturilor

Astăzi (vineri), de Ziua Școlii, la Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller”

Clasele I și a II-a B au organizat Carnavalul prăjiturilor

Ca fostă ,,lăzăristă", Gelina-Valentina Farcaș știe ce înseamnă să pui la cale un carnaval al prăjiturilor de Ziua școlii; iar colega sa, Anca Banciu, de la clasa I B, a îmbrățișat cu tot dragul ideea.

Delicioasele prăjituri au fost jurizate de maestrul bucătar Sana Marian-Ioan și asistenta sa, Doczi Brigitta (finuții Gelinei).
Admirând produsele și pe acești copii fantastici, care au trăit la maximum primul lor târg și concurs de prăjituri, puteți lesne deduce, stările sufletești încurcate în care s-au aflat, de la bucuria, explozia de bucurie pe care au avut-o auzindu-i pe cei doi jurați, pe cei doi copii simpatici ca și ei, care i-au lăudat pentru ceea ce au făcut acasă, alături de mămica și bunica, de tăticul și bunicul, după caz, punând mult suflet; încântarea s-a amplificat la sosirea în sală a cumpărătorilor din alte clase, dar și a propriilor lor colegi. Ei înșiși au putut să cumpere de la colegi prăjiturile, după pofta inimii, care le-au tras cu ochiul: Prăjitură cu mere, Albinița, Chec, Brioșe, Rafaello, Prăjitură Oreo, Prăjitură Fanta, Popsicles, Doboș, Prăjitură cu banane, Snickers, Brownies, Salam de biscuiți, Cornulețe, Deliciu, Tartă cu fructe, Coșulețe cu nucă...
Premii fel de fel
Iar cel de-al treilea motiv de a ajunge în al nouălea cer a fost momentul premierii.
S-au acordat următoarele 11 premii (consfințite prin diplome):
1.Diplomă pentru Cea mai delicioasă prăjitură;
2.Diplomă pentru Cea mai nemțească prăjitură;
3.Diplomă pentru Cea mai tradițională prăjitură;
4.Diplomă pentru Cea mai rafinată prăjitură;
5.Diplomă pentru Cea mai fină prăjitură;
6.Diplomă pentru Cea mai pufoasă prăjitură;
7.Diplomă pentru Cea mai dulce prăjitură;
8.Diplomă pentru Cea mai siropoasă prăjitură;
9.Diplomă pentru Cea mai spectaculoasă prăjitură;
10.Diplomă pentru Cea mai colorată prăjitură;
11.Diplomă pentru Cea mai originală prăjitură.
Chiar dacă nu toate cuvintele și apelativele suportă titulatura de Cea mai... (literar vorbind), produsele în sine au fost Cele mai... de-ți lăsa gura apă și îți venea să le mănânci din priviri...
Am văzut copii fericiți!
Anca și Gelina ne-au comunicat, la final de concurs și de târg, că toți elevii au fost premiați și că s-au vândut absolut toate prăjiturile. Deci, o reușită totală!
Felicitări, dragi copii, stimați părinți și bunici, munca și investiția dumneavoastră dulce i-au făcut vineri (8 noiembrie 2019, în zi de sfântă sărbătoare la români - Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil) pe mulți copii fericiți.
Felicitări, Gelina și Anca, prințesele Carnavalului și ale Târgului de prăjituri! Numai FB-uri pentru toți și pentru toate!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (68 de poze) în Galeria foto: Clasele I și a II-a B au organizat Carnavalul prăjiturilor.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:43:18 Ora de vară a Europei de Est