Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Literatura pentru copii”

Lansare de carte la I.S.J. Bihor

„Literatura pentru copii”

Într-o atmosferă familiară, exuberantă pe toată întinderea ei și încărcată de efuziuni culturale, s-a lansat volumul „Literatura pentru copii”, semnat de Florin Cioban. Volumul proaspăt lansat marchează nu doar o etapă didactică și profesională în viața autorului, ci și restructurarea legăturilor sale cu Inspectoratul Școlar județean Bihor și Casa Corpului Didactic, instituții de care a fost legat ani buni.

  Au vorbit despre volum, indentificând precis nuanțele împrejurărilor, colegi vechi și noi, profesori formatori și alții pe care autorul însuși i-a format. Între vorbitori îi amintim pe conf. univ. dr. Crenguța Bocșe, de la Facultatea de Litere a Universității din Oradea, prof. Simona Martin, directoarea Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”, conf. univ. dr. Corneliu Crăciun. De asemenea, în numele receptorilor celor mai avizați ai volumului, au luat cuvântul inspectoarele de specialitate: Csilla Peto, Voichița Vancu, Violeta Taichiș și, desigur, organizatoarea evenimentului, prof. Virginia Tiurbe, directoarea C.C.D. Bihor.
  Pentru cei prezenți – în marea majoritate, educatori și învățători, dar și universitari –, lansarea a avut o semnificație multiplă: mai întâi oferă un bogat material didactic și metodologic pentru studiul educativ specific materiei înregistrate în carte. În al doilea rând, „Literatura pentru copii” se adresează studenților, profesorilor și celor implicați în activitățile didactice preuniversitare, umplând o zonă bibliografică prea puțin fructificată de criticii și istoricii literari, mai ales după Revoluție. Nu în ultimul rând, cititorul obișnuit se poate desfăta cu o literatură de care, cu siguranță, cândva s-a simțit familiarizat. Volumul oferă o bogată bibliografie, deschide maximum de sugestii didactice și de lectură.
  Necesitatea unei asemenea lucrări a fost reiterată și prin cuvântările susținute, iar conceptul cultural a fost întregit de prestația foarte talentatei Maria Popa, de la Palatul Copiilor și Elevilor. Combinând o voce deplin formată, cu un registru muzical bine antrenat, tânăra artistă a  dat versurilor eminesciene semnificații proaspete. (Angelica B.)

Trimite email

joi, 12 decembrie 2019