Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Literatura pentru copii”

Lansare de carte la I.S.J. Bihor

„Literatura pentru copii”

Într-o atmosferă familiară, exuberantă pe toată întinderea ei și încărcată de efuziuni culturale, s-a lansat volumul „Literatura pentru copii”, semnat de Florin Cioban. Volumul proaspăt lansat marchează nu doar o etapă didactică și profesională în viața autorului, ci și restructurarea legăturilor sale cu Inspectoratul Școlar județean Bihor și Casa Corpului Didactic, instituții de care a fost legat ani buni.

  Au vorbit despre volum, indentificând precis nuanțele împrejurărilor, colegi vechi și noi, profesori formatori și alții pe care autorul însuși i-a format. Între vorbitori îi amintim pe conf. univ. dr. Crenguța Bocșe, de la Facultatea de Litere a Universității din Oradea, prof. Simona Martin, directoarea Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”, conf. univ. dr. Corneliu Crăciun. De asemenea, în numele receptorilor celor mai avizați ai volumului, au luat cuvântul inspectoarele de specialitate: Csilla Peto, Voichița Vancu, Violeta Taichiș și, desigur, organizatoarea evenimentului, prof. Virginia Tiurbe, directoarea C.C.D. Bihor.
  Pentru cei prezenți – în marea majoritate, educatori și învățători, dar și universitari –, lansarea a avut o semnificație multiplă: mai întâi oferă un bogat material didactic și metodologic pentru studiul educativ specific materiei înregistrate în carte. În al doilea rând, „Literatura pentru copii” se adresează studenților, profesorilor și celor implicați în activitățile didactice preuniversitare, umplând o zonă bibliografică prea puțin fructificată de criticii și istoricii literari, mai ales după Revoluție. Nu în ultimul rând, cititorul obișnuit se poate desfăta cu o literatură de care, cu siguranță, cândva s-a simțit familiarizat. Volumul oferă o bogată bibliografie, deschide maximum de sugestii didactice și de lectură.
  Necesitatea unei asemenea lucrări a fost reiterată și prin cuvântările susținute, iar conceptul cultural a fost întregit de prestația foarte talentatei Maria Popa, de la Palatul Copiilor și Elevilor. Combinând o voce deplin formată, cu un registru muzical bine antrenat, tânăra artistă a  dat versurilor eminesciene semnificații proaspete. (Angelica B.)

Trimite email

miercuri, 29 septembrie 2021