Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul educativ județean ,,Turist în Bihor”, la prima ediție

Cu participarea a 16 școli din Oradea și județul Bihor

Proiectul educativ județean ,,Turist în Bihor”, la prima ediție

Joi, 21 noiembrie 2019, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" a avut loc prima activitate în cadrul proiectului judeţean ,,Turist în Bihor", proiect avizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

În proiect sunt implicate 16 şcoli din municipiul Oradea şi judeţul Bihor. Alături de coordonatorul proiectului, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", s-au alăturat instituţii precum Direcţia Județeană pentru Tineret şi Sport, prin persoana  consilierului superior de tineret, d-na Băltăţescu Daniela, şi Centrul de Informare şi Promovare Turistică Bihor.
Proiectul vizează promovarea patrimoniului cultural şi turistic al judeţului, crearea de legături între elevii diferitelor şcoli implicate, vizitarea unor obiective turistice pe care elevii au libertatea să le aleagă şi nu în ultimul rând, crearea unei pagini de facebook prin care profesorii şi elevii implicaţi să poată împărtaşi experienţele pe care le trăiesc şi frumuseţea judeţului nostru.
Instituțiile partenere sunt: Liceul Tehnologic ,,Horea", Marghita, director adjunct: prof. Capota Alina, profesor coordonator: Boroş Aurica Viuţa și trei membri: prof. Sabău Gabriela" (consilier educativ), Boroş Dorina și Pap Camelia; Liceul ,,Don Orione" Oradea, director, prof. Stoica Alexandru, coordonator: prof. Sabău Raluca, membru: prof. Bene Monica; Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" Oradea, director: prof. Iova Delia Dorina, prof. coordonator: Berdie Ana Maria; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, director: Pantazi Teodora, prof. coordonator: Haioș Temena; Şcoala Gimnazială Nr. 2 Hinchiriş, director: prof. Bodin Alina Irina, prof. coordonator: Rădac Adela și trei membri: prof. Lupaş Maria, Corbu Ioana și Coraş Amanda; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Lazuri de Beiuş, director: prof. Bodin Alina Irina, profesor coordonator: Popa Laura Florina, doi membri: prof. Merce Alexandra și Bogoşel Nicoleta; Şcoala Gimnazială ,,Viorel Horj" Drăgăneşti, director: prof. Petruse Mariana, profesor coordonator: Vancu Mirela și patru membri: prof. Lobonţ Liana, Dărăban Viorica, Lăzău Ioana și Gabor Dorel; Colegiul Naţional ,,Teodor Neş", Salonta, director: prof. Trăncău Vasile, prof. coordonator: Iancu Lenuţa, membru proiect: prof. Fustos Anca; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Mădăras, director: prof. Cionca Ancuţa Mihaela, prof. coordonator: Botiş-Drăgan Nicoleta, doi membri: prof. Rada Roxana și Suciu Manuela;  Şcoala Gimnazială Nr.1 Bunteşti, director: prof. Muţiu Simona, prof. coordonator: Farc Neli; Şcoala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif", Păgaia (com. Boianu Mare), director: prof. Goman Claudia, prof. coordonator: Iuhas Ioana; Şcoala Gimnazială Nr. 2 Chişcău, director: prof. Cristea Dacian, prof. coordonator: Suciu Ioana Mihaela și trei membri: prof. Groza Crina Mariana, Goldiş Ioana și Baidoc Adriana; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Balc, director: prof. Maroşan Cornelia, prof. coordonator: Rajna Greta; Liceul Tehnologic Nr. 1 Popeşti, director: prof.Crişan Mirela Victoria, prof. coordonator: Nandra Ramona, doi membri: prof. Bokra Sorina Violeta și Baicu Florina Daniela; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pietroasa, director: prof. Cristea Dacian, prof. coordonator: Şandru Monica Marcela.
Profesorii implicați în această activitate din cadrul şcolii coordonatoare, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" sunt: prof. Hontilă Ramona, coordonatorul proiectului la nivel de judeţ, alături de prof. Botiş Daniela, Toma Simona, Dicu Florentina, Sabău Mirela şi Cuc Emilia, membri în cadrul proiectului, îndrumați de d-na director adjunct Ardelean Simona şi d-l director, prof. dr. Filimon Ruben.
Prima activitate s-a desfăşurat într-o atmosferă nonformală, în care elevii implicaţi din clasele 9 A, 9C, 10 B şi 11 C, clase cu profil de turism şi electrotehnică, au aflat informaţii despre ceea ce se doreşte a se realiza în cadrul proiectului. Mulţumită sprijinului Centrului de Informare Turistică Bihor, toţi elevii implicaţi în proiect, în jur de 300 de elevi la nivel judeţean, au beneficiat de hărţi turistice cu ajutorul cărora au identificat pe hartă localităţile partenere în proiect, au corelat aceste localităţi cu obiectivele turistice din zonele respective şi au decis care sunt zonele pe care ar dori să le viziteze în cadrul acestui proiect.
În calendarul proiectului urmează activităţi pe care elevii le aşteaptă cu nerăbdare, vizite în judeţ şi primirea grupurilor de elevi din judeţ care doresc să facă turul municipiului nostru. Datorită numărului mare de cadre didactice şi al elevilor implicaţi, proiectul va avea un impact semnificativ asupra tuturor şcolilor partenere.
Coordonator proiect,
prof. Hontilă Ramona
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul educativ județean ,,Turist în Bihor”, la prima ediție.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:16:59 Ora de vară a Europei de Est