Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth vine miercuri la Universitatea Agora

Vizita ambasadorului Republicii Indonezia pentru România și Republica Moldova,

Excelența Sa Muhammad Amhar Azeth vine miercuri la Universitatea Agora

Excelența Sa va prezenta, pentru studenții Universității Agora, lectura invitată ,,Indonesia Outlook: an update from the region".

Locul evenimentului: Campusul Universității Agora, în Aula Albastră.
Data: decembrie 18, 2019, orele: 17.00-18.00
Moderatori: Mișu-Jan Manolescu, președintele Universității Agora, Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora.
Informaticieni din Indonezia cu lucrări științifice publicate în International Journal of Computers Communications & Control (editată de Universitatea Agora):  IJCCC
Despre Indonezia
Indonezia, oficial Republica Indonezia, este o țară insulară amplasată în Asia de Sud-Est, aceasta cuprinde 17.508 insule și treizeci și trei de provincii, cele mai importante fiind: Borneo (Kalimantan), Sumatra Celebes (Sulawesi) și Jawa. Având peste 238 de milioane de locuitori, este a patra cea mai populată țară a lumii, fiind și țara cu cel mai mare număr de musulmani. Indonezia este o republică prezidențială cu un parlament și președinte ales.
Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Indonezia
Indonezia este una dintre cele mai bune țări de vizitat din Asia, mai ales pentru turiștii care vor să experimenteze o vacanță exotică, cultura asiatică și peisajele care îți taie respirația. Însă Indonezia înseamnă mult mai mult decât insule tropicale, temple și plaje sălbatice.
Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre această fabuloasă țară asiatică
1. Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume, având aproximativ 262,7 milioane de locuitori, potrivit unui recensământ din 2016. Indonezia este depășită la acest capitol doar de China, India și Statele Unite ale Americii. Populația crește cu 1,9% în fiecare an, un procent considerabil mai mare decât cel al altor state din regiune.
2. Indonezia este cea mai populată țară de religie islamică. Multe insule și sate din Indonezia au fost vizitate de misionari și convertite la creștinism, însă credințele străvechi nu au dispărut complet, ci s-au contopit cu cele mai recente. De exemplu, s-au păstrat superstiții vechi și credința în existența spiritelor rele. O excepție este insula Bali, unde populația este predominant hindusă.
3. Indonezia are cel puțin 17.508 insule, potrivit CIA World Factbook, însă Institutul Național de Aeronautică și Spațiu a numărat cel puțin 18.307 insule, în 2002. În alte registre, numărul insulelor indoneziene variază de la 13.466 la 8.844.
4. În Papua, o provincie din estul Indoneziei, încă mai există triburi sălbatice. Cel puțin 44 din cele 107 triburi izolate din lume trăiesc în Indonezia. Unele familii de triburi încă păstrează „trofeele" umane ale bunicilor lor. Cu toate acestea, triburile nu se mai aventurează în afara zonelor pe care le dețin, așa cum se întâmpla în trecut.
5. Cel mai mare lac vulcanic din lume, Lacul Toba, se află în Sumatra. Erupția explozivă care a dus la formarea acestui lac a fost un dezastru catastrofic, care a dus la scăderea temperaturilor pe întreaga planetă, timp de 1.000 de ani, din cauza reziduurilor răspândite în atmosferă. Cea mai puternică erupție din istoria Terrei a avut loc în urmă cu 75.000 de ani, când vulcanul Toba a aruncat în atmosferă, cu o viteză imensă, o cantitate uriașă de cenușă. Norul de cenușă a ajuns inclusiv pe insula Ceylon, aflată la mii de kilometri distanță.
Catastrofa produsă de vulcanul Toba ar fi constat într-o iarnă vulcanică pe Terra, care a durat între 6 și 10 ani, și la o scădere a temperaturilor medii la nivel global, pe o perioadă de 1.000 de ani, iar omenirea a fost la un pas de dispariție, potrivit BBC News.
Erupția a fost de 100 de ori mai mare decât cea mai mare erupție din istoria recentă, cea a Muntelui Tambora, tot din Indonezia, care a avut efecte în toată emisfera nordică. Anul 1816 a rămas în istorie drept „anul în care nu a existat vară".
6. O nouă insulă, Pulau Samosir, s-a format în centrul Lacului Toba, iar aici locuiește tribul Bataks. Insula a devenit populară printre turiștii dornici de aventuri nonconformiste.
7. Indonezia este singurul loc de pe pământ în care poți vedea în sălbăticie „dragonul Komodo", o șopârlă uriașă. Cele mai populare insule pentru cei care vor să vadă creatura sunt Insula Rinca și Komodo. Ambele fac parte din provincia estică a Nusa Tenggara.
8. Sumatra este singurul alt loc, în afară de Borneo, unde poți vedea urangutani sălbatici. Parcul Național Gunung Leuser este cel mai bun loc pentru cei care vor să vadă animalele și este situat lângă satul Bukit Lawang.
9. Limba vorbită în Indonezia este foarte similară cu cea vorbită în Malaezia. Ambele au expresii și cuvinte comune și este destul de ușor pentru locuitorii celor două țări să se înțeleagă între ei.
10. În arhipelagul indonezian se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte. Numai în Papua există cel puțin 270 de dialecte.
Sursa:
https://www.digi24.ro/experiente-exotice/10-lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-indonezia-supereruptia-care-a-dus-la-formarea-celui-mai-mare-lac-vulcanic-din-lume-870667

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021