Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

,,Masguerade Party” la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Balul bobocilor

,,Masguerade Party” la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

,,Omul este cel mai puţin el însuşi, atunci când vorbeşte în propria persoană. Dă-i o mască, şi el îţi va spune adevărul". Oscar Wilde

În sala de festivități a Liceului Tehnologic Nr. 1, Salonta, într-o mare sărbătoare de cântec, dans și voie bună, în seara de 15 noiembrie 2019, s-a desfăşurat Balul bobocilor 2019, eveniment care, pentru elevii de clasa a IX-a, este un prilej deosebit de a se face cunoscuţi, de a intra în rândul liceenilor printr-un spectacol de frumuseţe şi inteligenţă.
Organizatorii balului, elevii clasei a XI-a A, profil Servicii, coordonați de doamna dirigintă, prof. Anton Florica, au pregătit cu migală un spectacol de calitate, un show din care nu a lipsit nimic: eleganța prezentatorilor, emoția inerentă a concurenților, umorul de calitate, ingeniozitate, multă muncă, talent, creație şi imaginaţie.
Pe scenă, evenimentul a debutat cu un dans sincron modern, prezentat de elevele clasei a-XI-a A (David Sorana, Maghiar Giulia, Mance Diana, Filip Larisa și Laza Teodora), urmat de prezentarea juriului şi a celor șase perechi de boboci care au fost și actorii principali ai serii:  
Mitran Anastasia, Băican Minodora, Mughiuruș Bogdan, Roman Denis, Silaghi Bianca, Blăge Violeta, toți șase din clasa a IX-a A, Bradea Diana din a IX-a B, Tokoli Alin a IX-a C, Sabău Mihai și Turanyi Armina, a IX-a D, Pogan Ionuț și Ladany Joszef, a IX-a H.
O lume ascunsă sub măști
Seara balului a fost una deosebită, remarcabil reprezentată pe scenă de cei doi prezentatori, elevii Hotea Giulia și ManyurAlin, care au reușit să câștige inimile tuturor spectatorilor. Ei au explicat de ce au ales această temă ,,Masguerade Party", pentru că este o temă de actualitate și se referă la lumea în care trăim, o lume în care se schimbă lucruri fundamentale, în felul nostru de a fi, de a ne instrui, de a trăi, o lume grăbită care ne oferă măști colorate atractive dar care ascund imperfecțiuni umane sau măști palide care ascund comori sufletești, o lume ascunsă sub măști.
Viaţa este un continuu bal mascat, la care cele mai frumoase măşti sunt admirate, adulate şi premiate. Masca-obiect are două roluri: cel de ascultare, ascundere şi cel de transformare, roluri care au fost preluate şi de masca psihică; astfel rămânem ascunşi, nevăzuţi şi necunoscuţi în spatele măştilor noastre colorate şi devenim ce vrem să părem în faţa celorlalţi.
Cadrul de desfășurare a fost unul minunat, în care, timp de peste două ore și jumătate, s-au derulat momente spectaculoase cu probe de încercare pentru cei 12 concurenți, pentru a-şi demonstra aptitudinile şi talentul (prezentare individuală în rime; proba de cultură generală; proba de verificare a abilităților de rapiditate și îndemânare; proba declarațiilor de dragoste; proba de intuiție, imaginație și creație, dar și proba de dans). Ținutele și dansurile au fost unele dintre armele participanților în lupta pentru inimile juraților.
A urmat un moment original al băieților Pater  Florin și Popovici Mihai, din clasa a XI-a A care ne-au încântat cu prestația sportivă de tipul freestyle push ups, prin care și-au demonstrat perseverența, asertivitatea, dedicația și puterea minții.
Dansul este parte integrantă a oricărei culturi din lume, fiind folosit ca o formă de exprimare a sentimentelor, de interacțiune socială; Sturz Alexandru și Blăge Alexandra ne-au bucurat cu un dans sportiv, iar Sârb Andrei, din a X-a și Brebe Bogdan, din a XII-a, elevi ai Colegiului Național ,,Onisifor Ghibu" Oradea ne-au oferit un moment artistic la chitară.
Nu a lipsit din spectacol nici muzica populară, interpretată de Băican Minodora, eleva liceului nostru, o artistă în devenire și nici muzica ușoară (pop), interpretată de Denisa Dehelean.
Câștigătorii balului
În urma jurizării, au fost desemnați următorii câștigători: Miss boboc - Mitran Anastasia, Mister boboc - Tokoli Alin; locul al 2-lea: Turanyi Armina - Mughiuruș Bogdan, locul al 3-lea: Băican Minodora - Roman Denis.
Organizatorii balului mulțumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul financiar acordat (S.C. Nero Com-Prod S.R.L., S.C. Pizzeria Melody, S.C. Vitavert S.R.L., Consum Coop. Batăr, S.C. Flaminaur S.R.L., S.C. Aquaclub S.R.L., S.C. The Barberra S.R.L., S.C. Prelmet S.R.L.). Mulțumim, de asemenea, domnului director Szatmari Adrian, membrilor juriului, tuturor profesorilor pentru sprijin, încurajare și înțelegere.
Felicitări tuturor bobocilor, dar și elevilor clasei organizatoare, a XI-a A.
Prof. Florica Anton
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Masguerade Party” la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021