Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Oradea a intrat în Cartea recordurilor cu Cea mai mare clasă de Kangoo Jumps din istorie

Joi, la Primăria Oradea, s-a sărbătorit reușita din 13 oct. 2019

Oradea a intrat în Cartea recordurilor cu Cea mai mare clasă de Kangoo Jumps din istorie

Astăzi ( joi, 30 ianuarie 2020), în sala mare a Primăriei Oradea, s-a desfășurat conferința de presă în cadrul căreia s-a anunțat includerea oficială în Cartea recordurilor a orașului Oradea, cu Cea mai mare clasă de Kangoo Jumps din istorie, organizată de echipa KAPO (Kinga, Alin, Pușa și Olivia) în 13 octombrie 2019, în Piața Unirii din Oradea...

,,Este momentul de a sărbători încheierea proiectului ,,KAPO -OraDe ABate recordul" odată cu confirmarea oficială a intrării în Guiness Book, a celei mai mari clase de kangoo jumps, eveniment ce a avut loc în 13 octombrie 2019, în Piața Unirii din Oradea. Confirmarea s-a făcut pe baza planului de lecție, hărții locației, rapoartelor observatorilor oficiali și a înregistrărilor staff-ului tehnic, filmărilor, pozelor etc, se spune în Comunicatul de presă.
Participarea activă a celor 1.657 de persoane a făcut posibilă depășirea semnificativă a recordului deținut anterior de Germania.
Un eveniment de o asemenea amploare gândit de echipa KAPO: Kinga Sebestyen, Alin Iova, Pușa Maria Farcaș și Olivia Ligia Burtă (cele patru nume fiind înscrise pe diploma de eveniment, alături de numele orașului Oradea și al României) s-a putut organiza cu implicarea a numeroase instituții/ organizații de prestigiu de la nivel local și național, a presei scrise, a televiziunilor, artiștilor profesioniști, a familiei KAPO, artiști profesioniști, ce se regăsesc pe afișul evenimentului!
Și cum originalitatea este una din caracteristicile recordului, intrarea în eveniment a fost marcată de intonarea Imnului Oradiei, urmat de melodia dedicată proiectului ,,Scutură ghetele"... același lucru se repetă și astăzi, la încheierea oficială.
Această încheiere reprezintă un omagiu adus tuturor celor care au înțeles și cred în mesajul nostru de viață într-o comunitate sănătoasă.
Și cum este atât de frumos nu numai să cântăm ,,We are the Champions of the World, ci și să fim cu adevărat campioni mondiali, vă promitem că nu ne oprim aici", se spune în Comunicat.
,,Chiar vrem să dovedim că existăm ca și comunitate, să fim un model..."
Chiar dacă KAPO începe cu Kinga, cea dintâi a vorbit Olivia.
,,În acest interval de timp, de la deschidere până la închidere, a fost foarte multă muncă, dar o muncă făcută cu dragoste...", a ținut să sublinieze doamna Olivia. Am construit o familie de peste 1.600 de oameni. E mult, e frumos, dar a fost și dificil... A fost un spectacol, al nostru al fiecăruia, dar și un spectacol general".
 Atmosfera din sala mare a Primăriei s-a încins atunci când doi dintre membrii trupei ,,Frații Jdieri" au readus din Piața Unirii un fragment din cântecul interpretat de ei atunci - ,,Scutură ghetele" (Scutură pletele, curăță ghetele, accelerează...).
La conferința de presă, Ovidiu Pop avea să le facă organizatorilor  o surpriză de proporții, înfățișându-se cu un calendar superb, dedicat evenimentului...
,,Vreau să vă mai spun că suntem implicați în foarte multe activități de voluntariat, activități sociale, de susținere. Ori de câte ori gândiți că puteți face ceva, chemați-ne că venim cu tot dragul... Chiar vrem să dovedim că existăm ca și comunitate, să fim un model și să ne putem dezvolta și mai frumos decât ne-am dezvoltat până acum", a conchis doamna Olivia Ligia Burtă.
,,Mă uit la poze și nu pot să cred ceea ce s-a întâmplat aici în Oradea"
,,Mă uit la poze și nu pot să cred ceea ce s-a întâmplat aici în Oradea. Noi, după eveniment trebuia să trimitem dovezile pentru Guiness: poze, filmulețe, cine s-a oprit, câte persoane s-au oprit la eveniment și trebuia să așteptăm trei luni", a precizat Kinga. Vineri, am fost anunțați că este oficial și de-atunci tremur și mai mult... Am hotărât să mă mut definitiv în Oradea și să încep să dezvolt mai departe programele pe care le-am făcut împreună anul trecut... Vreau să vă mulțumesc încă o dată că ați crezut în proiectul nostru! Din cei care am fost acolo, pot să spun că 1.300 au fost pentru prima oară pe ghete...
Vineri, Kinga, Alin, Pușa și Olivia sunt invitații lui Răzvan și Dani
Noi acum cu echipa mergem într-un turneu foarte lung. Vineri, sâmbătă, duminică, suntem plecați din oraș. Ieri (miercuri - n.n.), am făcut un eveniment în Sântandrei. Au fost 70-80 de persoane. Mâine (astăzi, vineri - n.n.), suntem în București, la emisiunea ,,Neatza", cu Răzvan și Dani, la ora 10.00, unde vom vorbi despre acest cadou extraordinar, toți patru. Vom vorbi despre Guiness, dar mai mult despre Oradea...", a concluzionat Kinga.
,,A vibrat scena, a vibrat sala, a vibrat Piața Unirii"
Vorbește A - Alin.
,,1.657 de oameni au sărit împreună. Bătăile inimii s-au sincronizat în momentele acelea. Numai așa se poate explica fiziologic ceea ce s-a întâmplat cu noi. Spun asta pentru că sărbătoarea de astăzi (joi - n.n.), ceea ce se împlinește acum, după trei luni, este despre emoție. Asta cred eu și despre modul în care o idee poate crește și se poate dezvolta într-un oraș, ca Oradea"... (Alin).
,,Eu ce pot să vă mai spun? Vă mulțumim pentru încrederea acordată. Vă mulțumim că ați fost alături de noi! (...)" - Pușa.
Și noi vă mulțumim, Pușa, Alin, Kinga și Olivia!
E recordul vostru și al tinerilor frumoși pe care i-ați cucerit definitiv pe 13 octombrie 2019 în Piața Unirii din Oradea!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (63 de poze) în Galeria foto: Oradea a intrat în Cartea recordurilor cu Cea mai mare clasă de Kangoo Jumps din istorie.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 16:20:34 Ora standard a Europei de Est