Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete a devenit, ieri, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

Președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca,

Prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete a devenit, ieri, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

Joi (6 februarie 2020), domnul profesor univ. dr. ing. Nicolae Burnete, președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Ceremonialul, desfășurat în Aula Magna, a fost deschis de președintele Senatului universitar orădean, domnul conf. univ. dr. Aurel Căuș, moderatorul evenimentului.
Cadru didactic asociat al Universității din Oradea
,,Într-adevăr, astăzi (ieri - n.n.), la Universitatea din Oradea este sărbătoare datorită evenimentului propus de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică a universității noastre, după cum avea să sublinieze domnul rector Constantin Bungău.
Domnule profesor (Nicolae Burnete - n.n.), vă mulțumim că ați fost de acord să ne onorați pentru a deveni Doctor Honoris Causa al universității noastre. Și pe viitor, acest lucru înseamnă că ne obligă la și mai multe activități de colaborare atât pe zona profesională, cât și pe zona științifică sau managerială", a conchis domnul rector Constantin Bungău.
Tot de la domnul rector aveam să aflăm faptul că de peste 10 ani, prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete este cadru didactic asociat al Universității din Oradea.
,,Prieteniile trainice rămân"
Despre prieteniile trainice legate între cele două universități avea să vorbească și rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, domnul prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa.
,,Un remarcabil cercetător, cu o operă științifică de excepție"
În Laudatio, prezentat de decanul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică, domnul prof. univ. dr. ing. Dumitru Pele, se spune, printre altele, că prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete este ,,un remarcabil cercetător, cu o operă științifică de excepție, recunoscut și apreciat în țară și străinătate, ca un strălucit cercetător și autoritate incontestabilă în domeniul ingineriei autovehiculelor. Reconstituind traseul profesional al sărbătoritului, pe parcursul celor 30 de ani de activitate, au fost punctate succesele activității sale didactice și științifice, încununate, în 2018, cu înalta funcție de ministru al Cercetării și Inovării. A publicat peste 160 de lucrări științifice; este autorul a trei brevete de invenție; a participat la realizarea a 53 de contracte de cercetare științifică; este autor sau coautor la 16 lucrări didactice; a înființat cu finanțe din fonduri europene Laboratorul de testare, cercetare și certificare a motoarelor cu ardere internă ce funcționează cu biocombustibili, laborator unicat la nivel național; a fost nominalizat în 93 de comisii de doctorat, 10 comisii de abilitare și șase comisii de decernare a titlului DHC; din 2016 este președinte al Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar în 2018, așa după cum am mai spus, a ajuns ministru al Cercetării și Inovării.
,,S-a bucurat de o reală apreciere din partea studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru caracterul inovator al metodelor pedagogice pe care le promovează cu talent și pasiune, inoculând dragostea de profesie, seriozitate în pregătire, largă deschidere spre nou și spirit de echipă. Este un formator de atitudine responsabilă în munca de cercetare, în activitatea didactică universitară, în relațiile academice și interumane", se mai spune în Laudatio.
Nevoia de mobilitate, energia și biocombustibilii
În cadrul ,,lecției" prezentate în PowerPoint de distinsul cercetător Nicolae Burnete, am vizualizat imagini din Laboratorul unicat, rezultate ale cercetărilor domniei sale și ale colegilor în domeniul motoarelor cu ardere internă ce funcționează cu biocombustibili; dar problematica abordată a vizat, în general, industria auto, lumea și viitorul automobilului (electric)...
Ovidiu Dan

Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Prof. univ. dr. ing. Nicolae Burnete a devenit, ieri, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020