Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zeci de inimioare au bătut mai tare, săgetate de Cupidon

Ieri, de Valentine’s Day,

Zeci de inimioare au bătut mai tare, săgetate de Cupidon

Zeci de inimioare au bătut mai tare vineri (13 februarie 2009), la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, la sărbătoarea dragostei și a îndrăgostiților, pusă la cale de profesoara de engleză, Andreea Ciobanu, ea însăși o îndrăgostită incurabilă de tot ce e frumos și înălțător, de copii și profesie, de teatru și muzică, artă și mitologie..

 Andreea este expert în arta cuvintelor meșteșugite pentru a incendia inimi, încât, chiar și neîndrăgostit fiind, la final, te simțeai săgetat de Cupidon și de îngerii păzitori de pe covorul roșu. Mesajul simplu și măiestrit inoculat, imaginile de vis prezentate în power point, cântecele de un romantism contagios, perechea de îndrăgostiți care dansa pe scenă, actorii  cuprinși de magia unor atingeri și suspine fierbinți, toate ți-au dat fior și sentimentul că ești îndrăgostit, pe bune.
 Dragostea e o taină...
 Cineva spunea, undeva, că „Dragostea este un munte pe care îl urci cu pasiune, râzând, și îl cobori plângând, plin de fericire sau din contră, rănit. Dragostea e o taină, atâta timp cât o ții ferecată, departe de gura lumii și ochii răutăcioși...”
 Andreea și actorii săi nu au ferecat nimic, din contră, și-au propus, și au și reușit, ca spectatorul să aibă acces la toate înțelesurile de neînțeles și să trăiască sentimente profunde. De la microfon, Claudia Mihele și Crina Abrudan, doi îngeri coborând pe covorul roșu, ne-au prezentat legenda Sfântului Valentin, Daniela Cociuba și Diana Iulian ne-au fermecat cu versurile îndrăgostiților, Iulia Blage și Adrian Cojocariu ne-au fascinat cu ale lor ritmuri și mângâieri dansante. Pentru magia și înfiriparea sentimentelor se fac vinovați interpreții coriști (Corina Pop, Anamaria Deac, Alexandra Bălaș, Mădălina Ruje, Anamaria Chivari, Alexandra Filip, Alexandra Radu, Alina Munteanu, Mihaela Patca, Anca Pop și Andreea Moldovan), răspândiți în grupuri-grupuri pentru a crea ecou și a amplifica trăirile provocate de muzica lor romantică molipsitoare. Cu o firească și sfioasă comportare, perechile de îndrăgostiți (Ovidiu Þicuș, Daniela Cociuba, Mircea Pășcuț, Bogdan Șandor, Diana Iulian, Roxana Iancu, Dan Ardelean... ) au defilat pe scenă în ipostaze obișnuite, dar tulburând și incitând. De la pupitru și din fața laptopului, totul a fost orchestrat de ing. Florin Kalmar și asistenții săi, Dorin Pop și Mircea Pășcuț. De recuzită și materiale, decor și machiaj s-a ocupat Tania Nicola, iar profesoara de engleză și-a motivat astfel provocarea de ieri: „În contextul unei Europe unite, consider important, măcar parțial, să adoptăm culturi tradiționale și obiceiuri ale altor state partenere din U.E., atâta timp cât promovăm și dorim să facem cunoscute valorile culturale tradiționale ale neamului românesc”.
 Spectacolul de Valentine’s Day a săgetat ieri, deopotrivă, elevii și dascălii, în frunte cu directorii colegiului (prof. Ioan Corba – director, Răzvan Vonea – director adjunct) și inspectorul școlar de specialitate, Delia Tarr Popa. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Zeci de inimioare au bătut mai tare, săgetate de Cupidon.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020