Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

D.A.S.O. se adaptează serviciilor oferite de comunitate

În contexul evenimentului excepțional...

D.A.S.O. se adaptează serviciilor oferite de comunitate

În contexul evenimentului excepțional legat de răspândirea virusului COVID-19, DASO își adaptează suportul oferit comunității dar cu respectarea măsurilor impuse de către Comitetul Național pentru Situatii Speciale de Urgență.

Activitatea de relații cu publicul și evaluare inițială a Direcției de Asistență Socială Oradea se desfășoară în condiții normale, însă avem rugămintea să țineți cont de anumite precizări esențiale pentru prevenirea unor situații nedorite:
1.Să vă adresați instituției noastre pentru depunerea documentelor doar atunci când aveți termene limită;
2.Să vă informați despre documentele pe care urmează să le depuneți de pe site-ul nostru http://www.daso-oradea.ro/, astfel încât să limităm timpul de ședere la relații cu publicul.
3.Se suspendă audiențele la sediul D.A.S. Oradea;
4.Depunerea petițiilor/reclamațiilor de către cetățeni se va face prin e-mail la: daso@rdsor.ro, fax 0259/441678 sau prin poștă, în condițiile legii;
5.Evitarea prezenței la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea pe cât posibil, atunci când se pot folosi alte mijloace de comunicare, și anume:
Tel Verde - 0800/410430 destinat numai persoanelor cu dizabilități
Serviciul Relații cu Publicul si Evaluare Inițială -0259/441677
Serviciul Programe Sociale - 0359/411925
Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale - 0359/465434
Serviciul Social - 0259/431333
Serviciul Resurse Umane-Salarizare - 0259/417945
Serviciul Economico-Financiar și Administrativ- 0259/436885
Serviciul Protecția Copilului - 0730/270206
Birou Administrativ - 0730/270210
1.Respectarea măsurilor de igienă afișate la intrarea in instituție și a păstrării distanței de cel puțin un metru între solicitant și funcționarul public de la ghișeu, precum și între publicul aflat în sediul instituției. Totodată se va asigura un aflux controlat al publicului în incinta instituției.
Pentru că suntem preocupați de sănătatea comunității noastre, am luat decizia de a închide creșele din municipiul Oradea, Centrul de Îngrijire de ZI, centrele multifuncționale din cartiere și serviciul ACCES-OR. De asemenea am restricționat total accesul vizitatorilor în centrele de cazare temporară.
În acest sens facem un apel la responsabilitate, calm și solidaritate pentru a depăși împreună, cu bine, această perioadă dificilă.
De asemenea, vă rugăm să vă informați despre situația la nivel național și local din surse oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Instituției Prefecturii Bihor.
Sănătatea noastră, a copiilor, părinților, bunicilor, prietenilor și a colegilor noștri depinde acum de fiecare dintre noi.
Haideți să fim responsabili, empatici și echilibrați!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:29:04 Ora de vară a Europei de Est