Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Fundația Comunitară Oradea a demarat

Campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Fundația Comunitară Oradea a demarat imediat după declararea pandemiei de coronavirus, pe 16 martie 2020, campania „Solidaritate Bihor Covid-19" în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu" Oradea, secția ATI.

Până acum, s-au strâns 521.874 lei printr-o deosebită mobilizare a multor oameni de bine, care nu au ezitat și au pus umărul pentru a ajuta comunitatea să se pregătească pentru ce va urma. Aceasta reprezintă 78% din suma necesară achiziționării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialiști din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în județul nostru.
1.Prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop și a unei stații centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale în valoare totală de 268.376 lei.
2. În plus, am achiziționat 4.000 de kituri de testare și recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea.
3.Cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, am achiziționat și livrat 100 de ochelari de protecție și 200 de combinezoane de unică folosință la Spitalul Municipal  „Dr. Pop Mircea" Marghita.
4.De asemenea, Asociația „Amia suflet de copil" și grupul „Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măști de protecție pentru Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea și la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea" Marghita.
5.Următoarea urgență semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilație mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei și avem nevoie în continuare de donații și sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară.
Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu și Decitex RO - am început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcție de cererile venite din spitalele județului.
Mulțumim din suflet celor 533 de donatori, persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociației pentru Relații Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? și partenerilor de comunicare Ghid Local și Blackboard.
Donatiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html
Fundația Comunitară Oradea nu reține niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor sunt suportate de Fundația Comunitară Oradea.
Claudia Abrudan,
director executiv  Fundația Comunitară Oradea
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
marți, 19 martie 2024, 10:54:09 Ora standard a Europei de Est