Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Măsurile propuse de reprezentanții elevilor bihoreni pentru actul educațional din mediul online

De la Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Măsurile propuse de reprezentanții elevilor bihoreni pentru actul educațional din mediul online

Consiliul Județean al Elevilor Bihor, structura care militează pentru drepturile și interesele beneficiarilor primari ai educației la nivelul întregului județ, a redactat o serie de propuneri și recomandări pe care le-a adresat Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în vederea elaborării planului județean de intervenție educațională destinat gestionării procesului didactic în mediul online.

Măsurile propuse de către reprezentanții elevilor vizează o serie de aspecte dedicate îmbunătățirii climatului educațional și asigurării unui demers de predare-învățare prielnic. În acest context, structura a solicitat adoptarea unor direcții de acțiune precum: asigurarea confidențialității datelor fiecărui elev, prevenirea și combaterea cazurilor de excluziune socială și cyberbullying, accesul la ședințe de consiliere psihopedagogică, realizarea unor mecanisme de feedback pentru cadrele didactice și monitorizarea atentă a situațiilor din teritoriu.
„În această perioadă de pandemie, cursurile din spațiul virtual au devenit o reală provocare pentru actorii educaționali. În acest sens, propunem o serie de repere strategice pe care sperăm că autoritățile și instituțiile de învățământ le vor aplica, pentru a eficientiza procesul instructiv-educativ. Suntem conștienți de faptul că situația tensionată pe plan social exercită un impact negativ în contextul educațional, așa că invităm elevii să ne solicite sprijinul în cazul în care sesizează nereguli sau abuzuri la nivelul actului didactic, accesând platforma noastră online", a declarat Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor.
Aspectele conturate în cadrul planului de propuneri și recomandări pot fi consultate accesând acest link: https://bit.ly/ISJ_propuneri. De asemenea, elevii sunt invitați să sesizeze toate neregulile întâmpinate în cadrul actului educațional accesând acest link: https://www.cjebihor.com/sesizari.
Horea Dobai,
președinte

Trimite email
joi, 16 ianuarie 2025, 03:32:47 Ora standard a Europei de Est