Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din Cartierul Grigorescu

Luni,

Încep lucrările de amenajare a coridorului verde din Cartierul Grigorescu

Luni, 4 mai 2020, vor demara lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe Str. Daliei, în Cartierul Grigorescu", care va avea o suprafață totală de 28.229 mp.

Lucrările sunt realizate de firma SC Saminstal SRL, valoarea contractului fiind de  6.922.789  lei (TVA inclus). Durata de execuție este de 10 luni.
Proiectul de amenajare vizează două zone distincte: o suprafață generoasă de 22.511 mp ce va oferi facilități pentru recreere activă și o zonă de recreere și odihnă pasivă în suprafață de 5.718 mp, amenajată cu gazon și alei de acces.
Zona activă a coridorului verde prevede următoarele lucrări: amenajarea pistei de alergare/a pistei de biciclete, realizată din covor asfaltic colorat în suprafață de 1.018 mp, pistă care va fi amplasată în jurul parcului, înconjurând locurile de joacă, zona sportivă şi spaţiile de loisir.
Zonele de joacă pentru copii vor fi diferenţiate pe categorii de vârstă. Acestea vor fi finisate cu covor de cauciuc și zgură și vor fi dotate cu echipamente de joacă.
Terenul de sport va cuprinde diferite marcaje. În ceea ce privește suprafaţa de joc de 800 mp, aceasta va fi din gazon și va fi dotată cu gradene în formă de arc pentru spectatori.
De asemenea, vor fi  amplasate trei mese de tenis între Pârâul Adona, zona de loisir şi terenul de sport.
Întrucât zona verde este traversată de Pârâul Adona, pentru a face legătura cu Str. Antim Ivireanu, respectiv cu Str. Apateului s-a propus realizarea unor podeţe pietonale cu lăţimea de 4 m, respectiv 2 m.
Un număr de 18 pontoane (structuri de beton îmbrăcate în șipci de lemn cu o dimensiune de 2/2) vor fi dispuse în zona Pâraului Adona și vor asigura odihna pasivă a utilizatorilor parcului.
De asemenea, trei pergole din  lemn vor fi amplasate  în interiorul coridorului verde.
Aleile pietonale asfaltate în suprafață totală de 1.950 mp vor permite tranzitarea și odihna pasivă.
Zona verde în suprafaţă totală de 23.119  mp va fi gazonată și plantată cu 260 de arbori ornamentali din speciile mesteacăn, pin, tei, mai multe varietăți de arțar, salcie. Sistemul de irigație automatizat va asigura udarea peluzelor amenajate.
Pentru realizarea iluminatului public, în zona coridorului verde se vor monta 68 de stâlpi de iluminat. (B.P.)

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 00:16:13 Ora de vară a Europei de Est